açık çeklerden dolayı şirket ortanın banka hesabının durumu

  • Konbuyu başlatan NEDİM
  • Başlangıç tarihi
N

NEDİM

Ziyaretçi
iyi günler

ortağın banka hesabının incelenip bankadaki çek girişleri hakkında müfettiş incelemesi sonucu ortağa çıkabilecek yükümlülükler nelerdir:
örneğin şirket ortağının açık çeklerden dolayı banka hesabına bu çekleri yatırıp müfettiş incelemesinde göze görünen bu çeklerin izahı hakkında ne gibi bir yaptırm olabilir.Bunu şirkete mal ettiğinde kdv ve kurumlar vergisi çıkartabilme durumu, yada bu çeklerin mantıklı izahı nelerdir.2-3 yol gösterebilirseniz sevinirim.Başınıza böyle bidurum gelen arkadaşlar varsa lütfen cevap gnderin..Teşekkür eder saygılar sunarım..
kolay gelsin..
 
Arkadaşım sorunuz çok net değil ama anladığım kadarı ile şirketin ortağının hesabı çeklerle çalışıyor. Bunlar icelenirse ne olur diyorsunuz.

Bence felaket olur; anlaşılıyor ki faturasız satışlar var çoğu yerde olduğu gibi. İnceleme elemanı şirket ortağının hesabını inceler ve şirketle bağlantı kurarsa matrah farkı nedeniyle büyük miktarlarda vergi ve cezalar çıkabilir.
 
2005 yılında şirket ortağının banka hesaplarında yüksek oranda giriş çıkışlardan dolayı incelemeye girdi.
kara para aklama varmı yokmu kanıtlamak için.
ama ortağın şahsi hesaplarındaki girişler ve çıkışlar şirketin ticari alışverişinden ve şirket kayıtlarında yer aldığndan herhangi bir cezai işleme tutmadılar.

ama senin durum faturasız işlemlerden kaynaklanıyorsa nguroy arkadaşın dediklerine katılıyorum.
 
gerçekten çok kötü bir durum, size düşen müşterilerinizi uyarmak, bir inceleme ananda ortaların banka hesaplarıda incelenebilir haberiniz olsun, altından kalkamayacağınız cezalar olabilir o yüzden en doğru işlem faturasız alış, satış yapmayıp tüm işlemlerinizi şirket evraklarıyla yapın diye uyarmaktır. geriside müşterinize kalmış.
bunların izahına gelincede nasıl bir izah olur siz düşünün, bence hiç bir izahı olamaz, tek izahı vergi kaçırmadır, sonucuda belli.
 
Üst