personel maaş programı

Ankara YMM Odasının Yeni TTK Denetimi Konulu Raporunun Düşündürdükleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ankara YMM Odasının Yeni TTK Denetimi Konulu Raporunun Düşündürdükleri

Sınav olması görüşünü destekleyen bir meslektaşınız olarak bir konuda beyin jimnastiği yapmak isterim.

Biz kendimizi sınav olsun olsun diye burada parçalarken sınav çıkar da bazılarına muafiyet gelirse hani şu bizden 10 yıl fazla tecrübelilere:)

o vakit burada sınav olsun diye kendimizi sadece smmm leri yukarıdakilerle eşit duruma gelmek için 1 sene sınavlara girmek zorunda bırakan görüşü destekleyen taraf olarak bulmayalım da:)

sınav olacaksa sadece smmm ler için gelir, birde yazılı olur, 10 tane de ders olur, komisyonda da zaten ne türmobu var ne temsilcisi, 100lük kağıtlara basarlar 30 u 20yi dava delisine döndürürler bizi sürünüz idare mahkemelerinde:)

en kısa sürede kazananı 1 senede alır yetkiyi, o vakte kadar da piyasada 1 tane denetimi yapılacak müşteri kalmaz zaten. sınava hazırlanmak yerine +10 yıl tecrübelilere her Allahın günü evrak hazırlarız, süper olur tadından yenmez:)

ben söylemime küçük bir ek yaparak sonlandırayım.

sınav herkes için olacaksa olsun.

jimnastiği bitireyim:)

saygılar

Meselenin ciddiyetinin farkında olan +10 meslektaşlarımızın sınav konusunda sıkıntıya gireceğine inanmıyorum.Sınav kesinlikle olmalı.
Bu sınav tesmer tarafından yapılmalı ve sınav cevap kağıtlarının fotokopileri, sınav sonuçları ile birlikte katılımcıya gönderilmelidir.

saygılarımla,

Kurulun görev ve yetkileri

MADDE 9 ? (1) Kurulun görev ve yetkileri şunlardır:

f) Bağımsız denetim yapacak meslek mensuplarına yönelik sınav, yetkilendirme ve tescil yapmak,

Kurum kendine verilmiş hakkı tesmere ihale eder mi abi:)

Tesmer daha geçen dönem yayımlanan maliyet muhasebesi soru cevaplarında G.V matrahından damga vergisi ayırıyordu:)

iyi bende aynı görüşteyim

sınav olsunda... herkes için olsun kimse muaf olmasın:) ki aynı yarış çizgisinden başlayalım bari:)

Ne yapabiliriz ki... Stajyerler olarak... Daha yeni yönetmeliğin çıkmasını bile sağlayamamışken...

stajyerzade ' Alıntı:
SMMM arkadaşlar gelecek 20 Yılınızı Odalar ve Türmob;
Yabancı 4 büyük firma, devamı 10 a yakın firmaya,
Ymm 'ler ve 90 Adet Bağımsız Denetim firmasına kaptırdı,kaptıracak....

Haberiniz olsun....Zaman TEK YÜREK OLMA ZAMANI,,,,,, Lütfen oda yöneticilerinizden bu vasıflara haiz olmayan Bağımsız Denetim Firması olmayanlarla irtibata geçiniz...ZAMAN ALIN TERİNİZ,HER TÜRLÜ ANGARYALARLA MÜCADELE EDEREK...... ÖDEDİĞİNİZ AİDATLARINIZIN HESABINI SORMA ZAMANI.... GELECEK DENETİM MESLEĞİNDE VE SMMM LERİN ELİNDEN BUDA ALINMAK ÜZERE...

YÖNETİM KURULUNDA BİR KARAR OLMAMASINA RAĞMEN ASMMMO TÜRMOBA DENETİM İŞİNİ YAPACAKLAR SINAVLARA GİRMELİ DİYE DİLEKÇE GÖNDERDİ... BEN ELİMDEN GELENİ YAPTIM ODAMA VE TÜRMOBA DAHİ 2010 YILINDA DİLEKÇE VERDİM, SIRA SİZDE.... HERKES GÜCÜ NİSBETİNDE DEMOKRATİK HAKLARINI ARASIN, BENDEN SÖYLEMESİ....

