uyumsoft

Almadığım Hizmet İçin Kesilen Faturayı Ödemek Zorundamıyım ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jedemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar.Öncelikle Forum kurallarını okumaya pek fırsatım olmadığı için yanlış yerde yanlış bir konu açtıysam affola.

Biliyorum çok uzun ama lütfen yardım edin.
Sizlerden uğramış olduğum haksızlığa bir çözüm yolu tavsiye etmenizi rica edicektim.

Olay Yaklaşık 3 Ay Önce gerçekleşti.Aileme ait olan 4 Katlı binanın 4 üncü katına Asma Tavan - Çatı İzolasyonu - Alçıpan Uygulamaları yapılması amacıyla bir kaç firmadan sözlü teklif aldık.

1nci Firmanın Teklifi : 5cm izocam kullanacak.Alçıpan uygulaması yapacak.Alçıpan sonrası,Tavan Boyası yapılarak daire teslim edilecek. 1.800,00 TL
2nci Firmanın Teklifi : 8cm izocam kullanacak.Alçıpan uygulaması yapacak.Alçıpan sonrası,Tavan Boyası yapılarak daire teslim edilecek. 2.00,00 TL

Anlaşmaya vardığımız 3inci firma : İzocamlar çok adi olur.Ama isterseniz 1.500,00 TL ye yaparım ancak,Siz benim çok yakınımsınız.Size İzocam İzolasyon uygulaması yapmam.Çok sağlıksız ve kısa ömürlü olur.Bir kere yapalım tam yapalım.Taş Yünü yaparız... Çift Kat atarız...E tabi biraz daha maliyetli olur izocama kıyasla,dediler.Ama maliyetine yapacağım söz veriyorum dediler.Tahmini ne kadar tutar diye sorduğumda ise 4.000,00 TL yi bulur dediler.daha öncedende samimi olduğum ve taahütlerine güvendiğim için izolasyon firmasıyla sözlü anlaşmaya vardık.Sadece sözlü anlaşma.
Anlaşma kısaca şöyle,kesinlikle bizden hiç kar gözetmeyecek,hatta kullanılar malzemeler toptancıdan birlikte alınacak,sadece usta ve işçilerin işçilik ücretleri verilecek.İş yapılırken,Alçıpan ve alçıpanın üzerine çekilecek 3 kat alçı + Komple Çatı Boyası , 7 gün içerisinde teslim edicek .

firma vermiş olduğu taahütü yerine getirmedi.müşteri olarak , İzocam yada Taş Yünü nedir nasıldır neye benzer bilmiyoruz.Anlaşmadan 1 hafta sonra sarı yün bezleri (sarı yün = izocam )getirdi işçiler montaja başladılar.2 kat atmayı taahüt etmelerine rağmen sadece 1 kat atıp,üstelik yarım yamalak eksik yaptıkları alçıpanların üzerlerine de tek kat alçı çekip ,kalitesiz bir badana yapmaya kalktıkları zaman,ve bu işlemler 7 günde değil 3 haftada yalvar yakar gelin bitirin şunları artık dememize rağmen bitmeyince iyice çileden çıktık.

kendilerine 2.500 TL iş başlangıcınd Nakit verilmiş olup kalan iş bitiminde verilecekti.
ancak taahüt ettiği 4.000 Tl değerindeki Taş yünü yerine 1.500,00 TL lik izocamı 3 haftada hala bitiremeyince kendilerine telefonda işinizi bitirmediniz,artık gelmeyin.Paranızıda vermiyoruz dedik.

Zaten 1.500 Tl lik işe iş başında 2.500 Tl nakit verdik.Üstüne hala 1.500 Tl vermeyi itiraz ettik.Kendileri gelip sökeriz dediler.Polisle avukatla gelin dedik.

Dün eve adıma bir zarf gelmiş eşimde okumadan benim adıma imzalayıp almış.Zarfta firma 4.000 TL + KDV kesilmiş faturayı gördüm.

Ben bu parayı ödemek zorundamıyım ne yapmam gerekir.

