Adi Ortaklık Hakkında

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Ahmet ve Nedim bey şahıslar ve adi ortaklık kuruyorlar
- Adi ortaklığın vergi levhası çıkmaz ancak Ahmet ve Nedim beyin vergi levhası çıkar-Doğrumudur?
- KDV-Muhtasar-SSK adi ortaklık adına Geçici ve Gelir vergi beyannameleri Ahmet ve Nedim bey adına tahakkuk eder-Doğrumudur?
- Nedim bey % 50 hissesini Kemal beye devreder, bu durumda vergi dairesine Nedim beyin ayrılışı ve Kemal beyin adi ortaklığa ortak olduğuna dair hangi evraklarla başvurulması gerekir? Kemal bey ile Ahmet bey adi ortaklık sözleşmesi yapmalı mı? Yoksa ilk kuruluştaki Ahmet bey ile Nedim beyin sözleşmesi yetelimidir?
Ayrıca nelere dikkat edilmelidir?
Teşekkürler

- Evet, doğrudur.
- Evet, doğrudur.
- Şahıs için gerekli evraklar, imza beyannamesi, kimlik fotokopisi, Sözleşme yapılmalı.

VD için; Adi ortaklıkta bir ortağın yerine başka biri girer ise veya ilk ortaklar arasına yeni bir ortak katılmak ister ise ilk adi ort için kapanış ve yeni durum için yeni açılış istenmektedir.

VD için; Adi ortaklıkta bir ortağın yerine başka biri girer ise veya ilk ortaklar arasına yeni bir ortak katılmak ister ise ilk adi ort için kapanış ve yeni durum için yeni açılış istenmektedir.

üstat o zaman Ahmet ve Nedim Adi Ortak kapanış verilecek ve
Ahmet ve Kemal Adi ortaklığı açılışı yapılacak
yani ortak değişiminde kesinlikle kapanış ve yeni açılış zorunludur? Yanlış anlamadım sanırım?

Hayır kapanış gerekmiyor. Yeni sözleşme vererek işlemin devamını sağlarsınız. Burada limited şirketindeki hisse değişimi gibi düşünün.
Kolay gelsin.

Karşılaşdığım durumda vd düşüncesi bu yönde değildi. Bağlı olduğunuz vd görüşmeniz gerekmektedir.