A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Olan Ortak Hisse Devri

SB

Üyelik
2 Şub 2006
Mesajlar
77
Konum
İSTANBUL
Selamlar,
1- 5 Yönetim kurulu üyesi olan A.Ş. nde aynı zamanda Y.kurulu üyesi olan
ortak hisse lerini diğer ortaklara devrederek ayrıldı. yerine yeni üye atanmayacak. Ticaret siciline hisse devri ve Y.Kurulu üyeliğinden istifa tescil ettirilmelimi? nasıl ve neler gerekli? karar örneği verebilecek arkadaş varmı

2- 2. derece imza yetkisi olan Genel müdür istifa ediyor yerine yeni Genel müdür yine 2.derece imza yetkisi ile atanacak nasıl bir karar alınmalı?

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür.
 
AŞ lerde en az ortak sayısı 5 olmalıdır.
Bu durumda eğer 5 in altına inerse şirket münfesih sayılır. Hisselerin çok küçük bir bölümünü başka bir kişiye devir ediniz.
Yönetim Kurulu üyeliğinin sona ermesi, başlaması gibi mutlaka tescil edilmelidir.
Gayet basit 2 satır bir karar alırsınız.......... falanca ... filancanı nın ayrılması ile boşalan Genel Müdürlüğe atanmıştır.
İmza yetkisi şöyle şöyle ......... şöyledir.
 
Günaydın,
Sn.nguroy benim bahsettiğim 5 kişi ortak sayısı değil Y.kurulu üye sayısı idi. ayrılan üye yerine yenisinin atanması gereklimidir?
 
Sayın SB, Anonim şirketlerde yönetim kurulu en az 3 kişiden oluşur.sizin durumunuzda,ayrılan üyenin yerine yeni birisinin atanması gerekmez. Ancak anasözleşmenizde bu konu ile ilgili yazan bölümleri gözden geçiriniz.
 
Ana sözleşmede yönetim kurulu üyelerinin sayısı belirlenmiştir. Eğer 5 olarak belirtilmişse yerine varsa yedek, yoksa ortaklardan biri üye olarak yönetim kurulu kararı ile ilk genel kurulun onayına sunulmak üzere atanır.
 
yönetim kurulu üyeliği boşalırsa

yönetim kurulu murahhas aza atar ve ilk genel kurulda onaya sunar.
 
daha önce de yazmış olduğum gibi Yönetim Kurulu tüm kalan üyeleri ile toplanarak, gerekli yasal koşullara sahip ortaklar arasından bir geçici üye atar ve bu il genel kurulun onayına sunulur.


Murahhas aza ise başka bir kavramdır. Murahhas aza (seçilmiş üye) tek başına tüm yönetim kurulunun yetkisine sahip kişidir.
İkisi farklı şeylerdir,
 
Üst