A.Ş Sermaye Artırımı Yolu İle Hisse Devri

Üyelik
29 Ara 2017
Mesajlar
2
Konum
İstanbul
Değerli büyüklerim merhaba,

Her gün yeni şeyler öğrendiğimiz mesleğimizle ilgili yeni bir konu ile karşılaştım fakat uygulama yolu ile ilgili tereddütlerim var. Tecrübe etmiş olanlarınızdan yol göstermenizi rica ediyorum.

-Hisseleri hamiline yazılı ve 100.000TL sermayesinin tamamı ödenmiş olan anonim şirket, ortaklara borçlar hesabındaki tutarın sermayeye eklenmesi yolu ile sermaye artırımı yapmak istiyor. Ortaklara borçlar hesabı sermayenin 3 katını aştı.
-Ortaklardan biri sermaye artırımına katılmadığı gibi, tüm hisselerini de diğer ortağa devrederek ayrılmak istiyor.
-Şirket son aşamada tek ortaklı anonim şirkete dönüşecek.

1- Yönetim kurulu kararı alıp, olağanüstü genel kurul yapılacak
- Bu kararda neler yazılmalı ?
2- Anonim şirket olduğu için bakanlık temsilcisi genel kurul toplantısına katılmalı. Bunun başvurusu ne zaman yapılmalı?
3- Genel kurul toplantı tutanağından olması gereken başlıklar nelerdir? Bakanlık temsilcisi katılacağı için hatalı bir işlem olmaması adına konuyu açmış bulunmaktayım.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
 
Öncelikle payları HAMİLİNE yazılı olan anonim şirketlerin, pay sahiplerini 31.12.2021 tarihine kadar merkezi kayıt sistemine bildirmesi gerekiyor. Size tavsiyem sermaye maddesini değiştirdiğiniz için hamiline hisseleri NAMA yazılıya çevirmenizdir.
Yönetim kurulu; "Şirket sermayesinin 100.000 TL. den ................ TL. ye çıkarılmasını teminen ana sözleşmenin sermaye ile ilgili 6.maddesindeki değişliğin görülüp karara bağlanması" şeklinde tek maddelik karar alır. Bu kararı dilekçe ekinde, ticaret il müdürlüğüne toplantıdan 15 gün önce verip, bakanlık temsilcisi talep eder. Önceden temsilci ücretinin yatırılması gerekir. Genel kurulla ilgili 29.05.2021/34495 ve 09.10.2020/31269 Sayılı resmi gazeteleri inceleyiniz.
 

Benzer konular

Üst