fonradar

Adına Fabrika Açıp Vergi Borcunu Ona Yıktılar

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
7,569
Konum
İSTANBUL
:eek:


Düzce'nin Akçakoca ilçesinde ekmek fırınında çalışan kişi, nüfus cüzdanını kaybettikten sonra adına tekstil fabrikası kurulduğunu ve 815 bin TL vergi borcu bulunduğunu öğrenince şaşırdı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Akçakoca'da 2002'den bu yana ekmek fırınında çalışan, okuma yazma bilmeyen H. Göktaş'a (33) bir hafta önce İstanbul Süleymaniye Vergi Dairesinden ihbarname geldi.

İhbarnamede, 815 bin TL vergi borcu olduğunun bildirildiğini öğrenen H.Göktaş, çok şaşırdı.

Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002 yılında annesinin öldüğü dönemde 3 ay işsiz kaldığını, bu sırada nüfus cüzdanını kaybettiğini söyledi.

Ardından ekmek fırınında işe girdiğini ve sigortalı işçi olarak çalışmaya devam ettiğini ifade eden Göktaş, şunları kaydetti:

''Hayatım boyunca hiç İstanbul'a gitmedim. Geçen hafta bir ihbarname geldi. İstanbul Süleymaniye Vergi Dairesinden vergi borcum olduğu belirtiliyordu. Akçakoca Vergi Dairesine gittim. İnceleme sonucu, adıma tekstil fabrikası bulunduğu ortaya çıktı. 2004'ten bu yana da vergi borcum 815 bin TL görünüyor. Okuma yazma bilmiyorum, bu parayı ölene kadar ödeyemem, ne yapacağımı şaşırdım. Vergi borcu için aldığım maaşın 3'te 1'i kesilecekmiş. Savcılığa başvuracağım.''

Haber 7
 
Ynt: Adına Fabrika Açıp Vergi Borcunu Ona Yıktılar

şimdi konuya baktığımızda evet mükellefiyette hata olmuş denecek iyi ama bu mükellefiyet tescil işlemini yapanların sorumluluğu yok mu?bence olmalı.hatta konuyu adli vaka olarak (yani dolandırıcılık suçu olarak) ele aldığımızda savcılık bu tescil işlemini yapan ve onaylayanlar hakkında bu suça iştirak ettikleri kanısına varabilir mi?tescil sırasında sunulan kimlik ve imza beyanı kontrolü ne şekilde kontrol edilmiş vb. ::)
bir de yine tahsil zamanaşımına uğramasına yakın tebliğ olmuş nedense ;D ;D ;D
 
Üst