personel maaş programı

Agi̇ Ödemesi̇ Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
Merhaba Arkadaşlar,

bir çalışanımızı diğer firmaya nakil yaptık.
dolayısı ile bordrosunda 2 tane agi ödemesi hesaplandı.

bir bordrosunda agi 96,39
diğer bordrosunda agi 69,62

normalde alması gereken 103,63 TL agi ödemesi

ben en yüksek olan 96,39 TL yi çalışanımızın hesabına yatırttım.
ama eksik almış oldu ?
işlemlerim doğru mudur ?
birde muhasebeyi 69,62 TL olan agisini vergiden düşmemesi için uyarmam lazım sanırım değil mi ?

Geçiş ayı bordrosunda düşük olan için agi hesaplatmadan çıktı alın. Ertesi ay parametrelerinizde agi alabilir şeklinde değiştirin. Atlama unutma gibi durumlardan kurtulursunuz.

Hangi programı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama mesela bizim programda önceki işyerinden aldığı agi tutarı diye bir bölüm var. Nakil olan kişilerde çıkış olduğu işyerindeki agi tutarını hesaplıyorum yeni giriş olan yerde bahsettiğim bölüme yazıyorum. Eğer önceki işyerinde tam almışsa agiyi yeni işyerinde hiç yansıtmıyor. Ya da arada fark kaldıysa o fark kadar ekliyor yeni işyerinde. Sizin programda o tarz bir bölüm varsa dediğim şekilde yapabilirsiniz. Eğer yoksa dediğiniz gibi en yüksek olan agiyi yansıtın bordroya ama sadece tek bir işyerinde.

Yorum; AGİ ay bazında ödendiğinden bir yerden çıkış başka bir yere giriş dahi olsa tek birinden ödenmeli. İdare benim gibi düşünüp aynı ay için sadece tek bir yerden yararlanılabilir diyebilir.

teşekkür ederim arkadaşlar nazik cevaplarınız için,
dediğiniz gibi programdan ayarları değiştirdim, sorun giderildi. :)

iyi çalışmalar...