Ynt: Almadığım Hizmet İçin Kesilen Faturayı Ödemek Zorundamıyım ?

hayır
faturaya itiraz 8 gündür
faturadaki tutarı ve hizmeti kabul etmediğinizi gerçeği yansıtmadığını bir kağıda yazıp fatura ile beraber adreslerine en iyisi noter kanalı ile veya iadeli taahhütlü gönderin ama en iyisi yazıyı noterde yazdırıp noter kanalı ile gönderin siz gönderdikten sonra artık o faturanın gerçeği yansıttığını onlar ispat etmek zorundalar bunun içinde mahkemeye gitmeleri gerekir
-verdiğiniz ödeme için umarım makbuz veya banka kanalı ile yapmışsınızdır yoksa ödfeme almadım diyebilirler
siz hemen vakit kaybetmeden faturayı dediğim şekilde kabul etmediğinizi belirten yazı ile geri gönderin
yine devam ederlerse avukatlık iş olur mahkemede şahitler le vs.iş çözülür

faturayı teslim aldıktan 8 gün içinde geri göndermezseniz kabul etmiş sayılırsınız
reddi için artık sizin mahkemeye gitmeniz gerekir bu yüzden 8 günde geri gönderinki ispatlama işi onların üstünde kalsın büyük ihtimallede vazgeçerler

çok teşekkür ediyorum.

ama en büyük hatam galiba herşeyin sözlü olması."Sen Kardeşimsin , Sana Maaliyetine yaparım" diyenden uzak durmam gerekirdi.

Yazılı bir teklif ,taahütname yada ödeme yaptığımız zaman tahsilat makbuzu almış olsak daha kolay olacaktır muhakkak.

Peki bu konuşmaların çoğu Sanal Ortamda ( MSN Messenger Üzerinden) gerçekleşti.Ve konuşma geçmişi bende kayıtlı.Bu olası bir mahkeme durumuda ne kadar etkili olur acaba? Yani Bilirkişini gelip tespit yapsa kullanılan malzeme 700-800 TL lik ya var yada yoktur. Çok afedersiniz ama para değilde aptal yerine koyulmak daha acı verici.

mahkemede herşey delil olarak alınabilinir
herşeyi muhafaza edin
umarım mahkemelik olmazsınız

Merhaba,
Arkadaşlarım faturaya itiraz ve iade işleminin noterden yapılmasının iyi olacağını söylemişler ama ben söylemin yeterli olmadığını "KESİNLİKLE" noter üzerinden tebligat yoluyla iade etmenizi öneriyorum.

noterden hiç vakit kaybetmeden faturaya itiraz işlemini yazdırın, 2.500 lira ödeme yapmışsınız üstelik kusurlu hizmet alımı söz konusu olmuş, elinizde yazılı bir anlaşma olmaması en büyük handikap, sözleşme benzeri yazılı bir anlaşma varsa hiç zaman kaybetmeden tüketici mahkemesinde dava açmanız gerekiyor, tüketici soorunları hakem heyetine giderseniz(sizin lehinize karar çıktığını farzetsek bile), rakam onların ödeyeceği limitin altında olduğu için aradaki farkın ödenmesi için dava açmanız gerekecek bence bu size hem zaman kaybettirir, ivedikle tüketici mahkemesinde dava açınız...

mrb ben de bir soru sormak istiyorum. 5 ay önce kozmetik şirketinden bir fatura geldi ben yokken bizimkiler faturayı almışlar ve aldık diye imza da atmışlar bu faturayı ben de ödemedim faturanın tutarı 76 ytl ydi şimdi ödeme tebliği geldi ve iki haftada bir de geliyor fatura tutarı zamlanarak geliyor. şimdi ben bu faturayı ödemek istemiyorum çünkü ben istemedim ödemezssem ilerde başımı ağrıtır mı cevap verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

hemen bir avukatla görüşün menfi tespit davası ile iş çözülebilir gibi düşünüyorum ama gelen fatura irsaliyeli faturalı mı?ya da irsaliyesi ayrıca imzalatılmış mı?alan kişi yakınınız veyahut sigortalı çalışan personeliniz mi?

tabii bir de firmanızın faaliyet konusu nedir?ayrıca imzalatılan evrak içinde sözleşme vb unsurlarda var mı?

