Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

arkadaşlar ben 2 kaldığım dersin ücretini ödedim ama tesmerin sistemine daha dekont bilgileri yansımamış.

2 haftalık itiraz süremde var , 2 derse başvuru yaptım,itiraz sonucum olumlu sonuçlanırsa , başvurum dikkate alınıp,itiraz sonucum arada kaynamasın..olabilir mi böyle bi durum

karakule1702 ' Alıntı:
k_celik33 ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
k_celik33 ' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba.
benim sadece denetim sınavım vardı diğerlerini ilk sınavda vermiştim.denetimden de 92 almışım ;D ancak birlikte girdiğim iki arkadaşmıdan biri maliyetten3 diğeri 6 almış. söylemek istedeğim şudur ki;sanıyorum maliyet hocası sadece sonuç doğruysa puan veriyor.Ben ilk girdiğim temmuz sınavından maliyetten 60 almıştım. 2.soru 60 puanlıktı onu yapmıştım.1.sruyu ellemedim.sizlere tavsiyem itiraz etmeden önce soruyu net olarak yapıp yapmadığınıza bakın lütfen. paranız ve zamanınız boşa gitmesin.
Sınava girecek arkadaşlara kolaylıklar ve meslek mensubu olan arkadaşlara da başarılar diliyorum.

Arkadaşım benim tek denetim kaldı. Siz hangi kaynakları kullanarak çalıştınız. Çünkü bu kadar yüksek bir denetim notunu ilk defa gördüm...
Arkadaşım şöyle söyleyebilirim. Kaynak olarak ömer duman ın kitabını öneriyorum. ancak tabi ki işin içinde tecrübe de olmalı.Mesela satış maliyeti denetimi sorusunu tamamen kendi bildiklerimle yaptım. Kendimizi işveren yerine koyup denetimin bizim için ne denli önemli olduğunu düşünüyoruz hepsi bu. Tabi biraz bilgi de gerekli. Üniversite notlarım da vardı elimde.Hocanın anlattığı monografiler falan.O yüzden ömer duman ın kitabına çalış biraz da üniversitelerin ders notlarına bak derim. Kesin geçersin. Şİmdiden başarılar dilerim.

Çok teşekkür ederim. Ayrıca yüksek not dedim bir maşallah demeyi unuttum. İnşallah herşey gönlünce olur...
çok teşekkür ederim dualarım sizinle...

olmaz hackhan.
benim itiraz edip geçen arkadaşım oldu baya, girmediler sınava. hiçbir problem olmadı.

HaCkHaN ' Alıntı:
arkadaşlar ben 2 kaldığım dersin ücretini ödedim ama tesmerin sistemine daha dekont bilgileri yansımamış.

2 haftalık itiraz süremde var , 2 derse başvuru yaptım,itiraz sonucum olumlu sonuçlanırsa , başvurum dikkate alınıp,itiraz sonucum arada kaynamasın..olabilir mi böyle bi durum
hackhan ben tesmeri aradım itiraz başvurusu yapanlar olumsuz sonuçlanırsa daha sonra açılan hesaba başvuru yapabilirlermiş yani son başvuru 15 şubat olmamış oluyor genede anladıysam kelek olayım öylemi yoksa :D

zaten itiraz sonucu olumlu olursa sınav listesinde adın olmuyor.

akkaya ' Alıntı:
Hat-İce ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Hat-İce ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Hat-İce ' Alıntı:
Aslında bu sınav gerçekten risk dolu.Yani bu dönem. Şimdi yaklaşık 1 ayımız var.Kendi adıma bu ara gece 1 den önce bilgisayarımı kapatamıyorum.İşler o kadar yoğun yani.Hangi ara çalışabiliriz ki? Geçen sefer son 3 gün izin aldım ama hiç verimli olmadı yine işe gelmek zorunda kaldım.Sınavda yazdıklarım hep işten öğrendiklerimdi ama malesef hukuk ve meslek hukuku kesinlikle kanun ağzı istiyor.O yüzden 30 la kaldım ikisinden de.Denetimden 42 aldım ki aslında umutluydum o yüzden itiraz edicem.Başarılı olmanın tek çözümü de gerçekten zaman ayırmaktan geçiyor.Sizce başvurmalı mıyım yoksa Temmuz dönemine mi ertelemeliyim? Belki Analizden başvurabilirim çünkü pazar günü olan tek sınavım.Çok ama çok kararsızım.....

Hakkınız daha çoksa muhasebe bürosunda çalışıyorsanız temmuz a bırakın derim. daha rahat vakit ayırabilirsiniz. Tabi ki üstadınızda biraz anlayış göstermeli...

Aslında benim hakkım geçen yıl Martta başlıyordu ama raporlu olduğum için Temmuzda girdim ilk kez.Aralık 2. oldu. Büroda çalışıyorum evet o yüzden zaten gerçekten çok yoğunum.Benim takip ettiğim işlere bakan kimse yok.Üstadım zaten artık emekliliğe 2 senesi kaldığından kimseye elletmiyor dosyalarımı ve kendide yazamıyor bilgisayara geçip.Dolayısı ile bana hiç vakit kalmıyor.

