Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

Ben bu soruda karşılaştırma yaparken formülü ve hesaplanışını göstermeden bulduğum sonuçları yazdım ve yorumladım. Nasıl atladım ben de bilmiyorum. Devamlı sermaye tutarları ve diğer sonuçlar doğru ne kadar puan verirler sizce

hakankrl ' Alıntı:
Ben bu soruda karşılaştırma yaparken formülü ve hesaplanışını göstermeden bulduğum sonuçları yazdım ve yorumladım. Nasıl atladım ben de bilmiyorum. Devamlı sermaye tutarları ve diğer sonuçlar doğru ne kadar puan verirler sizce

hakan bende sadece devamlı sermye formulu yazdım hesapladım yatay analizi direk yorum yaptım formuül kullanmadım umarım puan kırmazlar kırarlarsa analiz benim için bitmiştir demektir.

S_aday; sizin dediğiniz doğrudur.

METE 22 ' Alıntı:
asliyz ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
sg_48 ' Alıntı:
özellikle analizin ilk sorusu onun cevabı nedir bilen varsa paylaşabilir mi?

ben girmedim ancak arkadaşım girmişti,o soruyu herkes muhasebenin temel kavramlarından iki tanesini yazmış ancak bana göre cevabı net çalışma sermayesi ve etkinlik olmalıydı.

Ben de Net İşletme Sermayesi diye tahmin yaptım sadece ama bence Süreklilik olmalı cevaplardan biri..
ben de çabuk oran birden düşük olmamalı dedim. fakat ihtiyatlılık ve sosyal sorumluluk kavramları olabilir mi?

Ben cevap kağıdına sorumluluk ve ihtiyatlılık kavramlarını yazdım. Ama sanmıyorum. Süreklilik ve dönemsellik çıkacak gibi geliyor bana.

Minik sence o sorudan az da olsa puan alma şansımız varmı bende senin gibi yaptım çünkü

arkadaslar finansal muhasebeden dönem karı mı zararı mı buldunuz? KDV yi devreden mi ödenecek mi buldunuz?

kdv yi devreden buldum dönem zararı buldum ama bilançom 1000 tl ile tutmadı

zeynep hanım genelde bilanço ya bakmazlar kayıtların doğruluğu önemli ben bilançomu yetiştirememiştim yarım kalmıştı buna rağmen 90 ile geçmiştim gerçi 2010 temmuz da ne yapacağız bakalım

hepinize geçmiş olsun,temmuzda 2.sınavda halletik sınav olayını allaha sükür. yazdıklarınızı okudukca o sıkıntılı günler aklıma geldi tüylerim diken diken oldu temmuz öncesi artık derslerden kitaplardan tiksinti gelmişti midem bulanıyordu kitapları gördükce sınavı düşündükce ama bazen bir eksiklik hissediyorum biranda ders çalışmam gerek hissi oluyor ama yinede hiç bir sekilde o sıkıntılı dönemlere dönmek sınav açıklandımı geçtimmi kaldımmı stresi yaşamak istemem keyfim böyle çok iyi uzatmadan verin kurtulun sizde hepinize başarılar .smmm murat özkan

zeynep ben de devreden buldum, ve zarar. zarar hatta 2800 dü. devreden 1100 dü galiba tam emin deilim devreden rakamından ama. (n 5/10, 30) olarak kredili satışa 121 hesabı kullandım, diğer sınavlarda onu kullanmışlardı. ödemeyi yapınca 611 191 hesabı kulandım 50 ve 10 tl satış iskontosu. mal bedeli üzerinden % 5. umarım doğrdur. vaktim olursa cevaplarımın hepsini yazıcam..

zeynep aysan ' Alıntı:
Minik sence o sorudan az da olsa puan alma şansımız varmı bende senin gibi yaptım çünkü

Bilmiyorum ki canım.

tugbaak ' Alıntı:
zeynep ben de devreden buldum, ve zarar. zarar hatta 2800 dü. devreden 1100 dü galiba tam emin deilim devreden rakamından ama. (n 5/10, 30) olarak kredili satışa 121 hesabı kullandım, diğer sınavlarda onu kullanmışlardı. ödemeyi yapınca 611 191 hesabı kulandım 50 ve 10 tl satış iskontosu. mal bedeli üzerinden % 5. umarım doğrdur. vaktim olursa cevaplarımın hepsini yazıcam..

ben onu 40 8 buldum isk. iadeyi düşüp hesaplamıcakmıydık :(

Minik ' Alıntı:
tugbaak ' Alıntı:

valla senet bedeli üzerinden iskonto yapıldığı için ben 50 10 yaptım. bilemiyorum. ben de cok tereddüte düştüm...

bu arada bilgisayar programını duran varlıklara kayıt etmedim. ft sı henüz kesilmediği için kdv sini falan yazmadım. sadece avansı 1000 tl yi yazdım. tazminat bedelini de 679 yaptım.

Kalan borcuna dediği için iadeyi düştükten sonra yaptım. 960 tlydi kalan borcu. Bilg. programı ben duran varlıklar yaptım.. Hayırlısı bakalım ne çıkacak...

Minik ' Alıntı:
Kalan borcuna dediği için iadeyi düştükten sonra yaptım. 960 tlydi kalan borcu. Bilg. programı ben duran varlıklar yaptım.. Hayırlısı bakalım ne çıkacak...
ama ft. kesilmemiş sadece ısmarlamıştır diordu... sadece şirketin kasadan cıkan 1000 tl si var.... ft.sı kesilmeyen bişeyi kayıt edemez diye yazmadım. ya cok sasırtma vardı. ...

Minik ' Alıntı:
tugbaak ' Alıntı:

100 kasaya 912
611 saıtış isk. 40 lira
191 ind.kdv 8 lira
121 alacak senetleri (120 alıcılar) 960 ytl olması gerekiyordu.

çünkü 1200 lira sonra 240 lira iade ediyor. geri kalan 960 üzerinde iskonto yapılması gerekiyordu.

Evet ben aynen böyle yaptım.

muhasebe denetimi
meslek hukuku
vergi mevzuatı ve uygulaması
hukuk
maliyet

Bu 5 derse ait soru ve cevaplar aktarıldı. Diğer dersler?

deha maliyeti yayınladı