Acil-İlmuhaber çıkarmak için karar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Okay KIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Okay KIR

Tanınmış Üye
Slm Kolay Gelsin
İlmuhaber çıkarmak için yönetim kurulu kararı alınmalımıdır ayrıca ilmuhaber kararının noterden onaylanma şartı varmıdır veya ticaret odasından onay gerekir mi?
çünkü geçmişe dönük ilmuhaber çıkarıp 3 yıl öncesine sonra satış yapılacak hisse ki vergi çıkmasın
o yüzden karar ın noter ve ticaret odasına onayı gerekir mi?

Teşekkürler

Ynt: Acil-İlmuhaber çıkarmak için karar

Bu konuda uzman sayın nguroydur ancak, bildiğim kadarı ile, ilmuhaberlerin yönetim kurulunun izni ile pay defterine işlenmesi yeterlidir.Noter ve ticaret sicile tescili isteğe bağlıdır.Ayrıca çok masraflıdır.

Ancak, ilmuhaber düzenlendikten sonraki genel kurulda hazirun cetvelinde ve pay listesinde bu kişilerin isminin geçmiş olması lazım idi.Bu durumda sizin yapmak istediğiniz işlemde sorun çıkacaktır.Hazirun cetvelinde ismi olmayan kişinin öncesinden hisse sahibi yapmaya çalışıyorsunuz.!!!

Kolay gelsin.

anlamadınız
galiba
devir şimdi olacak fakat ilmuhaber sahipliği 3 yıl önceki karar ile (karar defterinde boş sayfa bırakılmış)
ve böylece satış kazancı olan tutardan vergi verilmemiş olacak
iki yıl geçtikten sonra vergi istisnasından yararlanmak için

ZİNDAN ' Alıntı:
Ancak, ilmuhaber düzenlendikten sonraki genel kurulda hazirun cetvelinde ve pay listesinde bu kişilerin isminin geçmiş olması lazım idi.Bu durumda sizin yapmak istediğiniz işlemde sorun çıkacaktır.Hazirun cetvelinde ismi olmayan kişinin öncesinden hisse sahibi yapmaya çalışıyorsunuz.!!!

Kolay gelsin.

O devirden sonra hiç genel kurul yapılmadımı?

devir şimdi olacak
3 yıl önceye geçmişe dönük ilmuhaber çıkarılacak ki vergi istisnasından yararlanmak için
karar için noter veya sicilde yayınlanma zorunluluğu varsa geçmişe dönük karar alamayız ancak sedece karar alınacaksa geçmişteki boş sayfalardan birine alınacak ve sanki ilmuhaber 3 yıl önce çıkarılmış gibi sayacağız

Sn Apaçi
İlmuhaber derken neyi kast ediyorsunuz? İlmuhaber zaten devir ilmuhaberidir. Yani hisse senedi basılmamış olan aş nin hisselerinin devrine ilişkin bir sözleşmedir.

sayın nguroy A.Ş. nin paylarını gösterildiği geçici ilmuhaber (hisse senedi yerine)
geçici ilmuhaber çıkarmak için devir mi olması gerekir ?
örnek aşağıda

GEÇİCİ İLMÜHABER

????????????SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

??????????????????????????...İSTANBUL

Ticaret Sicil Numarası:

Düzenleme Tarihi Seri No Sıra No

ŞİRKETİN:

Şirketin Toplam Nominal Sermayesi
Toplam Pay Adedi
Bir Hissenin Nominal Değeri

ORTAĞIN:

Adı Soyadı
TC Kimlik Numarası
Vergi Kimlik Numarası
İkametgah Adresi
Nominal Sermayesi
Hisse Adedi

İş bu geçici hisse senedi ilmühaberi, yukarıda bedeli ve toplam tutarı belirtilen hisse senetleri yerine kaim olmak üzere verilmiş olup, basıldığında asıl hisse senetleri ile değiştirilecektir.

Bu ilmühaberin muhteviyatında değişiklik gerektiğinde yenisi düzenlenerek verilecektir.

İşbu nama yazılı belgenin başkalarına devri, şirketimizin devir ile ilgili olarak belge üzerinde yazılı izni ve devrin pay defterine kaydedilmesi şartı ile geçerlidir.

Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Hissedar Ortağın
Adı Soyadı Adı Soyadı Adı Soyadı
Şirketin Kaşesi Şirketin Kaşesi İmza
İmza İmza

Bu ilmuhaberi eski tarihli yapabilirisiniz.

Noter ve tescile gerek yoktur.

İLMUHABER ÇIKARMA KARARI İÇİN noter veya sicil gerekir mi?

Slm Kolay Gelsin
Geçici İlmuhaber düzenlenmesi için örnek karar olan varmıdır
Teşekkürler

konu : Geçici il Muhaber çıkartılması

şirket yönetim kurulumuz toplanarak şirket ortaklarının mevcut hisselerini temsilen geçici il muaber çıkarılmasına karar verilmiştir.Geçici il Mühaberin geçerlilik kazanabilmesi için bu ilmühaberin yönetim kurulu başkanı bir yönetim kurulu üyesi ve ortak tarafından imzalanmasına karar verilmiştir.

vb. gibi yazılabilir.

teşekkürler
bende yaklaşık bir şekilde aldım kararı