Adres ve ünvan güncellemesi

Üyelik
26 May 2009
Mesajlar
24
Konum
izmir
merhabalar ben bir şirkette bağımlı olarak çalışacağım 2012 den itibaren dün 2012 defter tasdiki için notere gittiğimde ünvanın ve adres kısmının eksik göründüğünü söyledi örneğin adres sadece il olarak gözüküyor ünvan da x metal inş.tar.hay. yerine x metal inş.hay.olarak gözüküyor bunun düzeltmesini vergi dairesinden nasıl yapabilirim ne tür evraklar hazırlamayalım benim mi yapmam doğru olur diğer mali müşavirin mi?cavaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: Adres ve ünvan güncellemesi

Selamlar
Neden cevap için bu kadar acele ediyosunuz bilmiyorum ki :)
Kapı ağzında durup biri soru sorsa da cevaplasak diye beklemiyoruz herhalde :)
Yoksa hızlı cevap yazarak bizmi alıştırıyoruz :)

Şahsi görüşümdür.
Noter sistemine önümüzdeki hafta girişlere başlayacağım için şundan emin değilim.
Sistemde görünen eksiklik vergi dairesi tarafından mı yoksa noter tarafından mı düzeltilecek. Eğer vergi dairesi tarafından düzeltilecekse;
Sistemin (mümkünse) görüntü çıktısını alıp eksikleri tamamlayacak şekilde dilekçe yazarak ve gerekirse şirketin son adresini ve ünvanını gösterir sicil gazetesini ekleyerek vergi dairesine verilebilir.
Bu bir bilgi güncellemesidir.Sizde yapabilirsiniz.Gerekirse diğer müşavire de bilgi verebilirsiniz.
Saygılar
 
Ynt: Adres ve ünvan güncellemesi

Eleştirin için de cevabın için de öncelikle teşekkür ederim.Noter düzeltip defter tasdikini yaptı fakat vergi dairesinden düzeltilmesi gerektiğini söyledi.Diğer müşavir arkadaşla da görüşüp ona göre gitmek herhalde.
 
Ynt: Adres ve ünvan güncellemesi

Anlayışla karşıladığınız için ben teşekkür ederim.
Hatta şunuda yapabilirsiniz.(vergi dairesi noter sistemini görüyormu bilmiyorum ama)
Eksikler sebebiyle defter tasdiğini yapamadığınızı,noterin düzeltme beklediğini vs.yazarsanız belki daha hızlı düzeltirler.Diğer türlü sıraya koyacakları kesindir. édefteri tasdik ettik gibi ibareler kullanmayın,nasılsa iş halledildi diye ağırdan almasınlar)
Müşavirle görüşerek bildirmeniz etik açıdan daha uygun bana göre..
Saygılar
 
Üst