Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

nur@L ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
nur@L ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
geçen dönemde,sorular biraz daha açıklama isteyen sorulardı.Defter tastiği ve AR-Ge öyleydi.Diğer mali tatil sorusunda da sadece Mali tatil süreleri yanlıştı.İnşaat sorusu hiç yoktu.Ama bu dönem puanlamalar farklı.Mesela son soruda her şıkkın puanı belli.1.soruyu çoğu yapmış.2.soruya doğru ama çok kısada olsa yazan iyi puan alır.Yevmiye sorusunda da 2 tane püf nokta vardı.(365 olayı ve KKE indirimi)Bunlardan birini yapan,bu sorudan da iyi puan alır kanaatindeyim.Kısacası bu dönem geçen dönemden farklı.Ekstra puan verilecek soru sayısı kısıtlı bu dönem.Hepiniz için hayırlısı olsun.
2. soruyu yorum yaptım.vergi mükellevi ve vergi sorumlularının elde olmayan nedenlerle borcunu ödeyemeyecek duruma gelmesidir dedim.neticesinede tarh ve tahakkuk süreleri uzar .zamn aşımı durur. bazı hallerde borç terkin olur.ceza işlemez dedim.... sence bu yoruma kaç puan gelir.. ::)

Sen kaç verdin ? :D
10 verdim ama gönlüm 15 ten yana :D...25+15+ 3. sor5 verseler 45 eder .. ozaman belki 50 tamamlarlar ...

Minimum 10 puan gelir ancak eğer diğerleri 45 yaparsa o zaman 15 yaparlar.İnş.geçersin

inşallah öyle olur... teşekkürler...

zeynep aysan ' Alıntı:
nur@L ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
nur@L ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
geçen dönemde,sorular biraz daha açıklama isteyen sorulardı.Defter tastiği ve AR-Ge öyleydi.Diğer mali tatil sorusunda da sadece Mali tatil süreleri yanlıştı.İnşaat sorusu hiç yoktu.Ama bu dönem puanlamalar farklı.Mesela son soruda her şıkkın puanı belli.1.soruyu çoğu yapmış.2.soruya doğru ama çok kısada olsa yazan iyi puan alır.Yevmiye sorusunda da 2 tane püf nokta vardı.(365 olayı ve KKE indirimi)Bunlardan birini yapan,bu sorudan da iyi puan alır kanaatindeyim.Kısacası bu dönem geçen dönemden farklı.Ekstra puan verilecek soru sayısı kısıtlı bu dönem.Hepiniz için hayırlısı olsun.
2. soruyu yorum yaptım.vergi mükellevi ve vergi sorumlularının elde olmayan nedenlerle borcunu ödeyemeyecek duruma gelmesidir dedim.neticesinede tarh ve tahakkuk süreleri uzar .zamn aşımı durur. bazı hallerde borç terkin olur.ceza işlemez dedim.... sence bu yoruma kaç puan gelir.. ::)

10 verdim ama gönlüm 15 ten yana :D...25+15+ 3. sor5 verseler 45 eder .. ozaman belki 50 tamamlarlar ...

Nural inş. istediğin not gelir ben kaldım kesin hiç umutlanmıyorum bile
inşallah hepimiz geceriz... beni umutlandıran kalmayı bekliyoruz derken geçtik diyenler... inşallah bizlerde böyle diyenlerden oluruz....
özelliklede benim gibi bu derse cok çalışıp kalanlara cok üzülürüm... geçmeyi hak ediyoruz bence...

