uyumsoft

Açıköğretim Hukuk Fakültesi

Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

Arkadaşlar, açıkçası gerekı AOF'den mezunlar olsun gerek örgün eğitimden mezunlar olsun bu meslek bir şekilde yapılıyor. her iki grubun da avantajları ve dez avantajları var. AOF mezunları vergi dairesi ve sigortalarda daha fazla deneyimleri oluyor. oradaki memurlar ile daha fazla diyolog halinde olduklarından işin vergi dairesi ve sigorta kurumu boyutu konusunda daha erken yaşlarda başlayan bir tecrübeye sahipler. Örgün Üniversite mezunları ise işin teorisine, tarihine, gelişimine daha hakim. önlerine bir sorun geldiğinde önce araştırıyorlar. ancak bu farklılıkların mesleğe yeni başlamış kişiler için geçerli olduğu fikrindeyim. yıllar ilerledikçe kişiler meslek açısından bir birlerine yaklaşıyorlar. Tabi ki her iki grubun da belki bu mesleye yakışmayan temsilcileri olacaktır. Önemli olan meslek mensuplarının birbirlerine olan saygısı ve mesleğe olan saygısıdır. Rekabet de bu saygı çerçevesinde olmalıdır. bu bakımdan "örgün eğitim mezunlarına çok çay getirttim" gibi bir yaklaşım kabul edilemez. Diğer yandan Açık Öğretim Hukuk Fakultesi olur mu ? diye soracak olursanız sınavları klasik usulde olursa olabilir. ama mezun sayısı ne kadar olur ya da mezun çıkar mı onu bilemiyorum.

AÖF Hukuk bölümü açılabilmesi için ilk önce devletin kanun çıkarması lazım ve YÖK Anadolu Üniversitesinin başvurusunu kabul etmesi gerekir..

Zamanın Rektörü Prof. Dr. Engin ATAÇ hoca zamanında bunun için uğraştı ama maalesef gücü yetmedi , bu hükümetinde böyle bir tasarı hazırlayacağını hiç zannetmiyorum. Aynen yukarda bir arkadaşın dediği gibi Piyasada pay alma meselesi..

Zaten YÖK bırakın AÖF hukuk fakültesi açmayı yeni kurulan Üniversitelere bile hukuk fakültesi açmaları için izin vermiyor..

*Zaten YÖK bırakın AÖF hukuk fakültesi açmayı yeni kurulan Üniversitelere bile hukuk fakültesi açmaları için izin vermiyor..*
hukuk fakültesi açılmasına izin veriliyor . 10 yeni hukuk fakültesi açıldı.Paran varsa düşük puanlı vakıf üniversitelerin de hukuk okursun En ucuzu toplam 45 bin tl tutuyor...
smmm oldum boşmuş diyenler ;avukat oldum boşmuş demeye başlarmış
yurtdışında açıköğretim hukuk fakültesi var 1milyon 250 bin açıköğretimli sadece iktisat ,işletme ,kamu yönetimi okumak zorunda bırakılıyor Bunların dışında da bölümler olmalı...
tarih,psikoloji,hukuk,felsefe....... v.s.

Ben örgün eğitim mezunuyum. ama bir AÖF mezununada saygılıyım.. kendini yetiştirmiş alınteri dökmüş, koşuşturmuş, çabalamış, yıpranmış ve sonunda bilgi birikimini çoğaltmış bir insana elbette saygı duymalıyız.. ekmek çalışanın çabalayanın olsun... syg

Açıköğretim'de Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji gibi 22 yeni bölüm daha açılıyor. Fakültede kayıt silme ise tarih oluyor...

Üniversitelerin örgün bölümlerine yerleşemeyenlerin tercih ettiği Açıköğretim bölümleriyle ilgili Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Fevzi Sürmeli'den iki önemli müjde geldi. Sürmeli, yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren yeniliklerle ilgili açıklamalarını Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Açıköğretim Fakültesi Mezunları toplantısında yaptı.

ÖNEMLİ BÖLÜMLER AÇILIYOR

Rektör, 7 lisans ve 33 ön lisans programıyla eğitim veren Açıköğretim Fakültesi'nin 2009-2010 öğretim yılında 5'i lisans 17'si ön lisans olmak üzere toplam 22 yeni bölümün açılacağı müjdesini verdi. Lisans bölümlerine ek olarak Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Konaklama ve İşletme Yönetimi bölümlerinin de ekleneceğini belirten Sürmeli, ön lisans programlarına da şu bölümlerin ekleneceğini açıkladı:

Menkul Kıymetler, İşletme Yönetimi, Spor Yönetimi, Adalet, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Elektrik Enerji Üretim, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Lojistik, Medya ve İletişim, Radyo ve TV Programcılığı.

