Açılış Yoklama Tutanağı SSK lı Çalışan

tarkaniz72

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Eyl 2008
Mesajlar
785
Konum
İZMİR
Merhaba. Vergi dairesi yoklama memuru yoklama tutanağına 1 adet ssk lı çalışan yazdığı zaman SSK ya açılış süremiz ne zamandır ? Bunu ssk ya bildiriyormu vergi dairesi ?
 
Selamlar
Eğer yoklama esnasında işçi yazılmışsa,%99 ssk'dan idari para cezası kesilir.
Açılış yoklamaları vergi dairesine bildirilmektedir.Veya ssk tarafından sizden talep edilmektedir.Eğer yoklama tutulduktan sonra ssk'ya gidildiğinde "işçi çalıştırdığınız tesbit edilmiş,fakat bize daha önce bildirmemişsiniz" gerekçesi ile ssk ceza kesme yoluna gitmektedir.çünkü yoklamanın tutulduğu tarihte işçi çalıştırdığınız tesbit edilmiştir, ssk'ya daha sonra gidildiğinde haliyle geç bildirim olarak kabul edilmektedir.
Burada kanımca size ceza kesilecektir.
Genelde yapılması gereken 2 değişik uygulama vardır.
1- Ya yoklamada işçi yazdırılmayacaktı (ki bu zordur ve bu risk alınmalı mı tartışılır)
2- Ya da vergi dairesine bildirim yapıldığı gün veya öncesinde ,yoklamaya gelinmeden,,ssk'ya başvurarak en azından işyeri bildirgesini kayıttan geçirmektir.İşyeri numaranız verilmese bile,en azından işyeri bildirgesini kayıttan geçirmekle sorunu çözmüş olurdunuz.

Fakat şu anda ceza gelme ihtimali oldukça yüksek..

Saygılar
 
sayın Kurt yoklama memurunun geldiği gün SSK ya başvursak SSK açısından sorun olurmu? işci başlamadan önce başvurmak zorundamıyız ssk ya?
 
eğer yoklama memuru işci yazar ise o gün posta ptt ile işyeri açılış evraklarını SGK ya yollasam olmazmı ?
 
Aynı gün gönderebilirsiniz.Fakat bunun takibi her zaman risklidir.En garantili yöntem yoklamaya gelinmeden başvuruyu yapmaktır.
 
Üst