Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

sayın moderatörler, "mart 2010 yeterlilik sınavına dair..." grubu ne zaman açılacak acaba?

slm ben maliyet sınavında 1.soruyu çok güzel yapmıştım ama tamamalan miktarı direkt aynen almışım diğer soruda yarım yamalak sizce bana 1.sorudan puan verirler mi bir an ortalama maliyetle karıştırdım aslında ben maliyet muhasebesinde çok iyiydim ama böyle sıkıntılar da oluyor ve şu an bildiğim şeyi bile yapamadım diye çok üzülüyorum bir daha kimbilir ne kadar zor soru sorarlar.Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Fener_1907 ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
Fener_1907 ' Alıntı:
vergi değilde , finansal muhasebeyi tamamlasalar iyi olur 45 den 50 :)

sana bir şey diyeyim mi ? Kurstan iki arkadaş birisi 35 bekliyordu finansaldan 75 aldı,diğeri 30 bekliyordu 85 aldı.Finansal muhasebeden alacağın puana sakın şaşırma yani.

30 beklerken 80 mi :o

çok ilginç :) o zaman bunlar çizgiye bile puan veriyor :):)

Ben temmuz sınavında T'leri çizmedim, kar rakamım yanlıştı, bilançom tutmadı. Kontrol etmeye zaman da kalmamıştı.Aynen okul yıllarındaki gibi aktifin toplamını direk pasife yazdım.85 aldım. Bu yüzden finansal muhasebeden korkmayın derim.

zaten maliyette 9 tane konu var ama adamlar soruları öyle bir soruyorlarki afallıyorsun hayırlısı olsun benim tek ders maliyetti arkadaşlar dananın kuyruğu kopacak inşallah geçerim yoksa bittim

güldem ' Alıntı:
slm arkadaşlar,
ben mart sınavına hazırlanıyorum. ve hukuklardan korkuyorum. ders özetleri vs varmı acaba?
gerçekten artık aklım almıyor.

en basit hukuklar ama özellikle genel hukuk..

aslında maliyet soruları kolaydı ama çok dikkat gerekiyor soruyu çok iyi anlamak gerekiyor 1.asoru kolaydı bence

galata80 ' Alıntı:
zaten maliyette 9 tane konu var ama adamlar soruları öyle bir soruyorlarki afallıyorsun hayırlısı olsun benim tek ders maliyetti arkadaşlar dananın kuyruğu kopacak inşallah geçerim yoksa bittim

umarım başarlı olursun
Allah yüzünü güldürsün inşallah (amin)

Maliyetten nasıl ve hangi kaynaklardan çalışmalıyız? Vergi ortada, maliyet kesin kaldı. Ne tavsiye edersiniz

sağol çok emek verdik hepimize ALLAH yardım etsin okuyanlarada biraz insaf versin

hakankrl ' Alıntı:
Maliyetten nasıl ve hangi kaynaklardan çalışmalıyız? Vergi ortada, maliyet kesin kaldı. Ne tavsiye edersiniz
evet arkadaşlarbenim vergi genel hukuk ve maliyet kaynaklarına ihtiyacım var. vergi için kazım yılmaz, hukuk için arif kocaman maliyet yurdakul çaldağ denilior hep ama ilave söleyebileceğiniz var mı?

arkadaşlar finansal analiz ve muhasebe deha yayınlanmış ben bir türlü giremiyorum
kopyalarmısınız. buraya

Herkes ve bende bir zamanlar Yurdakul hocanın kitaplarını tavsiye etmiştim.Ama aldım ki çengel bulmaca gibi, çöz çözebilirsen. Hiç açmadım evde duruyor öylece.

Ya dersaneye gidicem ben yada dolaylı bir yoldan dersane notları bulucam. :/

hasan12345678 ' Alıntı:
arkadaşlar finansal analiz ve muhasebe deha yayınlanmış ben bir türlü giremiyorum
kopyalarmısınız. buraya

Kopyalanmasın diye flash programı ile hazırlanmış :)

Minik ' Alıntı:
Herkes ve bende bir zamanlar Yurdakul hocanın kitaplarını tavsiye etmiştim.Ama aldım ki çengel bulmaca gibi, çöz çözebilirsen. Hiç açmadım evde duruyor öylece.

Ya dersaneye gidicem ben yada dolaylı bir yoldan dersane notları bulucam. :/
ya evet kesinlikle ben de almıştım, nefret edip elimden bıraktım. islam cankaydan calısmıştım.

Bende de Yurdakul hocanın kitabı vardı. Maliyet için İslam Çankaya nın yeterlilik kitabı yeterli mi

Ben ilk kez temmuzda girdim sınava,6 tanesini verdim.Bir tek maliyet kaldı ki maliyet en iyi olduğum dersti.Maliyette bir kaç handikap var.Bir kere birkaç dönemdir soru tarzı değişti.Soruyu yapabilmeniz için konuya hakim olmanız gerekiyor.Bu nedenle beni tavsiyem bütün konulara üstün körü çalışacağınıza az konuya çalışın ama o konudan çıkabilecek bütün soruları çözebilecek düzeyde olun.Değişik kaynaklardan farklı sorular çözün.Soru çözmek el alışkanlığı yaratıyorki bu sınavda stres altında çok işe yarıyor.Ayrıca maliyet sınavının son sınav olması büyük dert.Fiziksel ve beyin olarak 2 günün yorgunluğu işlem hatası yapmaya çok müsait yapıyor insanı.İlk sınavda o kadar basit bir hatayla kaldımki ben.