Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

smmmfarukaydin ' Alıntı:
Bilge eğitim'de internet sitesinde açıklamış cevapları analizin birinci sorusuna verdikleri cevap dikkatimi cekti hic dusundugumuz gibi degil.

Bütün soruların cevaplarını açıklamamışlar mı, soru ve cevaplar tam değil

Arkadaslar 4-5 temmuzdaki sınav 26 agustos ta açıklandı.
ilk defa sınava gircekler için son başvuru tarihi 24 agustostu. internet üzerinden başvuru için son gün 9 kasımdı.

5-6 aralık sınavı ilk defa sınava gircekler için son başvuru tarihi 21 aralık. internet üzerinden başvuru için son gün 15 Şubat

ee sizce ne zaman acıklanır :D ocak sonuna kalmaz diyorum ben bu şartlarda cünkü 13-14 martta sınav

arkadaşlar maliyetten son dersim ve hakkım sınav ortada ilk sorunun a,b,ve c şıkkının iki maddesi doğru son soru
yanlış diyebilirim kaç alırım

Maliyet sorusu,yine süprizdi.Adamarın içine doğmuş olacak ki şıkları 4'e ayırmışlar bende 1.sorunun her şıkkı 15 puan olur.2 soruda a şıkkı 20 diğer şıkta 20 olur.Aksi taktirde geçen sayısı bana göre geçen sınavdakinin aynısı olur.

arkadaşlar bilgenin sitesinde bişi bulamadım.. nerden görüorsunuz orada soruları?

yeterlilik maliyetten dbym 54300 tl tamamlanan 74550 dsym 42750 toplam maliyeti 171600 buldum c çıkkındaki ortalama eşdeğer maliyeti sorulmamış gibi direk fifoya göre cevapladım 2.sorum da doğru nasıl olur sence fikrini alabilirmiyim

2.sorun doğruysa zaten geçmişsin :) 40 puan ordan geliyor.D şıkkın bu şekilde yaptıysan doğru ki,bunu yaptığına göre a ve b şıklarında doğru olmuş en az 60 alırsın inşallah.

inşallah emek verip çalışan herkes geçer umarım

Bilge eğitimden bende bulamadım. Neymiş o kavramlar ?

Minik ' Alıntı:
Bilge eğitimden bende bulamadım. Neymiş o kavramlar ?
ben de bişi bulamadım ya.... stok devir hızı vs ile ilgili yorum yapanlar var. nerde yazıor kii bunlar? ben kavramları süreklilik ve dönemsellik yaptım. ne kadar doğru bilemiorum...

Likitide ve mali yapı oranlarıymış

Kavram değil ki bunlar, adı üstünde oran... Gerçekten cevap bu oranlarsa yuh yani..

Ama ben ısrarla birinin hala süreklilik kavramı olduğunu düşünüyorum. Bakalım ne çıkacak..

Minik ' Alıntı:
Kavram değil ki bunlar, adı üstünde oran... Gerçekten cevap bu oranlarsa yuh yani..

Ama ben ısrarla birinin hala süreklilik kavramı olduğunu düşünüyorum. Bakalım ne çıkacak..

ya zaten anlam veremiorum yaa.... bu bilgisizlik demek değil işte.... bu aptalca soru soruş tarzını anlamamak demek işte.bununla 20 puan kaybetmek, smmm olmamak ne kadar adil????

Analizden de kalırsam şaşırmam

eğer öyleyse finansal analizin 1 .sorusunun iptal edilmesi gerekir... kavram diyor muhasebeninde temel kavramları belli oran dese oran yazarız.. çok saçma bi soruydu.. tam ters köşe yapmış saygı değer hocamız

Bilge egitimin birinci sorusu üzgünüm ama dogru. Türkiye muhasebe standartları kavramsal çerçeve bu iki kavramı aynen bilge dersanesi gibi açıklamış

smmmfarukaydin ' Alıntı:
Bilge egitimin birinci sorusu maalesef dogru. Türkiye muhasebe standartları kavramsal çerçeve bu iki kavramı aynen bilge dersanesi gibi açıklamış
BİLGE EĞİTİMİN CEVAPLARINA NASI BAKIORSUNUZ???

