yeterlilik ' Alıntı:Sırf bu anlattıklarından dolayı,sınav sonuçlarını o kadar da merak etmiyorum işte.İllaki alacağız.Ama inşallah bu anlattıklarının sonu,bu işe yıllarını vermiş olanları etkilemez.Hiçbir şey bilmeyipte belge alanlar sakın kızmasınlar,sonuçta kimse annesinin karnında öğrenmedi bu mesleği.Ancak kuru bilgiyle piyasayı ağlatmanıza da göz yumamıyorum.
ÇETİNBEY ' Alıntı:ARKADAŞLAR SINAVLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK ???
GELEN YENİ BİLGİ VARMI ?
KOMİSYONDAN??? TESMERDEN ????
[/quot
sınavın açıklanamasına kaç gün kaldı muhabbetini daha yeni dağıtmıştık arkadaşlar bu konuda çok sıkıntılı tekrar damardan girdiniz
e.smmm.a ' Alıntı:yeterlilik ' Alıntı:Sırf bu anlattıklarından dolayı,sınav sonuçlarını o kadar da merak etmiyorum işte.İllaki alacağız.Ama inşallah bu anlattıklarının sonu,bu işe yıllarını vermiş olanları etkilemez.Hiçbir şey bilmeyipte belge alanlar sakın kızmasınlar,sonuçta kimse annesinin karnında öğrenmedi bu mesleği.Ancak kuru bilgiyle piyasayı ağlatmanıza da göz yumamıyorum.
ben kendimi "hiçbirşey bilmeyip belge alanlar" sınıfına dahil ediyorum.
gerçi belgeyi almadım henüz ama çok az kaldı.(İnşallah)
yazdıklarınızdan ötürü size kızmadım haklısınız
emeğe saygı benim için çok önemlidir.
ben muhasebeyi çok seviyordum ve yapabileceğim bir meslek olduğunu düşündüğüm için ünv. den mezun olunca başlatma sınavına girdim,kazandım.kazandıktan sonra hedefim belliydi mesleği hakkını vererek öğrenmek ünvana yakışır bi mali müşavir olmak.yaşadığım yerde (çok küçük bir yerde yaşıyorum)hiçbir mali müşavir beni işe almadı.ssk mı kendim karşılayacağımı teklif etmeme rağmen hiçbir beklentim olmadan... biliyosunuz zaten bunları anlatmama gerek yok
şimdi alakasız bir bölümde çalışıyorum.mevzuatı alo maliyeyi elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum,tabi siz uygulamadakiler gibi etkili olmadığını bilerek..
kendim için üzülüyorum siz emek sarfedenler için üzülüyorum..
yusufalemdar ' Alıntı:işi bilmek diye bişey yok bence temeli bilmek diye birşey var,ben 5 senedir muhasebe bürosunda çalışıyorum bürodaki müşterilerin işlerini yapacak kadar bilgim var,ben şimdi işi biliyor olmuyorum bence,çünkü büroda olmayan değişik bir iş kolu geldiği zaman hemen mevzuatları karıştırıyorum öğreniyorum.
bence evde ders çalışıpta belgeyi alanlara haksızlık yapmayın,zaten bizim bildiğimiz temel halledilebilecek bir konu,zor bir iş değil bence.önemli olan ondan sonrası kendimizi ne kadar geliştirdiğimiz.
unutmayınki 2 sene falan muhasebeden uzak dursak,mevzuat değişikliklerinden dolayı bildiklerimiz hiç bir işe yaramayacak.
Tabiki geliştirmek önemli ancak önce kendini geliştirenler bir lisans belgesi olarak müşavirlik belgesini almalı evde oturan biri ezberle lisans belgesini alırsa nasıl üstad olcak ;Dyusufalemdar ' Alıntı:işi bilmek diye bişey yok bence temeli bilmek diye birşey var,ben 5 senedir muhasebe bürosunda çalışıyorum bürodaki müşterilerin işlerini yapacak kadar bilgim var,ben şimdi işi biliyor olmuyorum bence,çünkü büroda olmayan değişik bir iş kolu geldiği zaman hemen mevzuatları karıştırıyorum öğreniyorum.
bence evde ders çalışıpta belgeyi alanlara haksızlık yapmayın,zaten bizim bildiğimiz temel halledilebilecek bir konu,zor bir iş değil bence.önemli olan ondan sonrası kendimizi ne kadar geliştirdiğimiz.
unutmayınki 2 sene falan muhasebeden uzak dursak,mevzuat değişikliklerinden dolayı bildiklerimiz hiç bir işe yaramayacak.
yusufalemdar ' Alıntı:işi bilmek diye bişey yok bence temeli bilmek diye birşey var,ben 5 senedir muhasebe bürosunda çalışıyorum bürodaki müşterilerin işlerini yapacak kadar bilgim var,ben şimdi işi biliyor olmuyorum bence,çünkü büroda olmayan değişik bir iş kolu geldiği zaman hemen mevzuatları karıştırıyorum öğreniyorum.
ugly666 ' Alıntı:yeterlilik ben sana katılıyorum.
fiili çalışıp yada evde yatarak belge almak bugünkü odaların stajerleri denetleme sistemimizde tercih meselesi bence, evde yatmayı tercih etmek en kolayı,ama fiili çalışmak için büro bulmak,ve ardın dan sınav zamanları zaman bulupta ders çalışmak en zoru tabi, ama böyle kızarak halledemeyiz bu problemleri. senin bir arkadaşın fiili olarak büroda çalışmadan naylon staj yapsa göz yumarmısın yummazmısınhilalblc ' Alıntı:YA da bir iş görüşmesine gittiğiniz zaman
SMMM belgeli birini arıyorlar diyelim
Senin bilgin tecrüben ortada ama ben geldim
SMMM belgem var diye seni es geçip beni aldılar
3.500 Maaşla ???????? (bunu bişzzat yaşadım)
Hangimiz haklı???
bende hiç çalışmadan temmuzda vergiyi geçenlerdenimyeterlilik ' Alıntı:Temmuz döneminde Vergi sınavında 2 tane güncel uygulama sorusu vardı.Evde çalışanlar dediğimiz Arkadaşlar bu 2 soruyuda (çoğu) boş bıraktı diğer iki sorudan biride farklı türdendi ve çoğu vergi sınavından kaldı.Ancak işin içinde olan,kitap yüzü açmayan arkadaşlar,sırf işin içinde olduklarından 2 soruyu yapıp hatta 3 soru yaparak vergiyi verdiler.2 yıl,3 yıl stajda neler yaptırdıklarını herkes biliyor.Bence sistem çok çok hatalı.