Alış Faturasının Geç İşlenmesi

Üyelik
6 Haz 2015
Mesajlar
10
Konum
antalya
bir firmanın atlanmış 8. ay faturası 12. ayda işlenmesi mümkünmüdür? Fatura tutarı 3000 tutarında.herhangibir sıkıntı yaratırmı?
 
Yıl atlanmış. Önceki dönem giderlerine işlenmesi gerekir.

681 nolu hesaba direkt faturanın KDV dahil fiyatını işleyenlerde var, matrahı 681 nolu hesaba işleyip, KDV'yi KKG'ye işleyenlerde.

Ben bir A.Ş.'nin muhasebesinde çalışıyorum. Bizde olduğu zaman ben bu tarz durumlarda matrahı 681, KDV'yi KKG'de gösterip, toplam bakiyeyi cariye işliyorum.
 
bir firmanın atlanmış 8. ay faturası 12. ayda işlenmesi mümkünmüdür? Fatura tutarı 3000 tutarında.herhangibir sıkıntı yaratırmı?
Merhaba
işleyebilirsiniz problem olmaz. Fakat alım yaptığınız firmanın ilgili dönemde farklı faturaları var ise ba bs açısından dikkat etmenizi öneririm.
Düzeltme vermeniz gerekebilir.

2015 Yazınızı sonradan gördüm. Kanunen kabul edilmeyen gider olarak işlem yapabilirsiniz. Hiç bir şekilde indirim konusu olamaz bu fatura.
 
konuyu bir anda nasıl ortaya çıkartınız ki?

bu mesaj 2016 ocak ayında paylaşılmış.
işlem bugüne ait olmayacağı için o zamana göre yapılmak istenilen kayıta cevap verilmiş, farkında olmadan diğer insanların da kafası karışabilir.

Şöyle düşünün;
2017 yılı ocak ayındayız elimizde 2016 yılı faturası var işlenmemiş şeklinde? işleyebilir miyiz işleyemez miyiz sorusunun cevabı 24 ocak 2017 ye kadar işleyebiliriz. Aralık KDV beyanında gösterilmek üzere tabiki.
 
Son düzenleme:
Üst