Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

Bağlı olduğum Kayseri Odasından, muhasebecilerin muhasebe ücretlerini tahsil edebilmesiyle ilgili turmob'un bir çalışma yürüttüğü duyumunu aldım. Buna göre meslek mensuplarının mükellefleriyle yapmış oldukarı sözleşmeleri kendi odalarına vermeleri sonucunda mükelleflerden yapılacak olan tahsilat işlerini oda üstlenecekmiş. Tabi bu tahsilat işlemi karşılığında odanın %2-3 gibi bir komisyon alması düşünülüyormuş. Meslek mensupları da mükelleferden olan alacaklarını böylelikle odadan tahsil etmiş olacak ve her ay hesabımıza düzenli olarak ücretlerimi yatrılacakmış. Ücretini ödemeyen mükellefleri de oda ellerindeki sözleşmeye dayanarak dava edebilme yetkisine sahip olacakmış.

Bu söylediklerim az önce belirttiğim gibi bir duyum tabi. Ama umarım gerçekleşir ve bu sayede tahsilat sorunuyla uğraşmayız ve en azından aylık düzenli bir gelirimiz olur.

HaCkHaN ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
bunların 3 ünün sağlam olması gerçekten çok önemli bir unsur fakat yine bir muhasebeci bu 3 unsurun gerçekleşmesi halinde ücretini tahsilde sorun yaşayacakmı? ???

unsur 4 -muhasebe ücretleri bankaya yatırılmalı ve devlet tarafından kontrole alınmalı
,kontrole alınan tahsilatı zamanında alamayan muhasebecinin beyanname ve bildirgeleri zamanında gönderme zorunluluğu olmamalı :)

arkadaşlar sınavın açıklanmasıyla ilgili duyumları olan yokmu?

METE 22 ' Alıntı:
çıktığım bu yolda tanımış olduğum kurs ve sınav arkadaşım 1980 doğumlu Kayseri odasına kayıtlı Nuri Paslıoğlu bugün sabah hayatını kaybetmiştir.
kendisi aralık sınavına müracaat etmesine rağmen sağlığının çok kötü olmasından dolayı sınava gidememiştir. ogünden beri sağlık durumu kötüye giden arkadaşımız genç yaşta vefat etmiştir.
beni bu mücadelemde en çok neşelendiren bu kıymetli arkadaşıma buradanda Allah tan rahmet diliyor ve ailesine başınız sağolsun dileğinde bulunuyorum.

Inna lillahi wa inna ilayhi raji?un (Biz Allah?a âidiz ve vakti geldiğinde elbette O?na döneceğiz.)

(Allah rahmet eylesin)

Allah rahmet eylesin allah yakınlarına sabır versin. :(

sinanyucel ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
bu meslek hakla , hakkın, batılla , gerçeğin birbirine karıştığı,kul hakkının üst düzeyde olduğu bir meslek
+1
devletin kuralları çercevesinde iş yapılırsa sıkıntı olacağını sanmıyorum... sonucta devletin vergi kanunlarına göre muhasebeci hareket ediyor.. kafasına göre işlem yapmaksa hileye girer oda kaçakcılık suçları kapsamında cezası bellidir... avukatlar bile kanunları didik didik edip cezayı en aza indirmeye calışırlar ve sonrada şeriatın kestiği parmak acımaz deriz...

sinanyucel ' Alıntı:
burakay ' Alıntı:
burak sen baya rahatlamışsın sonuçlar açıklanınca rahat olabilecekmisin :)

aslında aklıma getirmiyorum çünkü en az 120-150 kez denetim notu hesapladım

bak şimdi aklıma geldi geçermiyim denetimden sence ;)

burakay ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
burakay ' Alıntı:
burak sen baya rahatlamışsın sonuçlar açıklanınca rahat olabilecekmisin :)

aslında aklıma getirmiyorum çünkü en az 120-150 kez denetim notu hesapladım

bak şimdi aklıma geldi geçermiyim denetimden sence ;)
denetim cevaplarına bir bakayım kacıncı sayfadaydı birde ben tahmin edeyim ;)

birde sen sadece denetimi düşünüyorsun diğerleri ne oldu geçtin demi ;)

Ya ben çok rahattım bu sonuçları bekleme konusunda. Fakat 2 gündür uyuyamıyorum. Gece 3 lerde falan uyuyorum. Dersde çalışamıyorum. Çok sıkıldım :(

maliyet
fin.tablolar dan da girdim.
Allahın izniyle olumlu not bekliyorum
ama denetimde onlarca puan varyasyonları çıkarıyorum
tam bir paranoya yım
kitap yazmayı bile düşünüyorum

1.soru 5
2.soru en az 15
3.soru 25 kötü ihtimal 20 verse
4. soru en az 5 yer yer 10

bunun gibi birsürü

Eğer bu hafta açıklanacaksa Çarşamba bilemedik en geç perşembe aramalar başlar.Ama bu hafta açıklanmazsa haftaya hangi gün olur bilinmez :(

burakay ' Alıntı:
maliyet
fin.tablolar dan da girdim.
Allahın izniyle olumlu not bekliyorum
ama denetimde onlarca puan varyasyonları çıkarıyorum
tam bir paranoya yım
kitap yazmayı bile düşünüyorum

1.soru 5
2.soru en az 15
3.soru 25 kötü ihtimal 20 verse
4. soru en az 5 yer yer 10

bunun gibi birsürü
Burak verdiğin cevaplara bakayım kacıncı sayfa

arkadaşlar 45 günde açıklandığı hiç olmuşmu bizim hesabımız 45 yapıyor ::) ???

yeterlilik ' Alıntı:
Eğer bu hafta açıklanacaksa Çarşamba bilemedik en geç perşembe aramalar başlar.Ama bu hafta açıklanmazsa haftaya hangi gün olur bilinmez :(

Hala ümitlisiniz yani bu haftadan ;:)

hilalblc ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:

öldürmeyen Allah öldürmüyor ;D

hilalblc ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:

peki hilal bu hafta açıklanmadı diyelim şubat 5 gibi açıklandı o zaman itiraz süresi ve itiraz sonucu aynı zamanda başvuru süresi arasını nasıl hesaplayacaklar süreler uzarsa sınavun zamanıda çok erkene gelmezmi?

bu cuma büyük ihtimal açıklanır bence.. ama buna takılıpta işinizi aksatmayın...

sonuçlara nasıl bakacaksınız açıklanınca , teker tekermi,yoksa çıktısını alıp,10 dakkada birer ders olarak mı :D