Nevzat AKKAYA
ASMMMO YK.ÜYESİ

ALINTI...

Değerli Meslektaşlar Ve De Özellikle Stajyer Kardeşlerimiz,
Ankara Mali Müşavirler Odası Doğru Yolu Görmüştür.
Sınav olmaması yönündeki görüşlere saygı duymakla birlikte,
geleceğiniz denetim alanında sınav olmasına bağlıdır. Sadece eğitimlerle denetim alanını düzenlemek yeterli olmayacaktır.Sınav olması yönünde fikir birliğine varan tüm meslektaşları ve özellikle smmm stajyerlerini harekete geçmeye davet etmeliyiz.
İstanbul odasının sınav olmaması yönündeki görüsünü değiştirmek gerekmektedir.Sizin birliğiniz karşısında istanbul smmm odası da sınav olmalıdır ,görüsünü benimseyecektir.
saygılar,

Birlikte hareket etmek mesele olan, birlikteki 5 kişi, ayrı ayrı hareket eden 20 ruhsat almış arkadaşa bedeldir.

Bütün mesele bir araya gelip kurumlaşabilmekte. ne bileyim dernek, hiç olmazsa bir grup haline gelebilmekte.

Geleceğin yönetim kurulları hep bu yollardan geçen organizasyonlar olacak.

KEMALİST ' Alıntı:
Biraz önce Ankara YMM odasının yayınlamış olduğu Yeni Türk Ticaret Kanununun Denetim Hükümleri hakkındaki raporunu okudum ve çok üzüldüm...

Kendi meslek mensuplarını bile dışlayan +10'lukların raporunu okuduktan sonra diğer kurumların SMMM'lere nasıl baktıklarının hiç bir önemi yok...

Bir zamanlar kendileri de Smmm olanların bu kadar hak gasbını nasıl olurda savunabilirler...

Anlamamak mümkük değil...

Saygılar,

Bir zamanlar smmm olmadıklarından olabilir:)

zira kamuda görev yapıp sınavsız ymm belgelerine kavuşma hakları var:) bkz 3568 in maddeleri 9muydu neydi:)

Doğru... Nasıl da atlamışım...

Sayın Nevzat Akkaya
SMMM oda yöneticilerini bu vasıflara haiz yada bağımsız denetçi olmayanlar diye ayırmanız bence talihsizlik. Kanımca SMMMler aynı gemidedirler Böyle bir ayrım SMMMleri bence parçalamak anlamına gelir. Böyle bir yaklaşım bağımsız denetim lsans belgeli SMMMleri artık konuşulmaya başlanan Denetçi Odasına yöneltmektir. Bence bu da kanımca yanlış bir yaklaşımdır. ASMMMO Yönetim Kurulu Üyesi bir meslektaşımızın ayrıştırıcı, parçalayıcı değil daha toparlayıcı olmasını beklerdim Bağımsız denetim konusundaki görüşlerinizi gözden geçirmenizi öneriyorum Eleştirilerim kişisel değil fikirlerinize yöneliktir
İyiçalışmalar

Bu akşam İstanbul Şişlide organize edilen toplantıda İSMMMO Başkanı Yahya bey ile Oda Sekreteri İhsan bey ile görüşme fırsatım oldu.

Seminerden aldığım izlenim YTTK ve mesleğin denetim ,türev işlevleri ve meslektaşlar arası ''Kurumsal '' yapıları oluşturma üzerinde ısrarla değindi. Ankara YMM odası web sayfasında bulunan rapora geniş yer ayırak ünvanlar arası ayrımcılığın yapılamayacağını smmm lerin denetimde yasal hakları olduğuna değindi.

Ancak konuşmalar en çarpıcı cümle ''BAZI MESLEKİ FORUMLARDA'' yazan tartışan meslektaşlarının İstanbul Odasının hareketsiz durağan kalmakla itham ettiklerini. ancak şu dönemde soğuk kanlı olarak olayları takip edip gerekli çalışmaları yaptıklarını ekledi. (demekki oda yönetimleri bizim tartışmaları sıkı takip ediyorlar, bunu daha sonra İhsan beyden teyit ettim)

Son olarak başkan bunun ünvanlar arası bir tartışma olmadığı ''Ekmek Kavgası olduğunu'' ekmeğimizde kimsenin gözü olmayacağını ve örğütün buna izin vermeyeceğini sözlerine ekledi.

