Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

orfoz ' Alıntı:
smmmfarukaydin ' Alıntı:
Bilge egitimin birinci sorusu üzgünüm ama dogru. Türkiye muhasebe standartları kavramsal çerçeve bu iki kavramı aynen bilge dersanesi gibi açıklamış

Faruk Bey bahsettiğiniz standartları buraya koyabilirseniz daha aydınlatıcı olur sanırım.
Ben bu dersanelerin verdiği cevapların özelliklede böyle yorumsal konularda olanların çok güvenilir olduğuna inanmıyorum.Daha öncede birçok kez örnekleri görüldü.Hatta geçen dönem maliyet sorularından birinde bile dehanın açıkladığı cevaptan farklı bir cevap açıklandı.Mutlaka doğru kısımlarıda vardır.Ancak arkadaşların bu cevaplara göre çok olumlu yada çok olumsuz düşüncelere girmesini tavsiye etmem.Ben sadece maliyet sınavına girdim.Ancak görüyorumki soruların cevaplarını açıklayan deha ve bilgenin cevaplarındada işlem hatası var.Yani daha 2 sorunun cevabını sitelerine bile hatasız koyamıyorlar.Binlerce insan için bu kadar önemli olan bir konuda hemde.Bir tanesi 6750+(375+150+600) işleminin sonucuna 6571 küsürlü birşey yazıyor diğeri 48600/1200 işleminin sonucuna 41.5 yazıyor.Tabi soruların herşeyi değişiyor.Ben kimseyi kötülemiyorum ama bence bu kadar insanı ilgilendiren konularda daha dikkatli olunması gerektiğini söylüyorum.Herkesin gönlünden geçen puanı alması dileğiyle.

+1

yeterlilik ' Alıntı:
hayalişçisi öncelikle selamlar,ben senin gibi düşünmüyorum.Tam aksine notları çok bol analizin.geçen dönem hatırlayan varsa kalmayı bekleyip çok geçen oldu.Bu benim düşünşem tabiki ;)

Kesin kalırım analizden diyordum 50 le gecmişim :)
vergi hocasının notları nasıl arkadaslar ?

bilge eğitim kurumlarının cvp larına göre mali tablolar analizin son sorusununda (varlık karlılık oranları) hakkındaki açıklaması şöyle.bana mantıklı geldi,iptal edilebilinir mi ? veya gelir tablosuna göre verilen cevaplarda doğru kabul edilebilir mi ?

Not: Soruda hata bulunmaktadır. Çünkü gelir tablosunda yer alan dönem net karı ile bilançoda yer alan dönem net karı farklı olamaz. dönem sonunda gelir tablosunda yer alan dönem net karı hiç değiştirilmeden bilançoda ki dönem net karı hesabına aktarılmalıdır.

Fener_1907 ' Alıntı:
bilge eğitim kurumlarının cvp larına göre mali tablolar analizin son sorusununda (varlık karlılık oranları) hakkındaki açıklaması şöyle.bana mantıklı geldi,iptal edilebilinir mi ? veya gelir tablosuna göre verilen cevaplarda doğru kabul edilebilir mi ?

Not: Soruda hata bulunmaktadır. Çünkü gelir tablosunda yer alan dönem net karı ile bilançoda yer alan dönem net karı farklı olamaz. dönem sonunda gelir tablosunda yer alan dönem net karı hiç değiştirilmeden bilançoda ki dönem net karı hesabına aktarılmalıdır.
iptal edileceğini sanmam. zaten arada cok ufak fark var.

sedabaransel ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
hayalişçisi öncelikle selamlar,ben senin gibi düşünmüyorum.Tam aksine notları çok bol analizin.geçen dönem hatırlayan varsa kalmayı bekleyip çok geçen oldu.Bu benim düşünşem tabiki ;)

Kesin kalırım analizden diyordum 50 le gecmişim :)
vergi hocasının notları nasıl arkadaslar ?

bana iyi olan denk geldi geçen dönem:) ben memnunum şahsen diğer arkadaşlar ne düşünüyo bilmiyorum :-\

Finansal muhasebede dönem sonu kayıtları istendiğine göre dönem sonu vergi ve yük. karşılığı maddesinin de yapılması gerekmez mi?

