Anonim Şirketlerde Sermaye Artışı

Üyelik
30 Eki 2011
Mesajlar
2
arkadaşlar bir sorum olacak:
20 ortaklı bir a.ş. sermaye artışı yapmak üzere genel kurul yapıldı.(iş bu genel kurul daveti ve sermaye ile ilgili tadil tasarısı tic.sicil gazetesine ilan edildi ve bütün ortaklara iadeli taahhütlü gönderildi). velhasıl genel kurulda sermaye artışı gerekli nisap sağlanarak kabul edildi. ama bu artışa itiraz eden ve bunu genel kurul toplantı tutanağına işleten ortaklar çıktı. şimdi genel kurul tescil ve ilan edilecek. içinden çıkamadığım ise şu. önceki sermaye artışlarını bütün ortaklar kabul eder genel kurul tescil ve ilan ettirilirken bütün ortakları payları ölçüsünde ne kadar artış yaptığı sermaye iştirak listesi ile kimseye sormadan etmeden yönetimin imzası ile yapardık. şimdikinde ise itiraz edenler var ve çatlak sesler var yarın bir gün zor durumda kalmamak için bu iştirak listesi nasıl oluşturulur yolu yöntemi nedir bi yardımcı olur musunuz??

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.
 
Ynt: YARDIM LÜTFEN :ANONİM ŞİRKETLERDE SERMAYE ARTIŞI

Yönetim kurulu, bütün ortaklara rüçhan haklarını kullanmaları için iştirak taahhütnamesi hazırlayıp gönderir. İştirak taahhütnamesinde, artırılan sermayeden ne kadar pay alabilecekleri belirtilir ve ortakların rüçhan haklarını ......... tarihine kadar kullanmalarını, kullanmayan ortakların haklarının yönetim kurulunca diğer ortaklara kullandırılacağı belirtilir. Sürenin bitiminden sonrada yönetim kurulu başka ortaklara kullandırır.
 
Ynt: Anonim Şirketlerde Sermaye Artışı

üstad bu iştirak taahhüdnamesinin varsa bir örneğini koyabilrimisin buraya
 
Ynt: Anonim Şirketlerde Sermaye Artışı

Sayın ????.
??????. /İstanbul

????.. tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısında Şirketimiz sermayesi
??? TL.?den ????.. TL.?ye çıkarılmıştır. Alınan karar Ticaret Sicilinde ??????.tarihinde tescil olunmuştur.

Genel Kurulda verilen yetkiye istinaden, Yönetim Kurulu Ortaklarımızın en geç ???? tarihine kadar Rüçhan Haklarını kullanarak taahhütte bulunmalarını ve aynı süre içinde taahhütlerini aşağıda isimleri yazılı bankalardan birine def?aten ödemelerine karar vermiştir.

Sahip olduğunuz sermayenin % ??.. oranında rüçhan hakkınız vardır.

Yine Genel Kurulda alınan karar gereğince iştirak taahhüdünde bulunmayanlar ile taahhütte bulunupta, taahhütlerini tam olarak ödemeyenlerin hakları Yönetim Kurulunca başkalarına kullandırılacaktır.

Bilgi edinilmesi rica olunur.






Sermayedeki hisseniz : ???.. TL.
Kullanabileceğiniz rüçhan hakkı %67,5 : ??? TL


Bankalar ve Hes. No.ları
 
Üst