fonradar

A.Ş.' lerde irtibat bürosu açılışı.

Üyelik
10 Haz 2010
Mesajlar
8
merkezi Gaziantepte olan işyeri için Ankarada irtibat bürosu açmak istiyoruz.

sadece irtibat bürosu (şube değil) bir hizmet veya mal teslimi yapılmayacak..

1- ticaret odasına kayıt gereklimi
2- hangi Vergi dairesine ne tür başvurular ve evraklar gerkli (ankaradaki vergi dairesine sadece kira stopajı yönünden mi bağlı olunur.sadece muhtasar beyannamemi vermek gereklidir.)
3-irtbiar bürosunda çalışacak personelin sgk kaydı yani işe girişi gaziantepten gösterilse sakınca varmıdır. (ankarada görünecekse yine onun stopajıda ankaradaki vergi dairesinemi yoksa gaziantepteki vergi dairesine bildirmemiz gereklidir.)

bilgilendiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!
 
Ynt: A.Ş.' lerde irtibat bürosu açılışı.

İrtibat büroları için ticaret odasına kayıt gerekmez.Vergi levhasının fotokopisi asmanız yeterli. Kira ve ücret ödemelerini Gaziantep'ten yaparsanız muhtasarı Ankara'dan vermenize gerek yok. Bizimde İstanbul'da irtibat büromuz var çalışanları sgk'da merkezden gösteriyoruz. Bugüne kadar bir sorun çıkmadı.
 
Ynt: A.Ş.' lerde irtibat bürosu açılışı.

Üstad Eksil biliyorsam lütfen düzeltin, İrtibat bürosu sadece yurtdışı yerleşik firmalar tarafından açılmaz mı ? BU işlemi şube olarak değerlendirmek gerekmez mi ?
 
Ynt: A.Ş.' lerde irtibat bürosu açılışı.

İrtibat büroları, Doğrudan Yabancı Yatırımlar kanununa istinaden sadece yurtdışında yerleşik şirketler tarafından açılabilir. Türkiye'de bulunan bir şirket irtibat bürosu açamaz.

İritbat Büroları ticaret yapamaz, ticaret odasında ve ticaret sicilde kayıtları olmaz.
 
Üst