Alkışlamak İstiyorum!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan keating
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Alkışlamak İstiyorum!

Benim hatırladığım 1999 dan beri tasarım olarak hiç yenilenmeyen çoğu zaman beni kanser eden imkb.gov.tr sitesini yenilemeyi düşünen ekibi kutluyorum.

smiley36.gif

OYUNDAN KOMİK DİYALOGLAR
?Bir Çağrı Merkezi Hatırası? adlı oyundaki ilginç çağrı merkezi diyaloglarının bazıları ise şöyle:
?-İyi günler, nasıl yardımcı olabilirim? Ben Emre. -Yahu benim kontörlerimi neden emiyorsunuz!
-İyi günler. Ben Demet, nasıl yardımcı olabilirim?
-Alo! Siz gerçek misiniz yoksa kaset mi?
-Nasıl yardımcı olabilirim size? Adınız soyadınız nedir acaba?
-Ben Nuri. Ya boşver unuttum ben neden aradığımı. Neyse sonra yine ararım ben.
-Adınız soyadınız nedir acaba?
-Zımbırt...
- Bilgilerinizi kontrol ediyorum Zımbırt Bey!
-İyi geceler hanımefendi, nasıl yardımcı olabilirim?
-Canım ben arkadaş arıyorum, ama bulamıyorum.
-Anlıyorum.
-Sesli yanıt sisteminde 5?i tuşlayarak yapabilirsiniz.
-Peki sen benim için tuşlar mısın canım?
-Buyurun sizi dinliyorum.
-Arkadaşım ben telefona kontör yüklüyorum. Akşam yatıyorum, sabah kalkıyorum. Bir bakıyorum kontörlerim kaçmış, gitmiş.
-Şimdi ?mouse?u ekranın sağ alt köşesinde bulunan saat ikonunun yanındaki bilgisayar resmine çift tıklayınız.
-Saatin yanında benim herifin resmi var, bilgisayar resmi yok.
-Şu anda masaüstünde ne var bana aktarabilir misiniz? -Kahva fincanı, su bardağı, saat, kocamın resmi...
-Hanımefendi, ?masaüstü? demek bilgisayarın ekranı demek.
-Şimdi... bey, masaüstünden bilgisayarıma çift tıklayınız
-Ben buradan senin masanın üstündeki bilgisayara nasıl tıklayayım?
-Şimdi açık olan tüm pencereleri kapatmanızı istiyorum.
-Tamam hemen kapatıyorum
-Alo... Orada mısınız? Alo...
-Mutfaktaki pencereleri kapatmaya gitmiştim.

burus ' Alıntı:
Değerli meslektaşlarım,

Yaklaşık iki yıla yakın bir süredir üzerinde çalıştığım "101SORUDA
HAKSIZ REKABET OLGUSU" adlı kitabımı yayımlamış bulunmaktayım.

Kitap, 410 sayfadan ibaret olup,

-MALİ İDARE,
-VERGİ KANUNLARI,
-MESLEKİ MEVZUAT,
-MÜŞTERİLERİMİZ,
-MESELEK ÖRGÜTLERİ VE YÖNETİCİLERİ ile,
-SM, SMMM VE YMM MESLEK MENSUPLARI,

kaynaklı ana konu başlıkları altında, SM ve SMMM meslek
mensuplarımızın karşılaştıkarı "haksız rekabet olguları ve sorunları"
101 soru başlığı altında irdelenmiştir.

Bu benim ilk kitabım olup, (bildiğim kadarıyla) mesleki alandaki
Haksız Rekabet konusunda yayımlanmış ilk kitaptır.

Meslektaşlarıma ve okuyanlara yararlı olacağını umuyorum.
Tüm meslektaşlarımın bilgilerine ve takdirlerine sunmak istedim.
En derin saygı ve sevgilerimle....

SMMM Gökhan DEDE

EDİNME ADRESİ:

Zafer Meydanı Zafer İş Hanı No: 7/24
Kızılay/ANKARA

TLF: 0312 435 76 36
Faks: 0312 435 75 95
GSM: 0532 317 1938

Amerikan halkının, tüm dünyada en fazla rağbet gören spor dalı olan futbola; basketbol, beyzbol ve amerikan futbolu kadar sıcak bakmamasının nedenleri ortaya çıktı. Bu durumun oluşmasında Beşiktaş?ın da pay sahibi olduğu öğrenildi. CNN International?ın futbol editörlerinden James Montague, ?Neden Amerikalılar Futbolu Sevmez? isimli köşe yazısında Beşiktaş?ı kaleme aldı. Montague, köşesinde ABD Milli Futbol Takımı?nın eski oyuncuları, eski kaptanları, yöneticileri ve taraftarıyla konuştu. İşte ünlü gazetecinin ABD Milli Takımı kaptanı Walter Bahr ile yaptığı söyleşide Bahr?ın, Beşiktaş ile ilgili anıları:

