Akıl oyunları.!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Türk_bey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Türk_bey

Ziyaretçi
Bir kabilede kadınlar ,Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri
erkekler ise Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri
yalan söylemekteler, diğer günlerde ise doğruyu söylemektelermiş.
KADIN: Dün yalan söylüyordum.
ERKEK: Ben de.

SORUMUZ: Bugün günlerden nedir?

Ynt: Akıl oyunları.!!!

Merhaba,

Bende Perşembe diyorum...

Bence de perşembe. Kadın perşembe günü doğru söylüyor.Erkek ise perşembe günü "Dün yalan demiştim" diyerek perşembe günü yalan söylüyor.

Şu ana kadar doğru yanıt yok!

Merhaba,
Eğer soruda Pazar günü ile ilgili eksik bilgi verilmemişse bence de Perşembe olması gerekiyor.

En iyisi ben soruyu cevaplayım arkadaşlar, sizlerde daha fazla sinirlenmeyin.

SORUMUZ: Bugün günlerden nedir?

CEVABIM:Pazartesi

:)

Kolay gelsin.

Merhaba,

Her günü tek tek irdeleyelim;
Pazartesi:Eğer günlerden pazartesi ise kadının söylediği yalandır.Çünkü pazar günleri kadınlar doğru süylüyorlar.Kadınlar pazartesi yalan söylediklerini göre durum normal.
Erkeğin söylediği de yalandır.Çünkü pazar günleri erkeklerin de dürüstlüğü tutmaktadır.Fakat pazartesi günleri erkekler doğru söylemektedirler.
Öyleyse çelişki çıkar.Günlerden pazartesi değildir.
Salı:Eğer günlerden salıysa kadının söylediği doğrudur.Çünkü pazartesi kadınlar yalan söylemektedir.Salı günü kadınlar yalan söylediğinden çelişki çıkar ve günlerden salı olamaz.
Çarşamba:Salı günkü durumun aynısı geçerlidir.
Perşembe:Kadının dediği doğrudur ve perşembe kadının yalan söylediği gün olduğundan durum normaldir.
Erkeğe gelince Çarşama günü yalan söylememiştir. Perşembe günü yalancılık günü olduğundan durum normaldir.
Cuma ve Cumartesi:Erkeklerin bir gün önce yalan söylediği doğrudur fakat bu günlerde yalan söylemeleri gerekmektedir.Bu nedenle bu günler de çelişkilidir.
Pazar:Bugün kadın da erkek de doğru söylemelidir.Fakat kadının dediği yalandır.Bu nedenle günlerden pazar de olamaz.

Günlerden perşembedir.
Herhalde bu kadar uğraştan sonra kesin olarak cevaplanmıştır.

Arkadaşlar bu sorunun cevabı pazartesidir.Hiç uğraşmayın.

Bu soruyu yarın cevaplamaya kalkışırsanız cevabı salı olur.Çarşamba cevaplamaya çalışırsanız sorunun cevabıda çarşamba olur.

ZİNDAN ' Alıntı:
Arkadaşlar bu sorunun cevabı pazartesidir.Hiç uğraşmayın.

Bu soruyu yarın cevaplamaya kalkışırsanız cevabı salı olur.Çarşamba cevaplamaya çalışırsanız sorunun cevabıda çarşamba olur.

Zindan arkadaşımız tebrik ediyorum

2006 Yılı akıl oyunları olimpiyatlarında sorulan sorulardan biriydi bu üst makalede anlatılanların soruyla bir bağlantısı yok. yarışmacıları şaşırtma nitelikte soruda sadece bu gün günlerden ne olduğu sorulmaktadır.

Bana Saçma Geldi.

Adamın birini ilk önce bacaklarını ve kollarını kesmişler, adam ölmeden hemen öncede boğazını kesmişler adam neden ölmüş?
Kan kaybındanmı, Oksijensizliktenmi? mantık sorusu???

Saçma soruya saçma cevap
Eceli geldiği için ölmüştür.... :)

Cemil ' Alıntı:
Saçma soruya saçma cevap
Eceli geldiği için ölmüştür.... :)

Bence doğru cevap :) :)
Yukarıdaki sorudaki espriyi hala anlayamadım ama vardır bir ince noktası. Anlayabilseydik zaten mantık oyunlarında yarışan bizler olurduk. :) :)

ölmeden hemen öncede boğazını kesmişler adam neden ölmüş?

ölmeden hemen öncede boğazını kesmişlerse oksijensizlikten ölmüştür.

Merhaba,

Ben zaten bu adam öldürme hikayesini kendim uydurdum, bir önceki soruya istinaden :)

Cevap Önceki sorunun cevabına göre adam neden ölmüş onuda kendim salladım.

ALLAH ölümü emrettiği için :) Mantık sorusu Valla kendim salladım :)