Tekrar Merhabalar arkadaşlar.Malum Firmayla mahkemelik olduk. İlk duruşma avukatlar arasında geçti. Bizim iddamız. İşi Yapan firma değil şahıstır.x isimli şahsı tanıyoruz ve ona yaptırdık.bahsi geçen firmayı hiç bir şekilde tanımııyoruz şeklindeydi.Ki olay gerçektende böyleydi. Faturayı kesen firma , işi yaptırdğımız kişinin babasına ait firmaymış. Biz tanımıyoruz.
Hakimin ilk duruşmada ki kararıda aynen şudur : Ben Davalı ve Davacıyı ve avukatlarını ikinci duruşmada istiyorum.Şahitleri dinlemeyeceğim şeklide olmuştur.
Bunun üzerine davalı şahıs yani babam ile davacı şahıs karşı tarafın babası ve avukatlar bir araya gelecekti.E tabiki bizim iddamızda burada kesinlik kazanacaktı.Davalıyı babam hiçir zaman görmemiş iş yapmamıştı.Ayrıca karşı taraf yalandan sahte bir imza ile sözleşme hazırlamış ,ancak babam 27 tıllık develet memuru olduğundan bol miktarda imza sirküsü mevcut olduğundan karşı taraf davayı kaybedeceğini anlayıp geri çekmiştir.

Babam hep şunu savundu :
benim çok şükür param var. haksızsam öderim.ama haklıysam karşı taraftan bir şekilde çıkar.o yüzden ne yalana ne de yalancı şahide ihtiyacım yoktur demişti.aile fertlerini,diğer iş yapanları şahit gösterirken bile herkesten tek ricası sadece bildiğinizi görüdüğünüz söyleyin şeklinde olmuştur.
Sonuç : Davalı , davayı kaybedeceğini anladı,ve davadan vazgeçti. Biz 630 Tl avukat masrafı +2000 tl peşinat ile işi yaptırdık. Karşı taraf aldığı peşinatı mahkeme ve avukat masraflarına verdi.Zararlı çıktı.Herkes hakettiğini buldu.
inşallah bizden sonraki arkadaşlarda bu durumdan bizi kadar zararsız çıkabilirler.
iyi günler, iyi forumlar.

Ne güzel, sizin adınıza sevindim.

Benim de arkadaşın sorununa benzer bir sorunum var.
Ünlü bir araç temizlik, boya koruma firmasından hizmet almak istedim. Genel merkeze karşı mevcut kota gönderiminin son günü olduğunu ödemeyi şimdi yapmamı hizmeti istediğim zaman alabileceğimi söylediler ve biraz da indirim yaptılar. Bayisi oldukları firmanın ismine güvenip tamam dedim. Ödemeyi kredi kartıyla yaptım, faturamı kestiler. Daha sonra zaten almadığım hizmeti almaktan vazgeçtim. Ancak paramı iade etmeyi reddettiler.
Bende diğer arkadaş gibi noter kanalıyla hizmeti almadığımı, faturaya itiraz ettiğimi ve ödediğim fatura tutarını geri almak istediğimi bildirsem alabilir miyim? Acil yardım ederseniz sevinirim..

Bile bile lades demişsiniz. Uzun süreç, eğer düşük bir bedel ise hizmeti almanızı öneririm yok bedel yüksek ise acil bir avukatla görüşün.

Yani kısacası noter kanalıyla faturayı reddetmem ve iadesini istememin bir yararı olmaz mı diyorsunuz?

Dogus Dogan ' Alıntı:
Yani kısacası noter kanalıyla faturayı reddetmem ve iadesini istememin bir yararı olmaz mı diyorsunuz?

Vakit kaybetmeyin, bu işler süreli işler, süresi geçerse haksız duruma düşebilirsiniz.

alçıpan nedir neden alçıpan kulanımı