Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tapu alış değerinin %2'si kadar düşebilirsiniz. Tapu alım tarihinden itibaren normal amortisman yöntemi ile 50 yıl boyunca %2 amortisman ayırabilirsiniz. Tapu belgedir.
Evi 1998 yılında ne kadara aldığınızı hatırlamıyor musunuz? Hatırlamıyorsanız bile tapudan tutarı belirleyebilirsiniz. Bu tutar belli değilse emsal bedeli kullanmanız lazım,emsal bedelin takdiri için takdir komisyonuna başvurmanız gerek.
ben amortisman için belediyeye gittim.kira vergisi için amortisman istiyorum dedim.bana bir belge verdiler.içerikte 5 tablo var.
tablo 1 :kimlik bilgileri
tablo 2:vergiye tabi rayiç bedel ve vergi bildirimi
tablo 3 : işk beyanname veriliş bilgileri
Kerimoğlu62 amortisman tutarını hesaplamak için belediyeden aldığınız bu bilgilerin hiç birine ihtiyacınız yok, tek bilmemiz gereken evi 1998 yılında kaça aldığınız. Bunu bilmiyorsanız tablo2'deki tutarın %2'si amortisman gideriniz olacak.
Evi 1996 yılında müteahhitten 19.000 marka aldım.Ev 1998 yılında bitti ve tapuyu aldım.Fakat tapuda arsa tapusu işaretli, kat irtifakı olarak alabildim.Üzerinde 1.000.000.000 yazıyor.
Hızlandırılmış yöntemden normal amortisman yönetimine dönülebilir ama, 2 yıl geçmesi şartı nereden çıktı onu anlamadım. Zira VUK.mük.md.320'de böyle bir şart yok.