T U R K O ' Alıntı:
Finansal muhasebede dönem sonu kayıtları istendiğine göre dönem sonu vergi ve yük. karşılığı maddesinin de yapılması gerekmez mi?

Gerekmiyor.Ama yaptığınız yada yapmadığınız için puanda kesilmiyor tabiki.

Maliyet muhasebenin 1. sorunun cevabı bilge ile dehaninki cok farkli.

Tamamlanan başlığı altında dönembaşında tamamlanan ve dönemde tamamlanan diye iki kısımda incelenmesi gerekir diye biliyorum.

Soruda verilen ağutos ayı sonu verileri, eylül ayının dönembaşı olacağından dolayı dönembaşı maliyetlerin dikkate alınması gerekmektedir. Daha sonra da eylül ayında tamamlananların eşdeğer miktarları bulunduktan sonra ve dönemsonu yarı mamullerinde eş değeri toplanarak toplam eş değer ürün miktarı ortaya çıkmalıdır gibi geliyor bana. yani dehanın cevabında hata var gibi

Bilge'nin çözümünde hata var sanıyorum. Çünkü, 37.500/1250:30 olmalı. Bilge'de farklı.

Neyse Arkadaşlar, Temmuz'a göre Pazar günkü sınavlar daha kolaydı. Ancak, olmayınca olmuyor. Sınav fobim yüzünden bildiklerimi yapamıyorum. Analiz'in son sorusunu doğru yaptım. Benim koca kafa o cevabı sildi. Yanlış yaptı. Temmuz'da çok hata yaptım. 35 vermişlerdi. Bu sınavda 3 soru doğru. Ama korku var.

Maliyette ise, geri döndüm ilk soruyu doğru yaptım. ilk sınavda 1.dağıtımı yaptım. 25'i uygun gördüler.

Finansalda ise kapanışı yapmayı unutmuşum. Yeni hatırladım. Devir KDV ve gelir tablosu ve bilanço tutmuyor. 3 tane kaydım hatalı.

Peki, bu derste puanlama nasıl oluyor? Bilen var mı arkadaşlar... İlkinde hatalı kayıtlar ve envanter sonuna kadar yapmıştım. 35 vermişlerdi.

Hepinize kolay gelsin.

hatalı kayıtlar ve envanter kayıtları 35 iyi vermişler ; bu gidişattan yola çıkarak,bu sınavda yeterli not aldığınız varsayımına ulaşabiliriz.

ben açılış kaydı , yevmiye mad (yarısı yanmış) , büyük defter kayıtları , kapanışlar (1 yanlış yevmiye kaydı) envanterler yarısı yanlış , gelir tablosu tutmuyor. bu durumda geçermiyim bilemiyorum

mali tabloların 3 sorusunu nasıl doğru yazıp sildiniz ?

çünkü bende bildiğim sorudan 0 puan alıcam.

karlılık oranlarını gelir tablosuna göre yapmışım. halbuki bilanço daha kolaydı yaptığım işlemden.bildiğim birşeyi gittim yanlış tabloya uyguladım.

mali tablolar 45 geliyor en fazla

hatalı kayıtlar ve envanter kayıtları 35 iyi vermişler ; bu gidişattan yola çıkarak,bu sınavda yeterli not aldığınız varsayımına ulaşabiliriz.

ben açılış kaydı , yevmiye mad (yarısı yanmış) , büyük defter kayıtları , kapanışlar (1 yanlış yevmiye kaydı) envanterler yarısı yanlış , gelir tablosu tutmuyor. bu durumda geçermiyim bilemiyorum

mali tabloların 3 sorusunu nasıl doğru yazıp sildiniz ?

