Anonim Şirket Şube İşyeri Müdür Ataması_tescil Süreci

Üyelik
20 May 2006
Mesajlar
36
Merhaba,

Aşağıdaki konuyla ilgili yardıma ihtiyacım var. Bahsi geçen konuyla ilgili bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan, üstadlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden desteğiniz için teşekkürler...

Türkiyenin hemen hemen her ilinde şubesi (mükellefiyetsiz şube) bulunan bir Anonim Şirketiz. Toplamda 330 şube işyerimiz mevcuttur. Tüm şubelerimizde resmi olarak iki müdür bulunmaktadır. Müdürlerden birisi şirketten ayrıldığı için yerine yeni bir müdür ataması yapacağız. Yapılacak atama işlemleri için;

* Tüm Ticaret Sicil Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmamız mı gerekiyor? (Bunu sormamdaki amaç; toplamda 330 şubenin büyük bir kısmı il dışı şubesi. Buralardaki Ticaret Sicillerinde işlem yapmak için ilave işgücü ve maliyete katlanmamız gerekecek. Bu işlemler, merkezin bulunduğu Ticaret Sicilinden toplu olarak yapılamıyor mu?)

*Başvurular esnasında vekaletname talep ediliyor mu?

* Tescil ücretlerinin banka kanalı ile ödenmesi mümkün değil midir?

Bu konularla ilgili İstanbul Ticaret Odasından bilgi aldık(!) ancak çok da yardımcı olduklarını söyleyemem. Verilen bilgi, her iki maddenin de yapılamayacağı yönünde olmuştur. Bir müdür ataması için tüm Türkiyenin şahsen dolaşılıyor olması mantıklı gelmediği için bir çözüm yolu arayışındayım.

Yardımlarınız ricası ile,
Saygılar...
 
Bu kadar çok şubeli işyerlerin de İç Yönerge ile yapmanız gerekiyor bu tür işlemleri. İç Yönerge ile imza yetkilerini belirlersiniz. Sonrasında da ilgili şubeye İç Yönergeye atıf yaparak bir müdür ataması yaparsınız. Bu müdür işten ayrıldığında da yerine yenisini atarsınız. Bankalar, çok şubeli işletmeler bu şekilde hareket eder.
Şirket yapınızı bilmiyorum, ancak tüm şubelere de aynı iki kişiyi atadığınıza göre, şirket ortaklarından birini yada şirket müdürünü atadınız sanırım. Ben şirket şubelerine de şirketin sahibini müdür olarak atıyorum, problem olmuyor. (Şirket ortaklığı değişine kadar!) (Bir de şirket şubelerinde de müdürlerin imza ile işlem yapması gerekmiyorsa!/Vekalette verilebilir pek ala!)

Masrafları bankadan yatırılabilir mi sanmıyorum?
Ne yazık ki toplu bir işlem de yok. Bir iki kişiyi görevlendireceksiniz, o tüm TR'yi gezerek işlemleri tamamlayacak. Bayağı uğraştırıcı, olacaktır. Vekalet talep eden de oluyor, etmeyen de açıkçası.

Tüm vergi dairelerin tek bir vergi daireye dönüşmesi gibi, tüm Ssk'ların tek bir Ssk'ya dönüşmesi gibi, tüm sicillerinde tek bir sicil müdürlüğüne dönüşmesinin ne kadar zaruri olduğunu görüyoruz sizin şu probleminizde.
 
Sayın ZİNDAN,

Öncelikle açıklayıcı dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile yaşadığımız problemin, düşündüğümüz tarzda bir çözümü yok. Her ne kadar olumsuz görüş alacağımı biliyor olsam da konuyu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşımayı da düşünüyorum. Çünkü işin maliyet boyutu olduğu kadar risk boyutu da mevcut. Bahsettiğim maliyetler yaklaşık 600.000TL civarında bir maliyet. Banka kanalıyla ödeme kabul edilmiyor olması demek, ofis boy olarak çalışan personeller üzerinden bu tutarları çeviriyor olmak demek....

Hızlı dönüşünüz ve bilgilendirmeniz için tekrar teşekkürler,

Saygılarımla,
 
Üst