Aileme Ait Evin Odalarını Kiraya Verme

Üyelik
16 Şub 2013
Mesajlar
2
Konum
İzmir
Merhabalar. Ailem yurt dışında yaşadığı için, izmirde yalnız yaşıyorum babama ait evde. Bu sene erasmus öğrencileri ünv'mize geldikleri için eşyalı daire arıyorlar. Üç odamı evde onlara kiraya verdim. Elden ödeme alıyorum. Basit bir şekilde ingilizce sözleşme yaptım. Bu yasal açıdan bir sorun teşkil edermi .? Teşekkürler
 
Merhaba.500 TL ve üzeri konut kiralarının bankalar aracılığı ile ödenmesi gerekmektedir.Buna dikkat ediniz.Ayrıca yıllık toplamda 3200-TL yi aşması durumunda yıllık beyanname vereceksiniz.
 
Cevabınız için teşekkürler. Ancak şöyle bi durum var. Ben bu öğrencileri ev arkadaşı olarak aldm. Fatura aidat vb masraflar kiraya dahil olarak verdm. 1000 tl kira alyrm ancak bunun zaten yarısı fatura aidat vb . Şeylere gidiyor. Aynı evde yaşadığımız için bankadan ödeme yapmak biraz anlamsız olur.
 
Her birinden ayrı ayrı kira alıyorsanız muhtemelen 500 tl aldtında kalacaktır. Banka zorunluğu olmaz. Ancak vergi vermekten kurtulamazsınız. Bankadan almasanız dahi aldığını kiraları beyan edip vergisini ödemek zorundasınız.
 
Aidatlarıda kira adı altında sözleşmeye bağlayıp,yine kira adı altında tahsil etmişseniz bence yanlış yapmışsınız.Kendi ifadenize göre 500-Tl si aidatlara gidiyorsa siz 500-TL üzerinden vergi ödemeniz gerekirken 1000-TL üzerinden ödeyeceksiniz.
Bence aidatları sözleşmede ayrıca belirtin.Umarım anlatabilmişimdir.
 
Üst