yeterlilik
Tanınmış Üye
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..
Minimum 10 puan gelir ancak eğer diğerleri 45 yaparsa o zaman 15 yaparlar.İnş.geçersin
nur@L ' Alıntı:10 verdim ama gönlüm 15 ten yana ...25+15+ 3. sor5 verseler 45 eder .. ozaman belki 50 tamamlarlar ...yeterlilik ' Alıntı:nur@L ' Alıntı:2. soruyu yorum yaptım.vergi mükellevi ve vergi sorumlularının elde olmayan nedenlerle borcunu ödeyemeyecek duruma gelmesidir dedim.neticesinede tarh ve tahakkuk süreleri uzar .zamn aşımı durur. bazı hallerde borç terkin olur.ceza işlemez dedim.... sence bu yoruma kaç puan gelir.. :yeterlilik ' Alıntı:geçen dönemde,sorular biraz daha açıklama isteyen sorulardı.Defter tastiği ve AR-Ge öyleydi.Diğer mali tatil sorusunda da sadece Mali tatil süreleri yanlıştı.İnşaat sorusu hiç yoktu.Ama bu dönem puanlamalar farklı.Mesela son soruda her şıkkın puanı belli.1.soruyu çoğu yapmış.2.soruya doğru ama çok kısada olsa yazan iyi puan alır.Yevmiye sorusunda da 2 tane püf nokta vardı.(365 olayı ve KKE indirimi)Bunlardan birini yapan,bu sorudan da iyi puan alır kanaatindeyim.Kısacası bu dönem geçen dönemden farklı.Ekstra puan verilecek soru sayısı kısıtlı bu dönem.Hepiniz için hayırlısı olsun.
Sen kaç verdin ?
Minimum 10 puan gelir ancak eğer diğerleri 45 yaparsa o zaman 15 yaparlar.İnş.geçersin