fonradar

A.Ş. Hisse Devri Ve Yönetim Kurulu Üyesinin İstifası Hk?

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
3 Ortak ve Üyeli bir A.Ş.'n de ortaklardan biri hissesini diğer iki ortağa devrederek ortaklıktan çıkacak.
Ana sözleşmede "YÖNETİM KURULU EN AZ 1 EN ÇOK 3 ÜYEDEN SEÇİLİR" şeklinde bir madde var. 3 Ortakta Yönetim Kurulunda olmalarına rağmen, temsil ve ilzam sadece bir üyede, o da ayrılan üye değil.

- Bu maddeye göre bu ayrılan üye ile ilgili hisse devri sözleşmeleri yapacağız ve bir yönetim kurulu kararı yazacağız. Ortaklar Pay defterine işleyeceğiz. Tescil ve ilana da tabi değil. Sadece yönetim kurulu kararı noterden onaylatılması yeterli.

- Yönetim Kurulundan bir üye istifa ettiği için bir karar alınacak ve dilekçe ile ticaret sicile tescil ettirilecek. Burada Olağanüstü Genel Kurul mu yapmak gerekiyor? Yoksa sadece üyelerden birinin istifa ettiğinin belirtildiği bir yönetim kurulu kararının tescil ettirilmesi yeterli midir?
 
Şöyle olabilir diye düşünüyorum.
Öncelikle Y.K üyesinin istifası ile alakalı ilk genel kurulda onaya sunulmak üzere bir yönetim kurulu kararı alalım. bu kararı tescil ve ilan ettirelim.
Daha sonra Y.K kararı ile hisse devrini yapalım yeni hisse şeklini de karara yazalım + hisse devir sözleşmesini ayrılan üyeye imzalatalım + noter onayı ve pay defterine işleyelim.
İlk genel kurul toplantısında Y.k üyesinin istifasını onaylayalım.
Bu şekilde olur diye düşünüyorum fakat üstadlardan da görüş alalım..
 

Benzer konular

Üst