Ynt: Alkışlamak İstiyorum!
kanunkaide ' Alıntı:
dv61330et ' Alıntı:
Geçen bir belgesel vardı, elvanın ülkesi ile ilgili (her ne kadar vatandaşımız olsa da)
Ülke yokluk içinde olduğu için aileler çocuklarını bu tip müsabakalara teşvik ediyor, hemen her çocuk bu sporların bir dalı ile uğraşıyor ancak genel eğilim bu yönde olduğu için kendi ülkelerinde temsil hakkı kazanmaları da çok zor oluyor. Bu sebeple gençler değişik ülkelerin vatandaşlığına geçerek bir bakıma hayatlarını kurtarıyorlar.
Tebrikler Elvan. Bir tebrik te elvanı vatandaşımız yapanlara. Bir diğer tebrik, kendi değerlerimizi yüceltmek yerine ithalata alışmış ve alkış tutan bizlere.
Ne mutlu Türk'üm diyene.
Nevin en azından içimizden bir değer.
Son yarışta iki sporcumuz arasında iletişim eksikliği vardı sanki. Konunun detayını bilen var mı?
İtişmediler, taktik verdiler
20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın 10 bin metre finalinde Alemitu Bekele altın kazandı, Elvan Abeylegesse ikinci sırada kaldı. Bu büyük başarının sevinci doyasıya yaşanmadan başlayan tartışmalarda başrolü, "Elvan, Portekizlilerle işbirliği yaptı." diyen Bekele'nin antrenörü Ertan Hatipoğlu üstlendi. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Hatipoğlu'na tepki gösterdi: "Sporcularımız birbirlerine taktik verdi. Aralarında sorun yok."
Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda elde edilen başarılar sonrasında yaşanan tartışmalara Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi açıklık getirdi. Milli atletler Alemitu Bekele'nin altın madalya kazandığı, Elvan Abeylegesse'nin de 2.liği elde ettiği bayanlar 5 bin metre finalinin ardından antrenör Ertan Hatipoğlu'nun sözlerine tepki gösteren Terzi, eleştirilerin 'duygusal kaynaklı' olduğunu söyledi.
"Elvan Abeylegesse, Portekizli atletlerle işbirliği yaparak sporcumu safdışı bırakmaya çalıştı." diyen Bekele'nin antrenörü Ertan Hatipoğlu için Bekele'yi aradığını ifade eden Mehmet Terzi, şöyle devam etti: "Bekele'ye de böyle bir demeç verip vermediğini sordum. Alemitu, 'Portekizli sporcu koşarken ayağıma takıldı, ben de Elvan'ın ayağına takıldım' dedi. Alemitu, Elvan'a 'Kusura bakma bilerek olmadı' demiş. Elvan da 'tamam' demiş. Daha sonra Portekizliler öne geçti. Elvan'a 'yarışı sen götür' demiş. Elvan 'Yok Alemitu sen geç' demiş. Böyle diyaloglar yaşadılar. Yarıştan sonra da birbirlerini kutladılar. Olumsuz haberler Türk atletizmine zarar getirir." Konuyla ilgili Ertan Hatipoğlu ile görüştüğünü bildirek Terzi, Hatipoğlu'nun söylemlerinin devam etmesi halinde bazı yaptırımların söz konusu olabileceğini ifade etti. Şampiyonanın ardından kafileden ayrı olarak Türkiye'ye dönen Elvan Abeylegesse'nin doktor kontrolüne gittiğini kaydeden Terzi, "Ayrı uçakla geldiler, çünkü Elvan Zagreb'deki doktoruyla görüşmeye gitti. Kulübü ENKA özel uçak gönderdi. Elvan o uçakla Zagreb'e gitti ve doktoruyla görüştü.'' şeklinde konuştu.
YUNUS AKGÜL: FEDERASYON'DA AYRIŞMA VAR
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise Atletizm Federasyonu içerisinde büyük bir dağınıklığın olduğunu, bunun bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğine dikkati çekti. Akgül, "Sırf dostluğa ve arkadaşlığa yönelik kamplar yapılması lazım. Performans kampları değil, arkadaşlık kampları yapılmalı." diye konuştu. Antrenör Ertan Hatipoğlu konusunu Federasyon'un çözeceğine ve Hatipoğlu ile doğrudan görüşmeyeceğine işaret eden Yunus Akgül, "Federasyonumuz bu konuyu çözecek. Federasyonda arkadaşlığın ve kardeşliğin tesis edilmesi anlamında bir eksiklik var. O eksikliğe yönelik de Federasyona gerekli talimatı verdim. Hem sporcuların hem yöneticilerin hem de antrenörlerin olduğu bir kamp istiyorum. Bu toparlanmayı sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu. ZAMAN SPOR SERVİSİ