ARTIK KAYIT SİLME YOK

Rektör Sürmeli, bundan böyle öğrencinin kendi isteği dışında kayıt silmenin söz konusu olmayacağı müjdesini de verirken; "2 yıl üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıtları artık silinmeyecek. İsterseniz 6 yıl sonra kaydınızı yenileyebilirsiniz" dedi.

İŞLETMECİLER DAHA BAŞARILI

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli öğrenim sürelerine bakıldığında İktisat Fakültesi'nden mezun olanların %32'sinin 4 yılda, %25'inin 5 yılda okullarını tamamlarken, İşletme Fakültesinden mezun olanların %37'sinin 4 yılda, %26'sının 5 yılda mezun olduğunu bu verilere bakıldığında İşletme öğrencilerinin İktisat öğrencilerinden daha başarılı olduklarını dile getirdi.

ARTIK
AÇIKÖĞRETİM DE HUKUK FAKÜLTESİ DE AÇILIR

*Zaten YÖK bırakın AÖF hukuk fakültesi açmayı yeni kurulan Üniversitelere bile hukuk fakültesi açmaları için izin vermiyor..*
hukuk fakültesi açılmasına izin veriliyor . 10 yeni hukuk fakültesi açıldı.Paran varsa düşük puanlı vakıf üniversitelerin de hukuk okursun En ucuzu toplam 45 bin tl tutuyor...
smmm oldum boşmuş diyenler ;avukat oldum boşmuş demeye başlarmış
yurtdışında açıköğretim hukuk fakültesi var 1milyon 250 bin açıköğretimli sadece iktisat ,işletme ,kamu yönetimi okumak zorunda bırakılıyor Bunların dışında da bölümler olmalı...
tarih,psikoloji,hukuk,felsefe....... v.s.

[/quote]

Açıköğretim hukuk açılması çok zor. Diyeceksiniz ki odaları, üst kurumları çalışıyor bende oğlan bizim kız bizim hesabı istemedikleri bir işi oldurmayacaklardır diyeceğim.

uluslararası ilişkiler ,türkdili edebiyatı ,felsefe ve sosyoloji de olmaz diyen vardı
Avrupa birliğinde açıköğretim hukuk olduğuna göre Türkiye de de olur bunun yanında açıköğretim de mühendislikler de açılacakmışBir iki yıl içinde bekleyip göreceğiz

bu konuda istekli olanlar aöf ye email ya da fax yollu başvursun bakalım sayı çok olursa zannedersem açarlar herhalde galiba sanırsam belki... :'( ::) ;D

4 yıllık hukuk açıköğretim bölümü açılmaz.

Fakat şu var.Katsayı yüzünden hukuk okuyamadım. Üniversite sınavında Matematik ful çıkartıyordum ,diyenler için açıköğretim adalet myo kaydolun. 2 yıl sonunda 90 üstü ortalamayla mezun olun ve dgs sınavında ilk %2 lik dilime girin . Hukuk fakültesine dikey geçiş yapın.Tabi hukuk fakültesi 1.sınıftan başlamak koşuluyla ...

İyi de arkadaşlar Hukuk fakültesinde devam zorunluluğu yok.4 yıl boyunca aynı açıköğretim gibi sadece sınavlara girerek hukuk fakültesini bitirebilirsiniz.Bunda hiçbir engel, sorun yok.
Tek ve en büyük engel nasıl bir avukat olabileceğiniz :) hangi davaları nasıl alıp sonuçlandırabileceğiniz.
Hee derseniz ki avukatlık mesleğinin dibi olan, ameleliği olan icra, haciz avukatı olurum yeter dersiniz o ayrı.

özel üniversitelerde yıllık 20bin verip baraj puandan biraz fazla puan alıpta okunabildiği bir ülkede sorun yokta açıköğretimden bitirincemi sıkıntı olacak sonuçta diplomadan sonra bir sınav olur geçebilenler odalarına kayıt olabilir ot ile saman ayrılmış olur tıpkı mali müşavirlik staj başlatma sınavında olduğu gibi ;D anlayana