Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

Bs den olsa kesin vericem. Onda garanti bulurlar. Ama bu BA ve Faktoring faturasından kaynaklı ( faktoring ft sı bsmv li ) yani Kdv side yok.
ki çarpraz kontrol KDV den yapılmıyor ama ne bileyim karar veremedim.

ugur6666 ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
Arkadaşlar isteyince oluyor. bende evli çocuklu çalışan bir bayanım. zor oluyor ama oluyor. Eee bu arada da yaş gidiyor tabi.
Birşey sorucam sizlere Ba da hatalı beyanım var düzeltme sürem geçti. Şimdi düzeltsem cezası var. Ne dersiniz düzeltmesem BA olduğu için farkedebilme olasılıgı sizce nedir ? BA dan dolayı ceza ödeyen arakadaşlar var mı ?
Fikirlerinize ihtiyacım var.

şu an yok ama ileride otomatik olarak çapraz karşılaştırma olacağı söyleniyor o zaman ne yaparız bilmem.. 15 gün geçtiyse verme derim... ileride çıkarsa ödersin

15 günü geçti . Bende öyle düşünüyorum aslında. Bs de olsa kesin yakalarlar bizi, ama BA da nasıl farkederler onu bilemiyorum.

Hat-İce ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
Arkadaşlar isteyince oluyor. bende evli çocuklu çalışan bir bayanım. zor oluyor ama oluyor. Eee bu arada da yaş gidiyor tabi.
Birşey sorucam sizlere Ba da hatalı beyanım var düzeltme sürem geçti. Şimdi düzeltsem cezası var. Ne dersiniz düzeltmesem BA olduğu için farkedebilme olasılıgı sizce nedir ? BA dan dolayı ceza ödeyen arakadaşlar var mı ?

Düzeltmeden yedik ama vermeden beklediğimiz yok.Ama şu var çapraz kontrolde çıkacaktır.Kaçışınız olamaz.Bence hepimizin meslek sigortası yaptırması gerek.Bizim büroda var.

bu meslek sigortası nasıl birşey, bilgi verebilirmisiniz.

bile bile ceza yeme derim,kalsın bence ilerde daire bulursa hatayı o zaman düşünürsün

slm arkadaşlar uzun süredir takipçinizim.aranızda olmak güzel ,birde sonuçlar açıklansa .benim ilk girişimdi bitirmeye. evli ve iki çocuklu bir ((oğlum 11 kızım 2 yaşında )bende 32 :) )bayan olarak evde çalışma imkanımda olmadığı için odanın kursuna gittim a.ş. de muhasebe sorumlusu olarak çalıştığımdan dolayı uzunn bir izin alma lüxsümde yoktu sınavdan önceki 4 gün izin aldım .Bence aralık sınavı soruları hakikaten kolaydı 5 ders geçerim 2 side sınırda gözüyle bakıyorum bu kolay sorulardan kalırsam çok üzülücem birdaha bu fırsat geçermi ele bilmem .

yusufalemdar ' Alıntı:
bile bile ceza yeme derim,kalsın bence ilerde daire bulursa hatayı o zaman düşünürsün

ya keşke farketmesdim valla keyfim kaçtı. zaten sınav sonucu bekliyorum iyice sıkıldım bir de bu çıktı iyice moralim sıfıra indi.

ben bu komisyonun, tesmerin, odaların .......................................... bir haftadır sayıyorum

bugüne kadar kaç tane hatalı ba bs gönderilmiştir,devlet bir ceza kesmeye kalkarsa yılların bütçeleri kurtulur,tabi mükellefide kalmaz,seçim zamanı oy atacak seçmenide ;D
çok ağır cezaları var ya,bile bile cezası bol bir mesleği seçiyoruz

yusufalemdar ' Alıntı:
bugüne kadar kaç tane hatalı ba bs gönderilmiştir,devlet bir ceza kesmeye kalkarsa yılların bütçeleri kurtulur,tabi mükellefide kalmaz,seçim zamanı oy atacak seçmenide ;D
çok ağır cezaları var ya,bile bile cezası bol bir mesleği seçiyoruz

inşallah dediğin gibi olur.çok sağol..
Bu ba bs de ceza ne onu anlamadım sandi maddi bir kayıp var. sadece bildirim yapıyoruz.. ama nerden para toplayacaklar..

arkadaslar herkese merhaba,
forumu 5-6 aralik sinavina girdigimden beri takip ediyorum ama hic yazmamistim.

goruyorum ki buyuk bir karmasa icerisindesiniz;
ben bu sabah once ismmmo yu aradim; bir bilgimiz yok dediler.
sonra tesmer'i aradim;

onumuzdeki haftaici bekliyoruz dediler.

yasal sure doldu dedim; hayir pazar gunu doluyor dediler.

yani haftasonu falan beklemeyin arkadaslarim.

hepiniz icin bol sans diliyorum,
guzel gunler.

businessman ' Alıntı:
arkadaslar herkese merhaba,
forumu 5-6 aralik sinavina girdigimden beri takip ediyorum ama hic yazmamistim.

goruyorum ki buyuk bir karmasa icerisindesiniz;
ben bu sabah once ismmmo yu aradim; bir bilgimiz yok dediler.
sonra tesmer'i aradim;

onumuzdeki haftaici bekliyoruz dediler.

yasal sure doldu dedim; hayir pazar gunu doluyor dediler.

yani haftasonu falan beklemeyin arkadaslarim.

hepiniz icin bol sans diliyorum,
guzel gunler.

sağolun
ben umudumu kesmiştim zaten

akkaya ' Alıntı:
Hat-İce ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:

Düzeltmeden yedik ama vermeden beklediğimiz yok.Ama şu var çapraz kontrolde çıkacaktır.Kaçışınız olamaz.Bence hepimizin meslek sigortası yaptırması gerek.Bizim büroda var.

bu meslek sigortası nasıl birşey, bilgi verebilirmisiniz.

Şu an etrafımızdaki bir çok meslek mensubu bu sigortayı yaptırdı.Yıllık belli bir miktara kadar güvence altına alıyor sizi aynen kasko gibi yani.Bu cezalarla başka seçenek kalmadı artık.Araştırabilirsiniz.

vay be ciddi ciddi bu haftada açıklanmadı

mavimavi ' Alıntı:
vay be ciddi ciddi bu haftada açıklanmadı

hakikaten ya inanamıyorum resmen
22 ocak dedik
olmadı 29u dedik
o da olmadı 5 şubat kesin dedik
offff
çok gerginimmm

bu ay içinde açıklanacakmış,kaynak sağlam..

sınav komisyonunda akrabası olan çılgın genç : akrabasını 32 yerinden bıçaklayarak feci şekilde öldürdü.. konu hakkında konuşan A.G pişman değilim sınavları açıklamakta direndiler yine olsa aynısını yaparım.. pişman değilim dedi..

birşey soracağım. Bu smmm yeterlilik sınavlarına acaba ortalama kaç kişi katılıyor.

geçen dönemlerde 3000 kişi katıldığını biliyorum