Adi Ortaklıkta Ünvan

  • Konbuyu başlatan oktaykarakoc
  • Başlangıç tarihi
O

oktaykarakoc

Ziyaretçi
HERKESE MERHABA.BİR ADİ ORTAKLIK KURULUŞU YAPACAĞIZ.ORTAKLIĞIN ÜNVANI KONUSUNDA TEREDDÜTTE KALDIK.RASTGELE İSİSMLER SEÇERSEK, MESELA ORTAKLARDAN BİRİNİN ADI ALİ GÜL, DİĞERİNİN Kİ İSE VELİ ÇİÇEK OLSUN....ORTRAKLIĞIN ÜNVANI ALİ GÜL-VELİ ÇİÇEK ADİ ORTAKLIĞI MI OLACAK, ALİ GÜL VE ORTAĞI MI OLACAK, YOKSA ALİ GÜL ADİ ORTAKLIĞI MI OLACAK...DİĞER TÜM SORUNLARI ÇÖZDÜK.FAKAT BU KONUDA BİR TÜRLÜ NET BİR BİLGİ ELDE EDEMEDİK.BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Not: Bu yazının başlığı admin tarafindan forum kurallarına uygun olmadığı için düzeltilmiştir.Lütfen Forum Kuralları'nı okuyunuz.
 
Sn, oktaykarakoc,

Adi ortaklıkta iki isim birden yazılamıyor. Bir tek ortağın ismi seçilip yazılacak. Örneğin; Ali Gül ve ortağı


Saygılar,

SMMM
Dilek KARACA
 
.........
II - TİCARET UNVANININ ŞEKLİ

1. HAKİKİ ŞAHISLAR

MADDE 43 - Hakiki şahıs olan tacirin ticaret unvanı, 48 inci maddeye uygun olarak yapabileceği ilâveler ile kısaltılmadan yazılacak ad ve soyadından terekkübeder.

Ticaret unvanına aynı sicil dairesinde daha evvel tescil edilmiş olan unvanlardan açıkça ayırtdetmeye yarıyacak ilâvelerin yapılması mecburidir. Başka bir sicil dairesinde daha önce tescil edilmiş olan aynı ad ve soyadını ihtiva eden bir ticaret unvanı sahibinin haksız rekabetten doğan hakları mahfuzdur.

.......
3. İLAVELER

MADDE 48 - Tacirin hüviyeti ve işletmenin genişlik ve ehemmiyeti yahut mali durumu hakkında üçüncü şahıslarda yanlış bir kanaatin meydana gelmesine mahal verecek mahiyette veya hakikata yahut âmme intizamına aykırı olmamak şartiyle her ticaret unvanına, işletmenin mahiyetini gösteren veya unvanda zikredilen kimselerin hüviyetlerini belirten yahut muhayyel adlardan ibaret olan ilâveler yapılabilir.

Tek başına ticaret yapan hakiki şahıslar ticaret unvanlarına bir şirketin mevcut olduğu zannını uyandıracak ilâveler yapamazlar.

(Türk), (Türkiye), (Cumhuriyet) ve (Milli) kelimeleri bir ticaret unvanına ancak İcra Vekilleri Heyeti karariyle konabilir.
......
 
sn. Dilek KARACA


iLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.EVRAKLARIMIZI VERDİĞİNİZ BİLGİNİN YÖNLENDİRMESİYLE HAZIRLAYACAĞIZ.TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM.ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM.
 
OGÜN BEY


CEVABINIZI SONRADAN GÖRDÜM.SİZE DE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
 
adi ortaklık ünvanı

selamlar
Adi ortaklığın ünvanı Ali Gül-Veli Çiçek Adi Ortaklığı şeklinde olmasında hiç bir sakınca yoktur. Yani iki isim kullanılarakda oluşturulabilir. Biz iki şirket tarafından kurulan bir adi ortaklıkta her iki şirketin de ünvanını kullandık hicbir de sorun yok. selamlar
 
Ynt: Adi Ortaklıkta Ünvan

merhaba,
adi ortaklıkta iki gerçek kişi nin ismi birden kullanılmıyor "ahmet yavuz adi ortaklığı" örnek verirsek doğru olan bu...

1-)her ortak adına işyeri açılış bildirgesi doldurunuz,ekine imza beyanı,ikametgah.nufus cüzdan örneği,kimlik fotokopisi ekleyin

2-)ortaklık adına işyeri açılış bildirgesi doldurunuz ,ekine kira kontratı ,muhasebci ile ilgili vekalet sözsleşme ekleyiniz,aynı gün ortaklık adına defter tastiğinizi yapınız

3-)yoklamadan sonra her ortak adına vergi levhası tastik ediniz

4-)vergi dairesinden ortaklık adına numara alınız

5-)fatura ve belgelerinizi bu ortaklık numarasına göre bastırınız

6-)ortaklar adına geçici vergi ve gelir vergisini

ortaklık adına kdv ve muhtasar beyanı vermeyi unutmayınız

kolay gelsin
 
Ortaklar ALİ GÜL ve VELİ ÇİÇEK

İstanbul vergi dairelerine bağlı mükelleflerimiz için dairenin uyguladığı kayıtlar ALİ GÜL VE ORTAĞI
Not:İşi ağırlıklı hangi mükellef yapıyorsa yada işyerinde hangisi duruyorsa onun ismi yazılıyor ünvana.

Bodrum vergi dairesinde bir mükellefimiz var.Onlarda kayıtlarına ALİ GÜL-VELİ ÇİÇEK şeklinde geçmişler.

Sanırım ünvanlar vergi dairesinin uygulamalarındanda değişikliğe uğruyorlar...



Kolay Gelsin.
 
Üst