fonradar

Adi Ortaklıktan Ayrılınca Genç Girişimcilik Hakkı Kaybolur mu?

SinanN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Ara 2005
Mesajlar
155
Konum
İstanbul
Merhaba Sayın üstadlarım,

Adi ortaklı (2 gerçek kişi- X Ve Y ortağı) bir mükellefim var. ikiside genç girişimciden faydalanıyor. ilerki zamanlarda ortaklardan biri (Y ortağı) başka bir adi ortaklık (Z Ortaklığı ile) olarak mükellefiyet açtırıyor. Buraya kadar bir sıkıntı yok.

Şu anda Y ortağı , X ortağından ayrılmak istiyor. X ortağı tek başına mükellefiyetine devam edebilir mi? Ettiği vakit genç girişimciden faydalanmaya devam edebilir mi?

Y ortağı ortaklıktan ayrıldığından dolayı genç girişimcilik hakkını kaybeder mi? (bu arada y ortağı , z ortağı ile mükellefiyeti devam ediyor)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba
Aşağıdaki linkten konu ile ilgili broşürü indiriebilirsiniz.

Adi ortaklıklar sona erebilir,şahıslar tek başına ticarete ve mükellefiyete devam edebilir.
Bu istisna, kuruluşun kendisine değil,şahıslara verilir. Dolayısıyla ortaklıktan ayrılıp şahsi mükellefiyeti devam ettiğinde bu istisna da devam eder.
Ancak
Gerekli şartlara baktığımızda

* Faaliyetin adi ortaklık veya şahıs şirketi bünyesinde yapılması halinde işe başlama tarihi itibarıyla ortakların tamamının tüm şartları taşıması.

Yeni bir ortaklık oluşumu yapılmışsa diğer ortağında bu istisnadan yararlanıyor olması lazım. Şahıs/Fert firma olarak devam edecekse yine bu istisnadan yararlanılabilir.

Bilgim bu yönde..
 
Üst