Eski oyuncudan itiraf
?O yıllar Philadelphia Nationals takımında oynuyordum. St. Louis?de Beşiktaş?la bir maç yaptık. 2. Dünya Savaşı?ndan çıkmıştık ve kendimize çok güveniyorduk. Amerikalılar?ın, dünyanın en iyi askerleri ve sporcuları olduğuna inanıyorduk. Fakat Beşiktaş bizi 5-0 yendi. Herkes o kadar büyük hayal kırıklığına uğradı ki adeta şok olduk. Bu sonucu asla beklemiyorduk. Futboldan ben bile soğudum.?

Öğretmen adayı hademelik yaptı

Ahmet ERTAN/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA) 29 Temmuz 2010

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde oturan 30 yaşındaki Tayfun Tuzcu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği'nden 2 yıl önce mezun oldu. Okulu bitirip öğretmen olmanın hayalini kuran Tuzcu, 3 kez girdiği KPSS'de yeterli puanı alamayınca İŞKUR'a başvurdu, kurum ona ilköğretimi bitirdiği okulda hademe olarak iş buldu. Tuzcu, ?6 ay hademe olarak çalıştım. Tuvalet temizledim, paspas yaptım, camları sildim. İşin kötü tarafı 6 ay sonra yine işsiz kaldım. Yani kadrolu hademe bile olamadım? dedi.
hoca1.jpg

Bende başta Elvan olmak üzere diğer tüm sporcularımızı alkışlıyorum.

dv61330et ' Alıntı:
Geçen bir belgesel vardı, elvanın ülkesi ile ilgili (her ne kadar vatandaşımız olsa da)

Ülke yokluk içinde olduğu için aileler çocuklarını bu tip müsabakalara teşvik ediyor, hemen her çocuk bu sporların bir dalı ile uğraşıyor ancak genel eğilim bu yönde olduğu için kendi ülkelerinde temsil hakkı kazanmaları da çok zor oluyor. Bu sebeple gençler değişik ülkelerin vatandaşlığına geçerek bir bakıma hayatlarını kurtarıyorlar.

Tebrikler Elvan. Bir tebrik te elvanı vatandaşımız yapanlara. Bir diğer tebrik, kendi değerlerimizi yüceltmek yerine ithalata alışmış ve alkış tutan bizlere.

Ne mutlu Türk'üm diyene.

Nevin en azından içimizden bir değer.
Son yarışta iki sporcumuz arasında iletişim eksikliği vardı sanki. Konunun detayını bilen var mı?

kanunkaide ' Alıntı:
dv61330et ' Alıntı:
Geçen bir belgesel vardı, elvanın ülkesi ile ilgili (her ne kadar vatandaşımız olsa da)

Ülke yokluk içinde olduğu için aileler çocuklarını bu tip müsabakalara teşvik ediyor, hemen her çocuk bu sporların bir dalı ile uğraşıyor ancak genel eğilim bu yönde olduğu için kendi ülkelerinde temsil hakkı kazanmaları da çok zor oluyor. Bu sebeple gençler değişik ülkelerin vatandaşlığına geçerek bir bakıma hayatlarını kurtarıyorlar.

Tebrikler Elvan. Bir tebrik te elvanı vatandaşımız yapanlara. Bir diğer tebrik, kendi değerlerimizi yüceltmek yerine ithalata alışmış ve alkış tutan bizlere.

Ne mutlu Türk'üm diyene.

Nevin en azından içimizden bir değer.
Son yarışta iki sporcumuz arasında iletişim eksikliği vardı sanki. Konunun detayını bilen var mı?

İtişmediler, taktik verdiler

20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın 10 bin metre finalinde Alemitu Bekele altın kazandı, Elvan Abeylegesse ikinci sırada kaldı. Bu büyük başarının sevinci doyasıya yaşanmadan başlayan tartışmalarda başrolü, "Elvan, Portekizlilerle işbirliği yaptı." diyen Bekele'nin antrenörü Ertan Hatipoğlu üstlendi. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Hatipoğlu'na tepki gösterdi: "Sporcularımız birbirlerine taktik verdi. Aralarında sorun yok."

