fonradar

Almanya ve Bulgaristan Aylıklarının Ödenmesi Hakkında Duyuru

ebru şener

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Eyl 2005
Mesajlar
1,802
Konum
İstanbul
Kurumumuz; Bulgaristan ve Almanya’dan emekli olup, Türkiye’de ikamet eden sigortalılar ile dul-yettim aylığı alan hak sahiplerine yapılan ödemelere aracılık etmektedir.



Almanya ile Bulgaristan sigorta kurumları tarafından Kurumumuza gönderilen ve her ayın başında ödenmekte olan aylık ve kaza ödemeleri Şubat 2012 tarihine kadar manuel yürütülmekte iken bu tarihten itibaren bilgisayar ortamında ve T.C numarası üzerinden yürütülmeye başlanılmıştır.



Kurumumuz tarafından geliştirilen ödeme sistemi ile işlemlerin daha güvenilir ve hızlı olması hedeflenmiştir.

Yeni ödeme sistemine T.C kimlik numaralarının işlenmesi; aylıkları ilk defa gönderilen sigortalı, hak sahipleri hakkında her hangi bir yazışma yapılmasına gerek olmadan kendilerine en yakın T.C Ziraat bankası şubesinden yalnızca T.C Kimlik numaralarının kayıtlı olduğu kimliklerini ibraz etmek suretiyle aylıklarını almaları sağlanmıştır. Bu düzenleme sayesinde ilgili ülke Kurumları tarafından en basit bilgi değişikliğinde dahi aylık durdurulmasına neden olan sebepler ortadan kaldırılmıştır.



Aylık ödemelerinde kullanılmakta olan “özel belge” düzenlenmesine, yeni ödeme sistemine geçilmesiyle son verilmiştir.



Ayrıca yeni ödeme sistemi tarafından, T.C kimlik numaralarından vefat eden kişiler tespit edilmekte ve aylıkları Ziraat bankası şubelerine gönderilmeden ilgili ülkelere iadesi gerçekleştirilmektedir. Bu durum ise geride kalan dul- yetimlere aylık bağlanma işlemlerine hız kazandırmıştır.


Aylıklar, her ayın ilk günü ödemekte iken, sistemimizde yapılan değişikliğin sağlamış olduğu imkanlar neticesinde bir önceki ayın son iş günü “ ödeme verilerinin ve buna ilişkin meblağın Kurumumuz kayıtlarına intikal ettiği ay içinde” ödenmektedir.



Ocak 2013 yılına ait aylıklarda 28 Aralık 2012 tarihinde Ziraat Bankaları şubelerince hak sahiplerine ödenecektir.



Bilgilerinize arz ederim.


Kaynak: SGK
 
Üst