Amortisman Uygulaması

figo

Katkı Sunan Üye
Üyelik
18 Ağu 2006
Mesajlar
560
arkadaşlar örneğin bir faturada modem + yazıcı + şerit + toner + mouse ve klavye var. bunların brim fiyatları amortisman sınırını geçmiyor. ama tek faturada olduğu için toplamları amortisman tutarının üstüne çıkıyor. bu tür faturalar direkt gidermi yazılır yoksa faturanın toplamı dikkate alınarak amortisman mı uygulanır? kaynak gösterek cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
 
Ynt: Amortisman Uygulaması

VUK Amortisman mevzuu :

(Ek: 30.12.1980 - 2365/54 md.) Değeri 560.- lirayı aşmayan peştemallıklar ile işletmede kullanılan ve değeri 560.- lirayı aşmayan alet, edevat, mefruşat ve demirbaşlar amortismana tabi tutulmayarak doğrudan doğruya gider yazılabilir. İktisadi ve teknik bakımdan bütünlük arz edenlerde bu had topluca dikkate alınır.
* (İlgili Genel Tebliği : 3, 55, 153, 173, 281) - (İlgili BKK : 98/12044)
 
Ynt: Amortisman Uygulaması

figo ' Alıntı:
arkadaşlar örneğin bir faturada modem + yazıcı + şerit + toner + mouse ve klavye var. bunların brim fiyatları amortisman sınırını geçmiyor. ama tek faturada olduğu için toplamları amortisman tutarının üstüne çıkıyor.
Merhaba,
Alıntıdaki cümle ile ilgili küçük bir açıklama yapmak istiyorum. Amortisman sınırının aşılması için hepsinin aynı faturada olması gerekmediği görüşündeyim. Bugün bilgisayarın kasasını yarın monitörünü ertesi gün diğer aksesuarlarını alarak ayrı faturalarda diye gider yazmamalıyız. Teknik olarak bir bütünlük arzedenlerin (farklı faturalarda olsalarda) bedelini toplayarak amortisman sınırını aşıp aşmadığını kontrol etmeliyiz.
 
Ynt: Amortisman Uygulaması

Sn. Başkan, çok güzel bir noktaya değinmiş. Aynen katılıyorum. Bazı işlemleri yaparken yasanın amacına, özüne bakmak bize yarar sağlar.
 
Üst