Dost acı söyler ama üstadlar da dahil herkes kendini düşünür. Size tavsiyem üstadla bu konuda bir şekilde anlaşmanız. Yoksa sıkıntı yaşarsınız. Açık söyleyeyim bu konuda bencil olmalısınız. Üstad sizi kurtarmayacak ileride...

Kesinlikle haklısınız.Mart için en azından Analize girmek konusunda bir istek doğdu içime.Yapabilirsem eğer ona hazırlanıcam.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Martta diğer dersler için kendinize güvenmiyorsanız en azından analize girin derim bende.
Analiz bana kolay geldi. bende ev iş çocuk falan ugraşıyorum ama . Analizi yapabilirsiniz. Ben dehanın kitabı ile çalıştım 80 aldım.Bir dersi aradan çıkarmış olursunuz. 1 ay analiz için yeterli bir süre.

Teşekkür ederim.Gerçekten buradan paylaşmak moral ve motivasyon açısından çok olumlu.Şimdi en azından bir dersten girmeliyim diye düşünmeye başladım. Umarım bu gaz çabuk geçmez.

zeynep83 ' Alıntı:
olmaz hackhan.
benim itiraz edip geçen arkadaşım oldu baya, girmediler sınava. hiçbir problem olmadı.

ben başvuru yaptım yanlız , itiraz sonucunda geçersem,başvurum ne olacak,bu aday sınava girmedi olmasın

ben bugün kaldığım 2 ders için hem itiraz hem sınav parasını yatırdım.
yarın internetten hem itirazımı yapıcam hem de sınav başvurumu.
itirazım olumlu sonuçlanırsa sınav için yatırdığım para yanacak ve sınav listesinde adım olmayacak.
olumsuz sonuçlanırsa zaten sınav başvurumu yaptığım için paşa paşa giricem tekrar sınava.
itiraz edenler 15 gün sonra sınava başvuru yapabilirler falan diyorlar ama ben öyle bilmiyorum.
o yüzden hem itirazımı hem sınav başvurumu pazartesi den önce yapmış olcam.

zeynep83 ' Alıntı:
itirazım olumlu sonuçlanırsa sınav için yatırdığım para yanacak ve sınav listesinde adım olmayacak.
olumsuz sonuçlanırsa zaten sınav başvurumu yaptığım için paşa paşa giricem tekrar sınava.
itiraz edenler 15 gün sonra sınava başvuru yapabilirler falan diyorlar ama ben öyle bilmiyorum.

sen kesin akrep burcusun

neyse boşver bunlar derin mevzu.

ben sadece sınav başvurumu yaptım,itiraz için 2 hafta süre olduğu için itirazı pazartesi yapıcam nasipse

hayırlısı olsun.
benim maliyetten çok ümidim yok ama denetim belki.
denetimden 44 aldım.
2 arkadaşım 40 alıp itiraz etmişlerdi, geçtiler 50 ile.
bakalım inşallah olur.

Selam, arkadaşlar online işlemler bölümünü kullanamıyorum sınav başvurusu yapmalıyım nerde yanlış yapıyorum anlamadım :( Sizler nasıl yaptınız..

Minik ' Alıntı:
maliyetine sıfır yazılanlar bile var. 3 5 gene iyi...

ugur6666 kardeşim teşekkür ederim. En fazla 15 liram gider. :)

bişey değil minik.. ne demek.. seninki itirazlık gibi duruyor..

zeynep83 ' Alıntı:
hayırlısı olsun.
benim maliyetten çok ümidim yok ama denetim belki.
denetimden 44 aldım.
2 arkadaşım 40 alıp itiraz etmişlerdi, geçtiler 50 ile.
bakalım inşallah olur.

nasıl geçmişler , araştırmak lazım ama dimi !

50 üzeri almayı bekleyip de 40 alan kişiler bunlar.
itiraz edip geçtiler.
araştırmak derken ne yapmak lazım yani?

zeynep83 ' Alıntı:

zeynep bende aynı durumdayım senle..tesmerle konuştun itiraz ettiğim için daha sonradan tüm derslere başvuru yapabiliyormuşum..yani şimdi yatırmıcam sınav ücretini...itiraz sonucuna göre başvuru yapıcam...sende konuş istersen boşuna para yatırma

zeynep83 ' Alıntı:
50 üzeri almayı bekleyip de 40 alan kişiler bunlar.
itiraz edip geçtiler.
araştırmak derken ne yapmak lazım yani?

2008 kasım ayında ilk defa itiraz edenlerin çoğu geçti.2009 Mart ve Temmuz döneminde geçeni hiç duymadım ki,ben temel hukuktan 60 lık kağıt vermiştim 40 aldım ama değişmemişti.Ama içinizde ukte kalmasın nelere vermedik ki 15 TL verin derim.

artık çok geç yeis. sınav başvurumu yaptım bile. :(
böyle bir imkan olduğunu bilmiyordum ben. itiraz edip de geçen arkadaşlarımın sınav paraları yandı hep.
şimdiye kadar kimle konuştuysam da aynı durum geçerliydi.
neyse geçirsinler de gerisi önemli değil.