Seminere verilen arada, Başkan ve Oda Sekreteri ile sohbette bulunduk. Kendilere gerek EPDK nın çıkardığı IV. nolu tebliğin gerekse BDS ikincil yapılanmalarından haberdar olduklarını. Ocak ayı içerisinde 100 saatliklik eğiimlere başlayacaklarını. Bu eğirtim sonunda iç kontrol, risk yönetimi, Ufrs uygulama,Denetim programı konularında odanın destek vereceği (en çok şaşırdığımı denetim programı konusunda destek verecekleri oldu yazılımla ilgili proje başlayacak) ve üyelerinin yapıcakları hizmetlerin kalitesini yükselteceklini söyledi.

Oluşturduğumuz çalışma platformundan bahsettiğimde projenin detaylarını görüşmek üzere davet edip tam destek vereceklerini eklediler. (proje VUK dan UFRS dönştürme ve denetim için web esaslı yazılım )

Özetle İSMMMO konunun takipçisi olduğu ''Uyumadığına'' ve en önemlisi samimiyetlerine şahsen ikna oldum.

Saygılarımla;

Projenizin konusu çok heyecan verici. Bilişim meselesinde biraz fikri olan birisi olarak merak ettim açıkçası.

saygılar

Deeper Blue Arkadaş paylaşımlarınız için teşekkürler +1
Ancak YMM odaları gibi SMMM Odalarının da kanımca bu konuda panel rapor gibi somut etkinlikler düzenlemesi gerekiyor
Saygılarımla

Önder bey;

Eleştiride haklısınız zira bu benim hatam olmuş aşağıda vereceğim hususlardan sonra SMMM odalarının boş durmadığı görülecektir.

660 sayılı KHK 6230 sayılı yasaya dayanılarak hazırlanmış olup çıkan KHK;

1.) Hukuki açıdan yetki aşımı yapılarak geçirilmiştir. (konu hakkında İSMMMO odası hukukçulardan görüş aldıktan sonra bu kanıyı netleştirmişler)

2.) Usul açısından uygun değildir. Salt Mali Müşavirliği mesleği değil tüm meslek odalarında oda ve birliklerin görüşleri alınmaksızın resen KHK yayımlanmıştır. dolayısıyla TMSK kurum olarak yürürlükten kaldırıldığını Resmi Gazeteden öğrenmiştir.

3.) Teknik Açıdan uygun değildir. 10 adet hayati işlevi (yasama, yürütme, yargı fonksiyonlarını) standart yayımlama, denetçi standartları ve gözetimi, cezai yaptırımlar vs. ile dünya üzerinde olmayan SÜPER KURUM yaratılmıştır.

Bu açıklamalardan yola çıkarak tarafların reaksiyonlarına göre İSMMMO başta olmak üzere SMMM odaların tarzlarını sert bir şekilde değiştirebilecekleri izxlenimi alınmıştır. Zira konuya ilişkin hazırlıklar yapılmış durumda. Sadece Politik olarak bekleme söz konusu.

Saygılarımla;

Projede;

6 kişilik IT ekibi (2 database uzmanı, 2 web destek önyüz yazılımcısı, 2 analist)
5 kişilik Denetim süreç ekibi (UFRS ve VUK göre hesaplar bazında denetim chek list ve kural kodlarının oluşturulması)
5 kişi Muhasebe ekibi (UFRS ve VUK farklılıklarının belirlenmesi dönüştürmede açılacak ek hesapların belirlemesi)

En önemli blirlsizlik mevcut TDHP eklemeler yapılmak suretiyle mi , yada yeni bir hesap planımı yapılacağı ykonusudur. Hali hazırda eklemeler prensibine göre çalışmalar devam etmektedir.

İlgili yazılım, muhasebe kayıtlarının oluşumu, UFRS çevirim, son olarakta denetim raporunun hazırlanması için gerekli modüllerden oluşacaktır. (denetçi çalışma kağıtları perfonmasn makroları vs.)