smmmfarukaydin ' Alıntı:
Bilge egitimin birinci sorusu üzgünüm ama dogru. Türkiye muhasebe standartları kavramsal çerçeve bu iki kavramı aynen bilge dersanesi gibi açıklamış

Faruk Bey bahsettiğiniz standartları buraya koyabilirseniz daha aydınlatıcı olur sanırım.
Ben bu dersanelerin verdiği cevapların özelliklede böyle yorumsal konularda olanların çok güvenilir olduğuna inanmıyorum.Daha öncede birçok kez örnekleri görüldü.Hatta geçen dönem maliyet sorularından birinde bile dehanın açıkladığı cevaptan farklı bir cevap açıklandı.Mutlaka doğru kısımlarıda vardır.Ancak arkadaşların bu cevaplara göre çok olumlu yada çok olumsuz düşüncelere girmesini tavsiye etmem.Ben sadece maliyet sınavına girdim.Ancak görüyorumki soruların cevaplarını açıklayan deha ve bilgenin cevaplarındada işlem hatası var.Yani daha 2 sorunun cevabını sitelerine bile hatasız koyamıyorlar.Binlerce insan için bu kadar önemli olan bir konuda hemde.Bir tanesi 6750+(375+150+600) işleminin sonucuna 6571 küsürlü birşey yazıyor diğeri 48600/1200 işleminin sonucuna 41.5 yazıyor.Tabi soruların herşeyi değişiyor.Ben kimseyi kötülemiyorum ama bence bu kadar insanı ilgilendiren konularda daha dikkatli olunması gerektiğini söylüyorum.Herkesin gönlünden geçen puanı alması dileğiyle.

Finansal Durum, Faaliyet Sonuçları ve Finansal Durumdaki Değişiklikler

15. Finansal tabloları kullananlarca verilen ekonomik kararlar işletmenin nakit ve nakit benzeri kaynakları yaratma kabiliyetinin, bu kaynakları yaratmasının zamanlamasının ve gerçekleşme olasılığının değerlendirilmesini gerektirir. Nakit ve nakit benzeri kaynakları yaratma kabiliyeti sonuç itibariyle işletmenin çalışanlarına ve satıcılarına ödemelerini yapması, faizleri ödemesi, aldığı kredileri geri ödemesi ve ortaklarına kar payı dağıtımını yapma kabiliyetini belirler. Kullanıcılar, kendilerine işletmenin finansal durumu, faaliyet sonuçları ve finansal durumundaki değişikliklere ilişkin bilgiler sağlanırsa, işletmenin nakit ve nakit benzeri kaynakları yaratma kabiliyetini daha iyi değerlendirebilirler.

16. Bir işletmenin finansal durumu, kontrol ettiği ekonomik kaynaklardan, finansal yapısından, likit kıymetlerinden, finansal durumunun güçlülüğünden ve içinde bulunduğu koşullardaki değişime ayak uydurma kapasitesinden etkilenir.İşletme tarafından kontrol edilen ekonomik kaynaklara ilişkin bilgiler ve bu kaynakların geçmişteki kullanımına ilişkin veriler işletmenin gelecekteki nakit ve nakit benzeri kaynakları yaratma olanaklarını tahmin etmek için yardımcı olabilir. Finansal yapı hakkındaki bilgiler ilerideki borçlanma ihtiyaçlarının tahmin edilmesinde ve gelecekteki kar ve nakit akışlarının işletme ile ilişkileri olanlar arasında nasıl dağıtılacağının tahmininde kullanılabilir; işletmenin ilave finansman sağlamasında ne kadar başarılı olabileceğinin öngörülmesini de sağlayabilir.

Likidite ve borç ödeme gücü hakkındaki bilgiler işletmenin finansal taahhütlerinin vadeleri geldiğinde yerine getirilme olasılığının tahmin edilmesinde kullanılır. Likidite yakın gelecekteki, o tarihe kadar olan dönemde ödenmesi gereken finansal taahhütlerden sonra elde kalacak olan nakit tutarını ifade eder. Borç ödeme gücü uzun dönemde vadesi gelen finansal taahhütler yerine getirildikten sonra geriye kalan nakit imkanları anlamına gelir.