Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

kesinlikle bu şekilde olan arkadaşlara kızmıyoruz.Yanlış anlaşılmasın.Onlara bu imkan verilmişse tabiki de yararlanacaklar.Hata stajerde değil ''SİSTEMDE''

forumdaki sayfalar ilerlesin diye yazıyoruz maksat konu olsun.180 i bir görelim bakalım açıklanacakmı:D

Arkadaşlar hepimiz bu belgeyi alacagız merak etmeyin bu konunun üzerine bu kadar egilen artık bunu kendine amaç edinmiş burdaki herkes alacak bundan eminim peki belgeyi alınca hayatınızda nasıl bir değişiklik olacak benim açımdam çok fazla bişey değişmeyecek açıkçası finans şirketinde yöneticiyim ve 15 senedir bizzat muhasebenin içindeyim zaten belki başka kurumlara gidersem kullanırım bilemiyorum ama benim asıl amacım bilgimi lve tecrübemi isanslamak adına alıyorum peki siz neler yapacaksınız

hata sınava katılacakların ayrımının iyi yapılamamasında bence iktisat ve idari bilimler ve sosyal bilimler mezununda aynı sınava girmesinde sorun. Yani hukuk mezunuda bu sınava girebiliyor.

ugly666 ' Alıntı:
hata sınava katılacakların ayrımının iyi yapılamamasında bence iktisat ve idari bilimler ve sosyal bilimler mezununda aynı sınava girmesinde sorun. Yani hukuk mezunuda bu sınava girebiliyor.

Her okul mezunuda smm olmamalı. İkitisat ve işletme fakültelerinde son 2 yıl branşları ayırırsın.bir tanesi muhasebe finans olur.Mezun olanı gene sınav yap.
arkadaş sağlık meslek lisesi mezunu doktor varmı. Eeee ben alaylım kardeşim 10 yıldır prof yanında ameliyatlara giriyorum diyen birini hekim yapar mısınız.
Ticaret liselisi bir yandan, açık öğretimilisi bir yandan, MYO mesunu bir yandan, hukukçusu bir yandan. sonrada niye 25-TL'ye defter tutuyorlar diye soruyoruz. Herkesin ağzında abi muhasebeci yaktı beni ödememiş vergileri lafları. Sanki biraz daha mı seçici olsalar.

yeterlilik ' Alıntı:
Temmuz döneminde Vergi sınavında 2 tane güncel uygulama sorusu vardı.Evde çalışanlar dediğimiz Arkadaşlar bu 2 soruyuda (çoğu) boş bıraktı diğer iki sorudan biride farklı türdendi ve çoğu vergi sınavından kaldı.Ancak işin içinde olan,kitap yüzü açmayan arkadaşlar,sırf işin içinde olduklarından 2 soruyu yapıp hatta 3 soru yaparak vergiyi verdiler.2 yıl,3 yıl stajda neler yaptırdıklarını herkes biliyor.Bence sistem çok çok hatalı.

ben bunu yaşadım büroda çaılşsa idim temmuzda vergiyi vermiştim

aysec ' Alıntı:
Arkadaşlar hepimiz bu belgeyi alacagız merak etmeyin bu konunun üzerine bu kadar egilen artık bunu kendine amaç edinmiş burdaki herkes alacak bundan eminim peki belgeyi alınca hayatınızda nasıl bir değişiklik olacak benim açımdam çok fazla bişey değişmeyecek açıkçası finans şirketinde yöneticiyim ve 15 senedir bizzat muhasebenin içindeyim zaten belki başka kurumlara gidersem kullanırım bilemiyorum ama benim asıl amacım bilgimi lve tecrübemi isanslamak adına alıyorum peki siz neler yapacaksınız

ticaret haytıma devam edeceğim ama çok iyi bir genel müdürlük işi olursa şirketimi kapatacağım.

aysec ' Alıntı:

Yeni bir iş bulup,bir süre bağımlı olarak çalışacağım daha sonra ya ortak yada tek olarak büro açmayı düşünüyorum.(Allah izin verirse )