Saygılarımla;

Sizin yaptığınız görüşmelerden yola çıkarak bilgi edinme çevrenizin geniş olduğunu anlıyorum.

Zaten tmsk nın yaptığı bir hesap planı çalışması vardı ve bu hesap planlı kamu gözetiminde değişecek mi değişmeyecek mi bilgi edinmeniz zannediyorum mümkün. Hesap planı komisyonu tmsk sitesinde halen mevcut hatta bir yerde o komisyondan birinin o hesap planı eğitimini vermeye başladığını okumuştum. Eğer değişmeyecekse tabi, siz zannediyorum ona da rahatlıkla ulaşırsınız. Zaten bu konuda oda da desteğini açmış.

Ben bir tane ufrs dönüştürme sistemini gözlemleme şansı bulmuştum. Zannediyorum siz bu konuda zaten tecrübelisinizdir. Kullanıcıya çok iş bırakmadan güzel bir ara yüzle sunulursa çok başarılı olacağına inanıyorum.

Proje fiyatlandırmasını nasıl düşündünüz? Abonelik uygulaması şeklinde mi acaba? Bizim web tabanlı projelerimizde genelde abone yöntemi ile fiyatlandırma uyguladı arkadaşlar.

şimdiden hayırlı olsun.

saygılar.

KHK değişirken yahut çıkarılırken, yahut meslekte değişiklik oluşturacak düzenlemeler yapılırken bu düzenlemelerin, meslek mensubu aleyhine sonuç doğurmaması ve en iyi ihtimalle fayda sağlanabilmesi için, siyaseten güçlü bir lobiniz olması gerekirkir. ben şu veya bu parti taraftarı değilim, ancak ilk yazımda da beli,rttiğim gibi, SMMM lerin bu lobi faaliyeti yapabilme şansı TÜRMOB başkan ve yöneticilerinin aleni siyasi duruşları ve makamlarını siyasi emeleeri için kullanmış olmaları yüzünden artık kalmamıştır, bir iktidar milletvekili akedemisyen şahsa -neden hem smmm lere angarya yükleniyorda örneğin, smmm lerin mükelleflerinden ücretlerini sağlıklı alabilmeleri için ufak bir düzenleme yapılmıyor dediğimde " onu sabahtan akşama kadar, hükümete ve başbakana dümdüz giden başkanınıza sorun" demişti...ne yazıkki durum şu anda aynen öyle, Türmob pasif durumda ve meslek mensubunun haklarını korumaktan çok uzakta- fahiş bedeller alarak-sınavdı-stajdı-inşaat katılım fonuydu vs- ile kar amaçlı bir şirket gibi hareket ediyor, bir meslek odası gibi değil... burda sorgulanması gereken, seslerini yükseltemeyen SMMM ler değil, SMMM ler adına sesini yükseltmesi için vekalet verilen TÜRMOB dur.
SMMM için bağımsız denetim bence bir dönüm noktasıdır, bu sistem içerisinden ötelenirse yahut yerini alamzsa, beyanname-MB- bordro arasına sıkışmış katipten öteye geçemeyecektir.

Sayın Fruitjuice;

Dışarı satışı yapılacak ürün olarak düşünmedik. Denetim, muhasebe, Danışmanlık hizmeti verecek (3 ayrı tüzel kişilik altında) bir meslek olşumun alt yapısı olarak hazırlanan bir proje niteliğinde.

Bahsettiğiniz ve web sitelerinde yer alan alt yapıyı ekip olarak inceledik, kullanıcı ön yüzlerinin zayıf olduğu ve en önemlisi denetim tarafında data transferlerinin yetersiz olabileceği sezinlendi.

Ayrıca muhasebe operasyonlarında net bağlantıyı tespit edemedik. Bizim kurguladığımız yapı işletmelerin muhasebe portallarınıda içerecek komplike bir sistem.

