fonradar

Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

Üyelik
16 Kas 2007
Mesajlar
7
Arkadaşlar 500 liraya kdv dahil iş yaparsak

bunu %18 kdv'si 76,27

kalan 423,73

işte bu 423,73 liranın ne kadarını geçici vergi olarak ödeyeceğim
% 15 mi ? - yoksa %20 mi?

ayrıca bu işlem nasıl yapılıyor ?

bu vergiyi 3 ayda bir mi ödüyorum ?
cevap verirseniz çok sevinirim.
 
Ynt: Aldığımız ücretin kdv ve vergisi ne kadar ?

kaledibi ' Alıntı:
Arkadaşlar 500 liraya kdv dahil iş yaparsak

bunu %18 kdv'si 76,27

kalan 423,73

işte bu 423,73 liranın ne kadarını geçici vergi olarak ödeyeceğim
% 15 mi ? - yoksa %20 mi?

ayrıca bu işlem nasıl yapılıyor ?

bu vergiyi 3 ayda bir mi ödüyorum ?
cevap verirseniz çok sevinirim.

Bu işler ancak Muhasebeci müşavirler aracılığı ile yapılmaktadır. Siz mesleğinizi icra edin ücretiniz alın. bu işlere bırakın bizler kafa yoralım.
 
Ynt: Aldığımız ücretin kdv ve vergisi ne kadar ?

Ben yapacağım hizmetin maliyetini belirlemeye çalışıyorum.
Sonuçda yapacağım iş için KDV dahil 100 lira dersem bunun ne kadarının KDV , ne kadarının geçici vergi olacağını bilmek hakkım değil mi?

Sonuçda şahıs işletmesinin bile muhasebesini muhasebeciye tutmak zorundayız, bu konuda kaygınız olmasın.Ancak bazı bilgilere de ihtiyacımız var gördüğünüz gibi...

Bir hizmet yapıyorsak maliyet kalemlerini bilmeli buna göre plan ve programımızı yapmalıyız.

Bilgilerinizi paylaşmanız dileği ile.
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

sayın kaledibi madem muhasebeciniz var o halde bu forumda bu cevabı aramanızın bir mantığı yok, gidin muhasebecinize anlatsın size,
ama sorunuza cevap vermek için 500 ytl kdv dahil kdv 18, hizmet tutarı 423,73 olur, ve kdv si 76,27 dir. buna karşılık sizde 200 ytl lik %18 kdv li gider yaparsanız 169,49 gideriniz, 30,51 kdv ödemiş olursunuz. bu durumda 423,73 geliriniz 169,49 gideriniz olurki arasındaki fark karınız 254,24 olur bunun % 15 ini geçici vergi olarak ödersiniz, yıl sonunda gelir vergisi beyanında ise karınız arttıkça bu %15 vergi dilimide artar kdv de zaten sizin değil devlet adına tahsil edersiniz yada ödersiniz, arada tahsil ettiğiniz fazla çıkarsa devlete ödersiniz.
yani 76,27 kdv tahsil etmiştiniz, 30,51 de ödemiştiniz, bu durumda 45,76 yıda fazla tahsilatınız olduğu için devlete ödersiniz.
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

Birde şunu belirtiyim..Genelde firmaların yanlış bildiği bir husustur..Örneğin burda sorulan örnek üzerinden gidelim..kdv dahil 500 kesilen faturanın matrahı 480 olsun..ve olduğu gibi kar olsun..
Şahıs olduğunu düşünüp %15 vergi hesaplarsak -ki şirketlerde bu oran %20 dir. 480 x %15 = 72 ytl vergi öder.Şimdi bazı firmalar bu vergiyi kapatmak için gidiyor 72 ytl'lik fatura alıyor..Güya vergiyi karşıladığını zannediyor..Halbuki kar tutarı kadar fatura almalı..Kaba tabirle anlattım kusura bakmayın..Aramızda meslek mensubu olmayanlar için bu durumu anlattım.. Sonuçta çoğu yanlış biliyor.Saygılar...
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

sn : kaledibi

anladığım kadarıyla sorunun başına şunu eklemen gerekirdi : bir sorum var cvp veren olursa hesabına 100ytl danışmanlık ücreti havale edeceğim.

diğer arkadaşların seni fırçalamasının nedeni bu olsa gerek!

sen muhasebeci olmadığın için burda soru sorma hakkın yok!!! diye düşünenler var. çünkü bilgili mükellef kimsenin işine gelmez. ozaman yaptığı hataların bedelini kendi ödeyecek. korku bu
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

sayın figo, arkadaşın sorusunun cevabını öğrenmesinde muhasebecilerin korkacağı, korkma olasılığı olan hangi konu var söylesenizde bizde ona göre cevap vermesek, birde niye muhasebeci müşterisinin bilgili olmasından rahatsız olur onuda anlamadım, kişinin bu konuları biliyor olması demek, muhasebecinin işlerinin yarıyarıya kolaylaşması demektir. bu arada siz ne iş yapıyorsunuz?, yoksa herkesi kendiniz gibimi sanıyorsunuz?
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

sn furkan6602;

bi kere siz kendinizle çelişen bir insansınız ki bu yazdığınız cevaptan belli
" sayın kaledibi madem muhasebeciniz var o halde bu forumda bu cevabı aramanızın bir mantığı yok, gidin muhasebecinize anlatsın size,"
diyerek önce azarlıyorsunuz sonrada cvp veriyorsunuz....

ikinci olarak
başka bir arkadaşımız
"bu işler ancak Muhasebeci müşavirler aracılığı ile yapılmaktadır. Siz mesleğinizi icra edin ücretiniz alın. bu işlere bırakın bizler kafa yoralım"

diyor ve kaledibi arkadaşımızın bunu öğrenmesini istemiyor...