NASIL TİCARET HAYATI VAR ANLAMADIM BEN BU İŞİ METE BEY

Küçük harf kullanın yoksa mesajınız silinecek.

inşaat malzemeleri ticareti yaptığım şirketim var

ticaret yapanın zaten malimüsavir lisansını kullanması yasak o yüzden mete bey seçim yapmak zorunda inan mete eğer ticaretim bana iyi kazanç ve bolca sosyal hayat sağlıyorsa akıl sağlığını bozmuyorsa ticaret devam et vallahi bu meslek adamı mahveder bazen ben bile şaşıyorum keşke ticaret atılsaydım diye :)

sinan ben büro açmayacağım zaten yapamam
benim hayalimde örneğin bir şirket zarar ediyor ben dümene geçip a-z ye şirketi düzeltmek
benim ticaretede, mali müşavirlik mesleğinede sevgim ve saygım sonsuz
kendi şirketimin muhasebesini 3 yıldan beri kendim tutuyorum
mali müşavir sadece imza atıyor bende 200 tl artı stopaj ve diğer mazrafaları ödüyorum ??

tamam mete anladım ama diyelimki batan şirketi a dan z ye kurtardın ama mm lisansını kullanarak yapamazsın kanunda zaten yazıyor ya meslek ya ticaret anlamadığım kısım bu.

sinanyucel ' Alıntı:
tamam mete anladım ama diyelimki batan şirketi a dan z ye kurtardın ama mm lisansını kullanarak yapamazsın kanunda zaten yazıyor ya meslek ya ticaret anlamadığım kısım bu.

kendi şirketimde yapabiliyorum ama sadece bir tanesinde (sigortalı gözükmek şartıyla)
ben bunları odayla görüştükten sonra bu yola çıktım
belgede sonunda benim can simidim hiç birşey yapamazsam girer bir şirkette çalışırım
yok oda olmadı benim çevrem geniş daha şimdiden soruyorlar defter tutacakmısın diye

bakın siz şahit olun benim 2 lerle bir alakam var 2222 # yanıtla bana denk gelmiş
hayret burdada inanın farkında değildim

METE 22 ' Alıntı:
benim hayalimde örneğin bir şirket zarar ediyor ben dümene geçip a-z ye şirketi düzeltmek
mali müşavir sadece imza atıyor bende 200 tl artı stopaj ve diğer mazrafaları ödüyorum ??
(benim hayalimde örneğin bir şirket zarar ediyor ben dümene geçip a-z ye şirketi düzeltmek)
çok güzel yazmışsınız bu satırı,mali müşavirlik deyince akla gelen defter yazmak olmaması gerekiyor,fikir adamlığı ,hesap danışmanlığı,kriz yöneticisi gibi imajımız olsa çok güzel olurdu.

yusufalemdar ' Alıntı:
METE 22 ' Alıntı:
(benim hayalimde örneğin bir şirket zarar ediyor ben dümene geçip a-z ye şirketi düzeltmek)
çok güzel yazmışsınız bu satırı,mali müşavirlik deyince akla gelen defter yazmak olmaması gerekiyor,fikir adamlığı ,hesap danışmanlığı,kriz yöneticisi gibi imajımız olsa çok güzel olurdu.

yusuf söylediklerin çok doğru ama senin yazdıkların bende var desem çok komik olur
onların kimde olduğunu ancak o an geldiğinde görebilirsin. bu tür kabiliyeti olan insan lar kesinlikle benim böyle özelliklerim var diyemez.
7 sınavda benim en çok sevdiğim ders analizdi şuan kaç esnaf kendi bilançosunu çıkartıp stok devir hızı , alacak devir hızını çıkartıp benim şirketim iyi yolda veya değil diyebilir. bu benim son beş yıldaki hedefimdi ve başardım. hiç bir mali müşavir senin gayri resmi hesabını tutupta gelir tablonu çıkarmaz

kısaca sizin yanlış dediğiniz sistemde kendince doğru yol bulmuş biriyim

bu mesajı 150. sayfa için yazıyorum