Saygılarımla;

Sayın Metesserdar,

Haklısınız ,Dönem dönem serzenişlerinize şahsımda katılıp hatta isyan boyutlarına ulaştığı olmuştur. ancak gözlemlediğim SMMM için YTTK nın bıçak sırtı olduğu ve bu dönemecin düzgün alınmaması halinde meslek mensubunun (denetim işlevi hariç de)ticari yaşama şansının olmayacağı, bu işin ''Ekmek Kavgası'' olduğu iyice anlaşılmış durumda.

Ancak fevri haraketlerde resmi bir çıkışın yapılması hali hazırda fayda getirmeyecektir. Daha önce belirttiğim gibi işin politik yanlarıda mevcut.

Zira YTTK hazırlığı aşamasında 3568 göre meslek mensupları haricinde bazı devlet kademelerinde görev alan bürokratların muafiyetler alarak denetim işinde olmalarının önünde meslek odalarımız durmuştur. 660 KHK de 3568 göre yetki almış YMM ve SMMM lerin denetim yapabileceği hüküm altına alınmıştır.

Mevzuat oturana kadar bir çok kesim (YMM, Devlet brokrasisi, BDŞ ...vd.) kendi zümrelerine bazı muafiyetler için çalışmada bulunacaklardır (buda kendi görvleri doğaldır). Burada bize düşen görev gözümüzün kulağımızın açık olması ve odalarımızla bu konu hakkında sıkı iş birliği içinde bulunmamız.

Bir çoğumuz odalarımıza gitmiyor. ve/veya yöneticilerimizi tanımıyoruz. unutulmamalıki odalar bizlerindir. zaman safları sık tutma zamanıdır.

Saygılarımla;

Bu konuda mevcut muhasebe sistemlerinin d.base alt yapısını ve veri akış çizelgelerini ilgili firmaların kimi zaman alt firması, kimi zaman bayisi gibi çalışan firmalarla iş birliği yapmak suretiyle elde etmek mümkün oluyor.

Çeşitli uygulama, ara yüz veya bazı teknoloji entegrasyonu zorunluluklarında zaten gizli olmayan d.baselerin neresinde hangi datanın olduğu yönünde danışmanlık alınabiliyor.

Bazı programlar için hızlı, özet raporlar veya elektronik cihazlarla veya web sitesi ile bağlantılar için bu tip çalışmalarda bulunmuştuk.

saygılar başarılar

deeper_blue ' Alıntı:
Sayın Metesserdar,

Haklısınız ,Dönem dönem serzenişlerinize şahsımda katılıp hatta isyan boyutlarına ulaştığı olmuştur. ancak gözlemlediğim SMMM için YTTK nın bıçak sırtı olduğu ve bu dönemecin düzgün alınmaması halinde meslek mensubunun (denetim işlevi hariç de)ticari yaşama şansının olmayacağı, bu işin ''Ekmek Kavgası'' olduğu iyice anlaşılmış durumda.

Ancak fevri haraketlerde resmi bir çıkışın yapılması hali hazırda fayda getirmeyecektir. Daha önce belirttiğim gibi işin politik yanlarıda mevcut.

Zira YTTK hazırlığı aşamasında 3568 göre meslek mensupları haricinde bazı devlet kademelerinde görev alan bürokratların muafiyetler alarak denetim işinde olmalarının önünde meslek odalarımız durmuştur. 660 KHK de 3568 göre yetki almış YMM ve SMMM lerin denetim yapabileceği hüküm altına alınmıştır.

Mevzuat oturana kadar bir çok kesim (YMM, Devlet brokrasisi, BDŞ ...vd.) kendi zümrelerine bazı muafiyetler için çalışmada bulunacaklardır (buda kendi görvleri doğaldır). Burada bize düşen görev gözümüzün kulağımızın açık olması ve odalarımızla bu konu hakkında sıkı iş birliği içinde bulunmamız.

Bir çoğumuz odalarımıza gitmiyor. ve/veya yöneticilerimizi tanımıyoruz. unutulmamalıki odalar bizlerindir. zaman safları sık tutma zamanıdır.

Saygılarımla;

Güzel tespitler yapılmış.Sadece katılmadığım tek bir cümleniz var.

"Zira YTTK hazırlığı aşamasında 3568 göre meslek mensupları haricinde bazı devlet kademelerinde görev alan bürokratların muafiyetler alarak denetim işinde olmalarının önünde meslek odalarımız durmuştur. 660 KHK de 3568 göre yetki almış YMM ve SMMM lerin denetim yapabileceği hüküm altına alınmıştır."