sancak çalışmaya başlasam neye çalışacagımı bilmiyorum... sonuçta kanunları 1 haftada tekrar yapmam mümkün... aradaki zan uzarsa 2 hafta diyelim... peki bunun dışında ne istiyorlar bizden neye calışacagız... Allah aşkına önümüzde belli bir kaynak yokki... 1000 sayfalık kaynak olsa çalışın deseler razıyım... ama nerden soracakları belli değil... diyelim marta kaldık kanun dışında hangi kitaba çalışıcaz...sonuçta kitaplarda kanun yazıyor... komisyonun son dönemi geçemessek bidahaki komisyonun soru tarzı kimbilir nasıl olur....
[/quote]
bende sınavdan çıktığımda aynı kaygıyı yaşadım.bütün kanunları çok iyi bildiğim halde kaldım ben şimdi bu dersi nasıl geçicem diyordum.bir hafta mide ağrısı çektim.ama sınava girerken bazı konulara kendimi o kadar endeklemiştim ki kesin buralardan soru gelir diyordum.soruları görünce hayalkırıklığı yaşadım.inan ki bu sınava hiç çalışmadan girseydim geçerdim.şunu demek istiyorum.şimdi yeniden başlayacağız.kanunlarda ki eksiklerimizi tamamlayacağız.uygulama sorularına daha çok ağırlık vereceğiz.ve sınava beklentiler doğrultusunda değilde ne sorulsa sorulsun tüm bilgilerimizi dikkatli bir şekilde ortaya koyacağım düşüncesiyle gireceğiz.

nur@L ' Alıntı:
orfoz ' Alıntı:
nur@L ' Alıntı:
orfoz ' Alıntı:
1.soruda çok vakit kaybetmişsin
ben vergiden kalır maliyetten geçerim diyordum tam tersi oldu :)
sen vergiden kaç almıştın peki... benim 4 sorum pek yarım sayılmaz ..çeyrek diyelim :-\

50 :D
peki senin cevapların nasıldı.. yani tam ve yarım soru cevaplama şeklinde düşünürsek yorumun ne olur...inşallah vergide sonum sana benzer.. tabi vergiyi 2. girişinde vermişsen :D

benim geçen dönem ilk girişimdi
6 ders verdim
sadece maliyet kaldı
bu dönem inşallah onuda vereceğim
seninle ilgilide umutluyum :)

evet sancak haklısın,kalırsak başka çaremiz yok... dediğingibi bakıcaz sınava ama inşallah gerek kalmaz... herkese geçmiş olsun iyi çalışmalar...

orfoz ' Alıntı:
nur@L ' Alıntı:
orfoz ' Alıntı:
nur@L ' Alıntı:
orfoz ' Alıntı:
1.soruda çok vakit kaybetmişsin
ben vergiden kalır maliyetten geçerim diyordum tam tersi oldu :)
sen vergiden kaç almıştın peki... benim 4 sorum pek yarım sayılmaz ..çeyrek diyelim :-\

50 :D
peki senin cevapların nasıldı.. yani tam ve yarım soru cevaplama şeklinde düşünürsek yorumun ne olur...inşallah vergide sonum sana benzer.. tabi vergiyi 2. girişinde vermişsen :D

benim geçen dönem ilk girişimdi
6 ders verdim
sadece maliyet kaldı
bu dönem inşallah onuda vereceğim
seninle ilgilide umutluyum :)
teşekkürlerrrr....

zeynep aysan ' Alıntı:
Sancak sen geçersin merak etme senin durum benden iyi

ben hiç umutlu değilim.en son istediğim şey komisyonun eline düşmekti.şu duruma düşmemek için sıkı çalışmıştım.ama onların insafına kaldım.sınavdan çıktığımda bitti bu iş demeyi çok isterdim.umarım hepimiz geçeriz.

nur@L ' Alıntı:
zeynep aysan ' Alıntı:
nur@L ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
nur@L ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:

Nural inş. istediğin not gelir ben kaldım kesin hiç umutlanmıyorum bile
inşallah hepimiz geceriz... beni umutlandıran kalmayı bekliyoruz derken geçtik diyenler... inşallah bizlerde böyle diyenlerden oluruz....
özelliklede benim gibi bu derse cok çalışıp kalanlara cok üzülürüm... geçmeyi hak ediyoruz bence...

