Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

Analiz 1.soruda kavramlar Likitide ve Borç ödeme gücü kavramlarıymış.

Tebliğ

Türkiye Muhasebe Standartları Kurulundan:

Finansal Tabloların Hazırlanma ve Sunulma Esaslarına İlişkin

Kavramsal Çerçeve Hakkında Tebliğ

Sıra No: 1
...
...
...

Finansal Durum, Faaliyet Sonuçları ve Finansal Durumdaki Değişiklikler

16. Bir işletmenin finansal durumu, kontrol ettiği ekonomik kaynaklardan, finansal yapısından, likit kıymetlerinden, finansal durumunun güçlülüğünden ve içinde bulunduğu koşullardaki değişime ayak uydurma kapasitesinden etkilenir. İşletme tarafından kontrol edilen ekonomik kaynaklara ilişkin bilgiler ve bu kaynakların geçmişteki kullanımına ilişkin veriler işletmenin gelecekteki nakit ve nakit benzeri kaynakları yaratma olanaklarını tahmin etmek için yardımcı olabilir. Finansal yapı hakkındaki bilgiler ilerideki borçlanma ihtiyaçlarının tahmin edilmesinde ve gelecekteki kar ve nakit akışlarının işletme ile ilişkileri olanlar arasında nasıl dağıtılacağının tahmininde kullanılabilir; işletmenin ilave finansman sağlamasında ne kadar başarılı olabileceğinin öngörülmesini de sağlayabilir. Likidite ve borç ödeme gücü hakkındaki bilgiler işletmenin finansal taahhütlerinin vadeleri geldiğinde yerine getirilme olasılığının tahmin edilmesinde kullanılır. Likidite yakın gelecekteki, o tarihe kadar olan dönemde ödenmesi gereken finansal taahhütlerden sonra elde kalacak olan nakit tutarını ifade eder. Borç ödeme gücü uzun dönemde vadesi gelen finansal taahhütler yerine getirildikten sonra geriye kalan nakit imkanları anlamına gelir.

kaldık zaten boşuna bakmaya gerek yok . 40 puan kesin ama diğerlerinde formüller hep karıştı gitti

Fener_1907 ' Alıntı:
kaldık zaten boşuna bakmaya gerek yok . 40 puan kesin ama diğerlerinde formüller hep karıştı gitti

aynen bildiğim şeyleri yapamadım pisi pisine kaçırdım vergiyide analizide :-\

yeterlilik ' Alıntı:
Geçen dönem Antalya odası notları sitelerinde vermişti.Benim dikkatimi çeken,maliyetten en fazla 35 ile kalınmış.40 ile kalan hiç yok.Diğer derslerde 40 ve üzerinde bırakmışlar.Merak edenler buraya bakarak hiç olmazsa fikir edinebilirler.

http://www.antalya-smmmo.org/index.php?menu_id=1010&idx=1100

En çok 42 ile kalınmış,yanlış görmediysem. 45 ile geçme şansımız var diye düşünmek istiyorum. :)

sınavın zorluk derecesine göredir bence.Ama şu var ki 45 ve üzeri geçer not.

Nasıl beklicem ben ya :'( Kaldım mı geçtim mi? :'(

Bence artık bir süreliğine bu sınavları unutun. Kısaca kendinizi deşarj ederek yeniden sağlam bir şarja hazırlayın. Bu dönem hem smmm hemde geçiş smmm sınavları yakın tarihlerde olduğu için sonuçlarda gecikebilir. Bu da aklınızda olsun.

tugbaak ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
Bende de Yurdakul hocanın kitabı vardı. Maliyet için İslam Çankaya nın yeterlilik kitabı yeterli mi
bence değil.

bence yeterli sadece islam çankayadan çalıştım geçmiş yıl sorularıda var zaten kitapta.90 aldım

yeterlilik ' Alıntı:
sınavın zorluk derecesine göredir bence.Ama şu var ki 45 ve üzeri geçer not.

Katılıyorum arkadaşlar 45 geçer nottur sevindiriyorlar insanı genelde bu durumda. Kağıdı okuyan hocanın o anki psikolojik durumunu da biraz dikkate almakta fayda olacağını düşünüyorum. Dua edin kötü bir anda kağıdınızı okumasın. Akşam eşiyle kavga etmiş bir hoca:) bence sabah hiç de hayırla başlamaz kağıtları okumaya:)

ben hocaların o kadar kağıdı okuduğunu sanmıyorum.. 2-3 tane asistanı toplayıp onlara okutuyorlardır.. yoksa çok zaman alır bu iş...

Arkadaşlar ,

Herkese geçmiş olsun,öyle ya da böyle son buldu şimdilik kabus ve umarım herkes kaldım derken geçer,olmadı demeyin oluyor çünkü bir dersimde bunu yaşadım.

Sizden ricam vergi için kaynak önermeniz.Özellikle de birçok kaynağa gözatıp da vergi sınavını veren arkadaşlar.Son sınavı görünce korkmadım değil,zor değil sınav ama kdv listesinden soru gelmesi kanımca çook ama çook saçma.

Teşekkürler