çünkü bende bildiğim sorudan 0 puan alıcam.

karlılık oranlarını gelir tablosuna göre yapmışım. halbuki bilanço daha kolaydı yaptığım işlemden.bildiğim birşeyi gittim yanlış tabloya uyguladım

Karlılık oranları gelir tablosuna göre yapılır. Çünkü bu oranlarda verimlilik esastır. Bu soruyu yanlış yapmamın sebebi bu kadar kolay olmasıydı. Çünkü, art niyet aradım.

ozcanbayram67 ' Alıntı:
Karlılık oranları gelir tablosuna göre yapılır. Çünkü bu oranlarda verimlilik esastır. Bu soruyu yanlış yapmamın sebebi bu kadar kolay olmasıydı. Çünkü, art niyet aradım.

aynı hatayı bende yaptım. karlılık oranı gelir tablosunda yapılır diye şartlanmışım. oysaki varlık karlılık oranlarını soruyo..baştan aşağı 0 puan ama konuyu bilmediğimizden kaynaklanmıyor bu , sonuçta gelir tablosunun oranları daha zor

arkadaşlar bende gelir tablosuna göre yaptım karlılık oranını net kar/aktif toplam diye puan 0 mı alırız

hasan12345678 ' Alıntı:
arkadaşlar bende gelir tablosuna göre yaptım karlılık oranını net kar/aktif toplam diye puan 0 mı alırız

yaptığın işlemlerden dolayı konuyu bildiğini göstermen sana 3-4 puan aldırır

analizdeki şu devamlı sermaye ile ilgili olan soruyu tam olarak biri yazabilir mi soru kağıdı yanında olanlardan :'(

şu bilge eğitime bakınca bi an şok oldum ben çüknü devamlı sermayenin bağımlılığı oranını yapmıştım. ne olur biri desin eve devamlı sermayenin bağımlılığını sormuş dedin nolur nolur :( :( :(

analizi okuyanların puan verme sistemleri çok da kıt değil.birşeyler yaptığınızı düşünüyorsanız umutsuzluğa kapılmayın derim

nunna ' Alıntı:
analizdeki şu devamlı sermaye ile ilgili olan soruyu tam olarak biri yazabilir mi soru kağıdı yanında olanlardan :'(

şu bilge eğitime bakınca bi an şok oldum ben çüknü devamlı sermayenin bağımlılığı oranını yapmıştım. ne olur biri desin eve devamlı sermayenin bağımlılığını sormuş dedin nolur nolur :( :( :(

devamlı sermaye = uzun vadeli yabakcı kaynaklar + Özkaynaklar

2006.2007.2007 yıllarınının devamlı sermayesini bulup yatay analize göre hesaplıyorsun.yorum yapıyorsun.

bu soru varlık karlılık oranından daha zor ama ben varlık karlılık oranını gelir tablosuna göre yaptım,bilançoya göre olacakmış

Fener_1907 ' Alıntı:
nunna ' Alıntı:

devamlı sermaye = uzun vadeli yabakcı kaynaklar + Özkaynaklar

2006.2007.2007 yıllarınının devamlı sermayesini bulup yatay analize göre hesaplıyorsun.yorum yapıyorsun.

bu soru varlık karlılık oranından daha zor ama ben varlık karlılık oranını gelir tablosuna göre yaptım,bilançoya göre olacakmış

BİLANÇOYA GÖRE OLACAKMIŞ NE DEMEK ARKADASLAR YA? DÖNEM NET KARI HEM GELİR TABLOSUNDA HEM BİLANÇODA AYNI OLMALIYDI ZATEN. farklı olması hata zaten sorudaki. BİLANÇODA DNK 909, GEL. TABLOSUNDA 911. ZATEN HER iki rakamla da 0,013 çıkıyor.