Nural benim ilk girişimdi bütün derslsere çalışmıştım en çok ta vergiye çalışmıştım.

işte kalırsak üzüleceklerim arasında sende varsın zeynep... herşeyin hayırlısı olsun.... şimdi bekleme zamanıııı... Allah insaf evrsin kağıtları okuyanlara,çok emek verdik orası kesin.... ben çıkıyorum herkese iyi akşamlar....

arkadaşlar hukuk dersinde 2.sorudaki iş kazası sorusunu

sadece iş kazasının tanımını yaparak cvp verim. kaç puan gelir sizce :(

selam,
ben mart/2009 da 3 dersten geçtim;son bir hafta içinde yıllık iznimi kullanıp ders çalıştım.denetime ağırlık vermiştim(arkadaşlarımın çok zor demeleri üzerine).cd den çalıştım.finansal muh. sınav sabahı kartal dan marmara üniv. gidene kadar geçmiş dönem çıkan sorulara göz atmıştım.her zaman yaptığımız kayıtlar olduğu için ondan korkum çok yoktu.maliyetten ise önceki sınav soruları ve dehanın sınav günü dağıtılan kitapçıklarındaki sorulara göz atarak girmiştim.temmuz/2009 da ise 4 kalan dersi de verdim;yine son bir hafta kala yıllık izin kullandım.meslek hukukuna cd den çalıştım.diğer sözellere sorulardan çalıştım.bana sözel çalışmak zor ve sıkıcı geliyor,sevmiyorum.çıkmış veya diğer soru örneklerinden çalışmak düz konuyu çalışmaktan daha yararlı oluyor benim için.konuyu böyle daha iyi anlıyorum.analize martta çalışmıştım bu defa sadece soru örneklerine ve yorumlara bakabildim.2.sınavda en çok korktuğum analizdi.kesin kaldım diye düşünmüştüm. ama öyle olmadı çok şükür. :)
bir de bu forumda daha önce de yazmıştım.önemli olan kaç sayfa veya ne kadar çok yazdığınız değil.ben fin.muh.(3 sayfa)hariç diğer tüm derslerden 1 sayfa (öyle her yeri dolu da değildi)hatta ilk sınavımda (denetimde) 2. ve hatta 1-2 kişi de olsa 3. kağıdı isteyenleri duyunca moralim bozulmuştu.
sonuçta diycem şu ki ; çalışmak kadar diğer faktörlerin rolü de çok var.soruları anlayamamak,heyecandan aklınıza gelmemesi,herhangi bir nedenden ilginizin dağılması ve toparlayamamanız vs..... ama en önemli faktör şans..... şansınız varsa çok çalışmış olmak bi yana bakmış olduğunuz bir veya birkaç konu ve sorunun aynısının sınavda çıkmış olması..
ben smmm belgesini almaya hak kazandım.darısı başınıza
şu anda maliyeti yüksek olduğu ve getirisi olmadığı için beklemedeyim.
şansımızın iş hayatımızda olması dileğimle herkese bol şanslar

ncklyldz ' Alıntı:
selam,
ben mart/2009 da 3 dersten geçtim;son bir hafta içinde yıllık iznimi kullanıp ders çalıştım.denetime ağırlık vermiştim(arkadaşlarımın çok zor demeleri üzerine).cd den çalıştım.finansal muh. sınav sabahı kartal dan marmara üniv. gidene kadar geçmiş dönem çıkan sorulara göz atmıştım.her zaman yaptığımız kayıtlar olduğu için ondan korkum çok yoktu.maliyetten ise önceki sınav soruları ve dehanın sınav günü dağıtılan kitapçıklarındaki sorulara göz atarak girmiştim.temmuz/2009 da ise 4 kalan dersi de verdim;yine son bir hafta kala yıllık izin kullandım.meslek hukukuna cd den çalıştım.diğer sözellere sorulardan çalıştım.bana sözel çalışmak zor ve sıkıcı geliyor,sevmiyorum.çıkmış veya diğer soru örneklerinden çalışmak düz konuyu çalışmaktan daha yararlı oluyor benim için.konuyu böyle daha iyi anlıyorum.analize martta çalışmıştım bu defa sadece soru örneklerine ve yorumlara bakabildim.2.sınavda en çok korktuğum analizdi.kesin kaldım diye düşünmüştüm. ama öyle olmadı çok şükür. :)
bir de bu forumda daha önce de yazmıştım.önemli olan kaç sayfa veya ne kadar çok yazdığınız değil.ben fin.muh.(3 sayfa)hariç diğer tüm derslerden 1 sayfa (öyle her yeri dolu da değildi)hatta ilk sınavımda (denetimde) 2. ve hatta 1-2 kişi de olsa 3. kağıdı isteyenleri duyunca moralim bozulmuştu.
sonuçta diycem şu ki ; çalışmak kadar diğer faktörlerin rolü de çok var.soruları anlayamamak,heyecandan aklınıza gelmemesi,herhangi bir nedenden ilginizin dağılması ve toparlayamamanız vs..... ama en önemli faktör şans..... şansınız varsa çok çalışmış olmak bi yana bakmış olduğunuz bir veya birkaç konu ve sorunun aynısının sınavda çıkmış olması..
ben smmm belgesini almaya hak kazandım.darısı başınıza
şu anda maliyeti yüksek olduğu ve getirisi olmadığı için beklemedeyim.
şansımızın iş hayatımızda olması dileğimle herkese bol şanslar

değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim

Arkadaşlar,

Birkaç kez aynı suali yönlendirmiş olacağım ama cevap alamayınca bir kez daha şansımı deneyeyim dedim >:( Vergiden hangi kitabı önerirsiniz?Dehanın kitabını alacağım ama almadan önce sizin görüşlerinizi de almak istiyorum ???

Teşekkürler

ben size elimden geldiğince yardımcı olayım. Dehanın kitapları genel anlamda iyi ben sınavlara onlardan çalıştım. Ama vergi kitabına açıkçası hiç bakmadım.Çalışmadan verdim ben.
Ama forumdan da takip ettiğim kadarıyla vergi çok kapsamlı. Bazı arkadaşlar çok çalışmalarına rağmen başarılı olamıyor. birazda şansa bağlı sanırım.
ama şöyle düşünüyorum dehanın genelde anlatımları güzel, çok kafa karıştırmıyor. Faydası olacaktır.

vergi hukukundan nurettin biliciyi tavsiye ederim kesinlikle.

veya eray mercan

Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler sayın Akkaya ve Fener_1907.

Herkese merhaba, bende sizinle tecrubelerimi paylasmak isterim,

Öncelikle kaynaklar:

- Finansal Muhasebe: Tüm geçmiş yıl sorularını çözmek
-Finansal Analiz: Tüm formüllerin ezberlenmesi, analiz teknikleri, kullanım amaçları gibi konulara ve muhasebe temel ilkelerine hakim olunması bu çalışmalar yapıldıktan sonra geçmiş yıl sorularının okunması
- Maliyet: Ben dehanın sadece bu dersten kursuna gittim dersde ogrendiklerimi geçmiş yıl sorularını ve Yurdakul Çaldağ'ın kitabındaki örnekleri çözerek geliştirdirdim (dehanın kitabında çok fazla hata var dikkat edilmeli)
-Meslek Hukuku: 3568 sayılı kanın ve tüm yönetmelikleri bir kere okudum ve geçmiş yıl sorularını okudum
-Hukuk: Benim bu derse çalışacak zamanım kalmadı fakat bence Arif Kocaman'ın kitabı bana yetersiz geldi, geçmiş yıl sorularını mutlaka okumak gerekir, staj cdsi kullanılabilir diye düşünüyorum.
-Vergi: Nurettin Bilici ve Eray Mercan ideal başlangıç için fakat kanunların kendilerini de okudum, ayrıca HUD'nin Beyanname Düzenleme Klavuzu'ndaki uygulamalı örneklere baktım ki dehanın kitabındakiler de bu kitaptan biraz değişiklikle alınmadır.
-Denetim:Sadece geçmiş yıl soruları yeterli bence,

sonrasında sınav tecrübem, benim sınava ilk girişimdi iki gün boyunca çok yoruldum
Hukuk kesin kalıcak, vergi ve maliyet en çok çalıştığım derslerdi umarım 50 ile geçerim

işte boyle herkese iyi şanslar

hukuk için arif kocamanın kitabından çıktı 4 soruda.nasıl yetersiz oluyor,sanıyorum çalışmadığınızdan bu ders