Abonelik Alımı

önmuhasebeci

Katkı Sunan Üye
Yurtdışında fuar katılımına giden şirket çalışanı mühendisler, fuarda gördükleri kitapları satın almışlar.

Bir adet 80 euro diğeri 145 euro tutarında iki ayrı fatura ödemesi eklemişler masraf listelerine.

Ayrıca bir yıllık dergi aboneliği almışlar firmaya 360 euro ödeme yapılacak.

yurtdışında yapılmış olan ve bizim yapacağımız ödeme için kdv ve stopaj yönünden fikirlerinizi rica ederim.

tşk.

KDV yok , stopaj da yok. Döviz kuru ile çarparak tl ye çevirin ve tamamını giderleştirin.

üstadım şu düşüncem yanlışmı ?

hizmet gibi algıladım ve bundan yurtiçinde yarralanacak ..stopaj ve 2 nolu olacak...

üstadım şu düşüncem yanlışmı ?

hizmet gibi algıladım ve bundan yurtiçinde yarralanacak ..stopaj ve 2 nolu olacak...

Sanırım Nizam bey'e sorunuzu ilettiniz sorunuz havada kalmaması için cevaplayayım. Belirttiğiniz düşünceniz gibi bir işlem yapılmaz. Nizam bey'in belirttiği gibi ticari faaliyet ile ilgili bir abonelik ise KDV ve STOPAJ hesaplanmayacaktır. Yine yurtdışına ödemeyi EURO olarak ödenebilir ödemeye karşılık yurtdışından gelen dövizli fatura,fatura tarihine ait olan TCMB Döviz Alış Kuru üzerinden hesaplanarak defterlere işlenebilir, yine bu faturada hiçbir vergi hesaplanmaz fatura toplam tutarının tamamı gider olarak defterlere işlenebilir.

İyi Günler.

Sayın Arkadaşlar,

Dergi aboneliği için herşey tamam ama küçük bir ayrıntıya dikkat çekeyim. 180 / 280 ayırımı gerekir. Benden söylemesi.