Anonim şirket vergisel avantajları.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NİSANK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NİSANK

Katkı Sunan Üye
merhaba,

bizim 3 ayrı limited şirketimiz var.şirketlerin birbirleriyle ilişkileri yok.ancak uzun zamandır lmited şirket anonim şirket arasındaki farkları inceliyorum.

konu baya kapsamlı biliyorum ancak bana yol gösterecek her türlü, makale,kitap..vs ihtiyacım var.amacım limited şirketlerin anonim şirkete dönüşmesi ile karşılaşacağımız avantajları ya da dezavantajları iyi analiz etmek.

kaynak,kitap,link,yorum...vs her türlü yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Ynt: anonim şirket vergisel avantajları

Kafanı fazla karıştırma,:

Vergisel olarak pek bir fark yok.
Kuruluş olarak ltd daha kolay. Aş biraz daha detaylı.
Ortakların sorumlulukları ltd daha fazla, Aş de sadece ortak olursa sorumluluğun sadece sermaye tutarın kadar
Aş ortaklığından ayrılmak daha kolay. Ltd den ayrılmak biraz daha zordur.
Ltd de ortaklar kurulu ve müdür vardır.
Aş de yönetim kurulu vardır.
Temel olarak bunlardır.

Ynt: Anonim şirket vergisel avantajları.

NİSANK ' Alıntı:
merhaba,

bizim 3 ayrı limited şirketimiz var.şirketlerin birbirleriyle ilişkileri yok.ancak uzun zamandır lmited şirket anonim şirket arasındaki farkları inceliyorum.

konu baya kapsamlı biliyorum ancak bana yol gösterecek her türlü, makale,kitap..vs ihtiyacım var.amacım limited şirketlerin anonim şirkete dönüşmesi ile karşılaşacağımız avantajları ya da dezavantajları iyi analiz etmek.

kaynak,kitap,link,yorum...vs her türlü yardımınız için şimdiden teşekkürler.

1-A.ş.lerde ana sözleşme değişiklikleri genel kurulla yapılıyor o yüzden prosedür biraz ltd şti ye göre fazla.
2-Aş de her yıl genel kurul yapma zorunluluğu var
3-Aş lerin ortakları açısından hisse devirlerinde (hisse senedi veya ilmühaber basılmış olmalı) vergisel avantajlar var.Ltd de ortaklar açısından hisselerini devrettiklerinde kaç yıl geçmiş olursa olsun elde ettikleri gelir vergiye tabi.

anladım...ancak kredi veren kuruluşlar tarafında a.ş'ler daha güvenilir bulunuyor sanırım.

3 ayrı şirkette olunca,hep aynı şeyle karşılaşıyoruz,neden a.ş değilsiniz diye.

çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için.

benim de konuyla ilgili bir sorum olacak.
vergi acısından çoklu adi ortaklık daha avantajlı değilmi.
şirketlerde %20 vergi ödeniyor. şahıslarda %15 başlıyor. %35 kadar kademeli. ilk bakışta fazla vergi ödeniyor gibi görünüyor. ama şirketlerde kar payı dağıtmak istediniz zaman %15 başlayarak terar vergilendiliryor. Şimdi diyeceksiniz ki kim kar payı dagıtıyor. Fazla gelir varsa sermaye artırımı yapılıyor veya şirket ortaklarına borç para verilmiş gibi yapılıyor. Para nerde yok. Deveye sormuşlar boynun neden eyri. Nerem doğru ki demiş.
Ben ticaret yapmaktayım. En sağlam sahış şirketleri. Neyi varsa alıyorsun. Şirketlerde varsada alamıyorsun. a.ş ltd. büyüklük göstergesinden başka birşey değil. diye düşünüyorum.Fatlı düşünenler yorumlarını yazarsa sevinirim.