fonradar

Adreste karışıklık

EYLÜLDURU

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Haz 2009
Mesajlar
659
Konum
İSTANBUL
Arkadaşlar bir konuda işin içinden çıkamadım, yardımlarınızı rica ediyorum..Öncelikle bizim şirketin bulunduğu sitede dükkan numaraları ile tapudaki adreste görünen numaralar birbirini tutmuyor..Örneğin dükkan numarası20-21-22-24 olarak görünüyor ancak tapuda bu numaralar 17-18-19-20 olarak görünüyor gibi..Bizim şirket merkezi, fabrika ve depolarda tapudaki adreslere göre değil de mevcutta görünen adreslere göre bildirim yaplmış hem vergi dairesine hem de ticaret odasına..Şimdi bizim fabrikanın yanındaki 2 dükkanı aldık depo olarak..Vergi dairesine depo bildirimi yapacağım ama tapudaki adres daha önce bizim fabrika olarak bildirim yaptığımız yer olarak görünüyor..Ben şimdi tapudaki adresi bildirsem vergi dairesi o adreste zaten sizin deponuz/fabrikanız görünüyor diyecek..mevcut numarasına göre bildirim yapsam bu sefer tapu tutmayacak..

Bu durumu vergi dairesine bir dilekçeyle bildirerek düzeltebilir miyim..ya da ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim..
 
Ynt: Adreste karışıklık

Taşınmaz hukukunda temel ilke "tapu siciline güven" ilkesidir. Sizin durumunuzda gerçek mahiyet tapu sicilinde görülen durum, en baştan olan yanlış durumu ve şu anda mevcut fiili durumu detaylı olarak açıklayan bir dilekçeyi vergi dairesine sunun ve tüm mükellefiyet kayıtlarının buna göre düzeltilmesini sağlayın.
 
Ynt: Adreste karışıklık

Koray bey öncelikle çok teşekkür ederim yanıtınız için..peki vergi dairesi bu durumda ticaret odasından da düzeltme ister mi ..bir de dilekçe ekinde tapuların olaması yeterli olur mu acaba..
 
Ynt: Adreste karışıklık

Bence en doğrusu sizin bizzat hem vergi dairesine hem ticaret odasına bizzat başvurarak adres bilgileriniz düzeltmeniz. Böylece ileride oluşabilecek olası yanlışlıkların şimdiden önüne geçmiş olursunuz.
 
Ynt: Adreste karışıklık

Dilekçe ekine tapu senetlerinin bir örneğini de ekleyin elbette. Bundan sonra vergi dairesi adresinize gelip tespit tutanağı düzenleyecektir, böylece mükellefiyet sicil bilgileriniz gerçek durumu yansıtır hale gelecek.
 
Ynt: Adreste karışıklık

Sayın Eylül, Koray beyin söylediklerilerine ilave olarak bu durum, Belediyelerin yaptığı numarataj çalışmaları sonucumu değişiyor.
 
Ynt: Adreste karışıklık

ben de bu durumu bugün öğrendim..anladığım kadarıyla site yönetimi dükkanlara numara verirken tapu numaralarını dikkate almamış..dolayısıyla dükkan numaraları ayrı, tapular ayrı..daha önceki mali müşavirde adres bildirimde dükkanlarda yazana göre kontrat hazırlayıp adres bildirmiş..mülkiyetin büyük kısmı şirket ortaklarına ait olduğundan da kimse adreslere dikkat etmemiş..Şimdi benim doğru adreslere göre kira kontratlarını da yenilemem gerek galiba..depoyu bildirmek için de son 2 günüm kaldı..son dakikada bir de bu karışıklık çıktı ortaya..
 
Ynt: Adreste karışıklık

Hımm, anladım. Koray beyin söylediklerine göre hareket edin. Kolay gelsin.
 

Benzer konular

Üst