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda elde edilen başarılar sonrasında yaşanan tartışmalara Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi açıklık getirdi. Milli atletler Alemitu Bekele'nin altın madalya kazandığı, Elvan Abeylegesse'nin de 2.liği elde ettiği bayanlar 5 bin metre finalinin ardından antrenör Ertan Hatipoğlu'nun sözlerine tepki gösteren Terzi, eleştirilerin 'duygusal kaynaklı' olduğunu söyledi.

"Elvan Abeylegesse, Portekizli atletlerle işbirliği yaparak sporcumu safdışı bırakmaya çalıştı." diyen Bekele'nin antrenörü Ertan Hatipoğlu için Bekele'yi aradığını ifade eden Mehmet Terzi, şöyle devam etti: "Bekele'ye de böyle bir demeç verip vermediğini sordum. Alemitu, 'Portekizli sporcu koşarken ayağıma takıldı, ben de Elvan'ın ayağına takıldım' dedi. Alemitu, Elvan'a 'Kusura bakma bilerek olmadı' demiş. Elvan da 'tamam' demiş. Daha sonra Portekizliler öne geçti. Elvan'a 'yarışı sen götür' demiş. Elvan 'Yok Alemitu sen geç' demiş. Böyle diyaloglar yaşadılar. Yarıştan sonra da birbirlerini kutladılar. Olumsuz haberler Türk atletizmine zarar getirir." Konuyla ilgili Ertan Hatipoğlu ile görüştüğünü bildirek Terzi, Hatipoğlu'nun söylemlerinin devam etmesi halinde bazı yaptırımların söz konusu olabileceğini ifade etti. Şampiyonanın ardından kafileden ayrı olarak Türkiye'ye dönen Elvan Abeylegesse'nin doktor kontrolüne gittiğini kaydeden Terzi, "Ayrı uçakla geldiler, çünkü Elvan Zagreb'deki doktoruyla görüşmeye gitti. Kulübü ENKA özel uçak gönderdi. Elvan o uçakla Zagreb'e gitti ve doktoruyla görüştü.'' şeklinde konuştu.

YUNUS AKGÜL: FEDERASYON'DA AYRIŞMA VAR

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise Atletizm Federasyonu içerisinde büyük bir dağınıklığın olduğunu, bunun bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğine dikkati çekti. Akgül, "Sırf dostluğa ve arkadaşlığa yönelik kamplar yapılması lazım. Performans kampları değil, arkadaşlık kampları yapılmalı." diye konuştu. Antrenör Ertan Hatipoğlu konusunu Federasyon'un çözeceğine ve Hatipoğlu ile doğrudan görüşmeyeceğine işaret eden Yunus Akgül, "Federasyonumuz bu konuyu çözecek. Federasyonda arkadaşlığın ve kardeşliğin tesis edilmesi anlamında bir eksiklik var. O eksikliğe yönelik de Federasyona gerekli talimatı verdim. Hem sporcuların hem yöneticilerin hem de antrenörlerin olduğu bir kamp istiyorum. Bu toparlanmayı sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu. ZAMAN SPOR SERVİSİ

549443_detay.jpg
Sen misin yol sormayan?
"Ben hayatta kaybolmam" diyen erkek şoför yılda 441 km kayboluyor!
06 Eylül 2010 Pazartesi, 13:59:21

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, kaybolduklarında yön sormayı reddeden erkek sürücüler 2 bin sterlin (yaklaşık 4 bin 500 TL) tutarında benzini boşa harcıyor.

İngiliz sigorta şirketi Sheila's Wheels tarafından yaptırılan kamuoyu araştırmasında, yollarını kaybettiklerinde yardım istemeyi reddeden erkek sürücüler her yıl ortalama 441 km fazladan yol katediyor.

Sonucu kadın yolcular için pek şaşırtıcı bir haber olmayan araştırmaya katılan erkeklerin dörtte birinden fazlası, yollarını kaybettiklerinde yardım istemeden önce en az yarım saat beklediğini de açıklarken, 10 erkek sürücüden biri de yol sormak için bir yabancının yardımını reddettiğini belirtti.

Araştırmaya göre, kadınların dörtte üçü yol sormakta bir sakınca görmüyor.

facebook hesabına beni ekleyip, gün boyu mesleki makale ve gelişmeleri anadolu ajansını kıskandıracak derecede hızlı kendi profiline eklemek suretiyle, facebook un da bu olayı anında bana mail ile bildirmesi nedeniyle, her 3 fatura kaydında bir outlook a düşen mailler nedeniyle dikkatimi dağıtan, aslında kendisi bile okumamış iken , idrak etmemiş iken tüm bu yasal değişiklikleri ıvırı zıvırı jet hızı ile takip edip, beni ileri derecede bilgilendiren meslektaşları alkışlamak istiyorum.