Agi Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan türkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar bir personel aynı işyerinin farklı iki sigorta dosyasında 15 er gün olarak sigortalı gösteriliyor agi hesaplamasında her ikisinde de hesaplamak gerekir mi

Konuya tam hakim değilim ama bildiğim,
en yüksek ücret hangi işveren tarafından ödeniyorsa,uygulamanın o işverenlik üzerinden yapılması gerekir,aynı zaman diliminde her iki işverenlik de aynı/eşit miktar ödüyor/alıyorsa ne yapmak lazım, bilmiyorum.

İş yeri aynı olduğuna göre medeni durumuna uygun toplam agi yi aşmayacak şekilde iki işyerinden de alabilir diye düşünüyorum. Asgari ücretle çalışıyorsa tek iş yerinden eksik alma durumu olabilir. Eğer onbeş günlük ücreti ile agi yi tam alabiliyorsa birinden gösterebilirsiniz.

Teşekkür ederim sadece bir firmasından agi yi hesaplamamı söylediler ama zaten 15 gün çalışıyor agi nin de yarısını alıyor bu sebepten dolayı iki şirketinden de hesaplatmak daha doğru geliyor bana

Teşekkür ederim sadece bir firmasından agi yi hesaplamamı söylediler ama zaten 15 gün çalışıyor agi nin de yarısını alıyor bu sebepten dolayı iki şirketinden de hesaplatmak daha doğru geliyor bana

Mantık olarak haklısınız. Ancak usul olarak uygun değil. Yani size söylenen doğrudur.

Mantık olarak haklısınız. Ancak usul olarak uygun değil. Yani size söylenen doğrudur.
Üstadım haklısınız ancak aynı işverene bağlı çalışılıyor.. Yasada " ücretli birden fazla İŞVERENden ücret alıyorsa en yüksek ücret aldığı işverenden agi alır" ifadesi yer alıyor....

Daha önce başıma gelmişti. Luca otomatik olarak iki ayrı kıst rakam çıkarıyordu.