şimi bu verilen cvplar sonrasında suçlu olan yanlış düşünen benmi oluyorum....
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

Figo arkadaşım.

Bu sitede hiç kimse bir kimseye menfaat karşılığı bilgi ve tecrübesini aktarmıyor. Soruların içeriği ve şekline göre bu güne kadar hiç kimse bir ayrıma tabi tutulmamıştır. Yukarıda bilgi edinilmek istenen hususta doğru cevabı verecek bir forum üyesi olduğunuda sanmıyorum. Bu soruya isabetli cevabı verecek kişi ancak bu arkadaşımızın kayıtlarını tutan meslek mensubu tarafından verilebilir.

Bu tür sorulara vereceğimiz kafadan cevaplar sorunun muhataplarına faydadan çok zarar verebilir. Ayrıca verilen cevapları eleştirmek yerine kendi fikrinizi söylerseniz kimseyi gereksiz yere meşgul etmezsiniz.
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

Arkadaşlar herkes kendi işini yapsın.. O kişi muhasebecisine bir ücret ödemekte, aralarında bir anlaşma var bilgiyi de hizmeti de anlaşmış olduğu muhasebeci arkadaş verecek. yok muhasebecisine güvenmiyor yada yeterli görmüyor ise başka bir muhasebeci arkadaş ile anlaşacak. yok burda edindiği bilgiyi muhasebecisine karşı kullanacak ise o ayrı. art niyet ararım.. bu güven meselesi ve karşılıklı memnuniyet.. varsa yürür. yoksa fazla da devam ettirmenin bir manası yok böyle araştırmalar da bir sonuca varamaz.. ancak kafa karıştırır. Türk bey kardeşin dediği gibi de burda kimse menfaat karşılığı birşeyler yazmıyorlar yalnızca yardımcı olmak, faydalı olmak amaç. ama ihtiyacı olana...
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

:)
sayın figo sanırım biraz stres var
neyse atmanıza faydam olduysa ne mutlu bana
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

slm arkadaşlar

bu konuda bende türkbey e katılıyorum bizler meslek mensubu olarak birbirimizi kollamalıyız bence defterini tutmadığımız sahıslara yorum yapmak bilgi vermek veya yardımcı olmaya kalkmak çok yanlış zaten mesleğimizle ilgili sorumluluk ve iş yoğunluğu gün geçtikte dahada artmakta ama biz muhasebecilere verilen önem asla değişmemekte bana göre mükelleflerin %90 nı biz muhasebecilere verilen ücreti boşa verilen bir bedel olarak görmete yaptığımız işi çok küçümsüyorlar birde kendi aramızda çıkan çürük elmalar olunca olan bizlere oluyor üzgünüm ama bizim bu cevrede mükellefleri yanıltarak tarifeyi kırarak müşteri kapma oyunu üst safhada

saygılarımı sunuyorum
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

herkes hiç şüphesiz kendince haklı.

ozaman burda şöyle bir uygulama yapılmasını önerebilirsiniz. öyle bir sistem kurulsunki muhasebeci olmayan siteye üye olamasın. mesela muhasebe belgesi olan ruhsat nosu ile stajyer olan stajyer nosu ile üye olsun.bu numaralar türmobdan kontrol edilsin. böylece müşteriler girip burda soru sormasın.

anladığım kadarıyla istenen de bu olsa gerek.
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

Merhabalar


Bir mükellefinizin komşusu sizi arasa bir şey danışmak istese ilk önce ne sorarsınız muhsebeciniz varmı değilmi .eğer muhasebecisi varsa bilgi vermessiniz muhasebecinize sorun dersiniz.Yoksa eğer muhasebecisi kendisi yapıyorsa o zaman biriyle anlaşın dersiniz.

Zaten 3568 sayılı yasaya görede böyle yapmak durumundayız Değilmi.

İşte bu durumda aynı, bu sefer sadece komşusunun muhasebecinisini aramıyorda teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor.
 
Ynt: Aldığımız Ücretin Kdv ve Vergisi Ne Kadar ?

Arkadaşlar soruya vermiş olduğum cevabın tartışmaya sebep olması her üyede olacağı gibi benide oldukça rahatsız etmiştir.

Sorunun muhatabı sayın "Kaledibi" arkadaşımızın bir işyeri açmak istediği ve Muhasebeci ile anlaşma yapma zorunluluğu olup olmadığı bu işlemlerinin kendisi tarafından yapılması mümkün olup olmadığı hususunda bir sorusu olmuştu. Verilen cevaplar kendisini ne denli tatmin etti bilemem. Öncelikle mevzuat açısından belirli bir haddin altında kaldığı sürece herkezin kendi muhasebe işlemlerini yapma hakkı vardır. Ancak şuda bir gerçektir ki kulaktan dolma bilgilerle bu işlemlerin ne kadar sağlık olacağı herkez tarafından az çok bilinmektedir.

Benim burda ki cevabım arkadaşımızı eleştirmek değil tavsiye niteliğindedir. Kim nasıl yorumlamak isterse istesin, Bu sitede bir sorunun başlığına cevaba karşılık 100,00 YTL havale edeceğim gibi bir ifade ile hiç kimsenin densizlik edeceğini düşünemeyeceğim gibi bu soruya yanıt verecek bir meslek mensubunun özelliklede bu sitede olacağına ihtimal vermiyorum.
 
Üst