Buyrun size cevap sevgili üstad
"GEÇİCİ MADDE 9 ? Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte;

a) Türkiye genelinde mali denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan, bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında sekiz yıllık hizmet süresini dolduranlar ile 5 inci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde sayılan konularda en az sekiz yıl öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışmış olanlar için serbest muhasebeci mali müşavirlik,

b) Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavını vermiş olanlardan 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen süreyi tamamlamış olanlar ile aynı maddenin ikinci fıkrasında sayılan konularda profesörlük unvanını almış olanlar için yeminli mali müşavirlik,

sınav şartı aranmaz.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavını vermiş olanlardan 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen 10 yıllık süreyi tamamlamamış bulunanlar, usul ve esasları Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek ve Bakanlıkça yapılacak özel yeminli mali müşavirlik sınavında başarılı olmaları kaydıyla, yeminli mali müşavir unvanını almaya hak kazanırlar. Ancak, bunların yeminli mali müşavir ruhsatını alabilmeleri için 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendindeki süreyi tamamlamaları şarttır.

Odalarımızın başarısı ve Turmob'un var olma gerekcesi meseleye politik açıdan baktığımızda susmak olmuştur.

Yakında yeni bir tebliğ ile Baş denetçilerin 60 yaşını tamamlamış olan ve özel YMM olmaları koşulunu da bekleyiniz.

gokhanuy ' Alıntı:
deeper_blue ' Alıntı:
Sayın Metesserdar,

Saygılarımla;

Güzel tespitler yapılmış.Sadece katılmadığım tek bir cümleniz var.

"Zira YTTK hazırlığı aşamasında 3568 göre meslek mensupları haricinde bazı devlet kademelerinde görev alan bürokratların muafiyetler alarak denetim işinde olmalarının önünde meslek odalarımız durmuştur. 660 KHK de 3568 göre yetki almış YMM ve SMMM lerin denetim yapabileceği hüküm altına alınmıştır."

Buyrun size cevap sevgili üstad
"GEÇİCİ MADDE 9 ? Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte;

a) Türkiye genelinde mali denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan, bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında sekiz yıllık hizmet süresini dolduranlar ile 5 inci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde sayılan konularda en az sekiz yıl öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışmış olanlar için serbest muhasebeci mali müşavirlik,

b) Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavını vermiş olanlardan 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen süreyi tamamlamış olanlar ile aynı maddenin ikinci fıkrasında sayılan konularda profesörlük unvanını almış olanlar için yeminli mali müşavirlik,

sınav şartı aranmaz.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavını vermiş olanlardan 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen 10 yıllık süreyi tamamlamamış bulunanlar, usul ve esasları Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek ve Bakanlıkça yapılacak özel yeminli mali müşavirlik sınavında başarılı olmaları kaydıyla, yeminli mali müşavir unvanını almaya hak kazanırlar. Ancak, bunların yeminli mali müşavir ruhsatını alabilmeleri için 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendindeki süreyi tamamlamaları şarttır.

Odalarımızın başarısı ve Turmob'un var olma gerekcesi meseleye politik açıdan baktığımızda susmak olmuştur.

Yakında yeni bir tebliğ ile Baş denetçilerin 60 yaşını tamamlamış olan ve özel YMM olmaları koşulunu da bekleyiniz.
çok doğru demişsiniz..ben bizzat yaşadığımı söyleyeyim, bir önceki sınava 3 tane maliye bakanlığından ymmm yetkisini almış ve 33 yaş civarındaki denetmenle birlikte spk bağımsız denetim sınavına gittim... 2 si istifa edip, ortak bir şirket kurmayı düşünüyorlardı.... gerisini siz düşünün artık....bu ymm belgeleri smmm belgeleri dağıtılırken "oda" larımız nerdeydi acaba..... siz hiç, bakanlıkların hukuk bürolarında çalışan 10 yıllık kıdemdeki ünv mezunlarını 1 adet sınavla avukat yaptıklarını duydunuzmu??!!!!! saygılar...