Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

Her konunun bitiminde uygulama örnekleri var. Ben almadım arkadaşım almıştı ordan biliyorum.Anlaşılır bir kitap ayrıca.Ama bayağı geniş :/

Minik, teşekkürler. Kitabı araştıracağım.Bu kitaptan hazırlanan var mı başka aranızda..

Rica ederim..
Geçersin de gerek kalmaz inşAllah.

Minik ' Alıntı:
Her konunun bitiminde uygulama örnekleri var. Ben almadım arkadaşım almıştı ordan biliyorum.Anlaşılır bir kitap ayrıca.Ama bayağı geniş :/
minik saolasın. bari faydasını gördün mü sınavda????

arkadaşlar banada maliyetle ilgili yardımcı lazım. Deha var ama yetersiz geldi.
Hem bol sorusu olan hem anlatımı olan iyi bir kaynak lazım bana.

akkaya ' Alıntı:

Dehanın kitabında ayrıca çok hata var, ben de iyi bir kaynak arıyorum.

arkadaşlar hukuk dersinde 2.sorudaki iş kazası sorusunu

sadece iş kazasının tanımını yaparak cvp verdim. kaç puan gelir sizce

tugbaak ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

Kitabı almadım ben, almış birinden gördüğüm kadarıyla güzeldi. Ben dehanın kaynaklarından hazırlandım vergi dersi için.

1. sorum tam. Aciz hali yoktu notlarımızda ama kendim yazdım bişeyler. Diğer soru da karma karışık, hiç anlatmıyım.Kdv oranlarından da 2 tanesi tutuyor. Yani kalıyorum. Birde Maliyetten kesin kalıyorum.

Nalan Akdoğan'ın Maliyet kitabı var mı arkadaşlar, hiç baktınız mı ?

arkadaşlar benim son hakkım'dı tek ders olarak maliyetten girdim sınav çok iyi geçmedi 1.soru da a şıkkı,b şıkkı ,c
şıkkında bölerken dönem başını almadım d şııkınıda yaptım ama hatırlamıyorum tam olarak 2 soru miktarı miktara oranladım sonra çarptım b şıkkında ek gideri düşmeden oranladım sınav kağıdıma son hakkım ve tek dersim diye yazdım bu konu hakkında fikirlirinizi rica ediyorum

galata80 ' Alıntı:
arkadaşlar benim son hakkım'dı tek ders olarak maliyetten girdim sınav çok iyi geçmedi 1.soru da a şıkkı,b şıkkı ,c
şıkkında bölerken dönem başını almadım d şııkınıda yaptım ama hatırlamıyorum tam olarak 2 soru miktarı miktara oranladım sonra çarptım b şıkkında ek gideri düşmeden oranladım sınav kağıdıma son hakkım ve tek dersim diye yazdım bu konu hakkında fikirlirinizi rica ediyorum

Öncelikle inşallah geçersin.En iyi ihtimali düşünürsek her şık 15 puan olsa ilk sorudan ilk 2 şıktan 30 puan gelir.c şıkkından da 5-10 arası gelir 2.sorudan durumunu göz önüne alırlarsa belki 10 verirler ama son hakkın olmasaydı benim tahminim 40 gelirdi.Ama son şıkkın doğruysa hiç düşünme geçmişsindir.

Hatçe ' Alıntı:
bi an önce açıklansa iyi olur,
her gece maliyet çözmekten yoruldum >:(

bende analız..
ordan beş puan burdan 10 puan verseler hesabı yapmaktan :))

ayyy bende aynı durumdayım uyurken bile puanlama yapıyorum... minimum vergide 40 ta kalıyorum... üste cıkamıyorum..notum cok kıt benim , iyiki hoca olmamışım... yada kağıtlarınızı ben okumuyorum dua edin... ;D

galata80 ' Alıntı:
inşallah gecersiniz... bu noktaya kadar gelmişsiniz... son hakta belki insaflı davranırlar... 2 soruyuda cözmeye çalışmışsınız... cabayada puan vereceklerdir bence...

akkaya ' Alıntı:

ben almadım ancak KAMİL BÜYÜKMİRZAYI övdü arkadasım. ben onu alacağımsanırım...

Minik ' Alıntı:
tugbaak ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

Kitabı almadım ben, almış birinden gördüğüm kadarıyla güzeldi. Ben dehanın kaynaklarından hazırlandım vergi dersi için.

1. sorum tam. Aciz hali yoktu notlarımızda ama kendim yazdım bişeyler. Diğer soru da karma karışık, hiç anlatmıyım.Kdv oranlarından da 2 tanesi tutuyor. Yani kalıyorum. Birde Maliyetten kesin kalıyorum.

Nalan Akdoğan'ın Maliyet kitabı var mı arkadaşlar, hiç baktınız mı ?
Nalan hocanın maliyet kitabı var. Maliyet muhasebesi uygulamaları diye, 1116 sayfa fiyatı 43-47 TL arası.
Ben birde odayı aradım sordum. Öneri almak için. Şöyle dediler.
Bazen tesmer bize kitapları yollar satışını yaparız. ama şu anda öyle birşey yok. Size maliyette yardımcı kitap budur diyemem dedi.
Önceki dönemlerde gelenleri sordum. Nalan Akdoğan ve Yurdakul Çaldağ kitapları geldi diyor.
Bence bu ikisi arasında karar vermek lazım.

yeterlilik ' Alıntı:
galata80 ' Alıntı:

Öncelikle inşallah geçersin.En iyi ihtimali düşünürsek her şık 15 puan olsa ilk sorudan ilk 2 şıktan 30 puan gelir.c şıkkından da 5-10 arası gelir 2.sorudan durumunu göz önüne alırlarsa belki 10 verirler ama son hakkın olmasaydı benim tahminim 40 gelirdi.Ama son şıkkın doğruysa hiç düşünme geçmişsindir.

İnşallah geçersiniz. Bir şey sormak istiyorum. Maliyette bu kadar zorlanmanız nedendi? çalışamadınızmı ? Kaynaklarınız mı yetersiz kaldı. Bende 2 kere maliyete girdim kötü geçti.
Sizin yazdıklarını okuyunca korktum açıkcası.
Birde siz hangi kaynaklardan faydalandınız bilgi verebilir misiniz ?

maliyet muhasebesinden geçmek için acaba eğitim cd lerimize dikkatli bir şekilde
baksakmı.belkide aradığımız kaynak odur

Şuana kadar gelen yanıtlardan hareket edince vergide çalışmak için önerilen 5 kaynak olduğunu görüyorum.Peki en sağlam hangisi ???Elimde kaynak olarak yalnızca İslam Çankaya'nın 2007 smmm yeterlilik sınavına hazırlık kitabı var.Şöyle bir vergiyi karıştırayım dedim ve gördüm ki acizlik konusuna yer vermiş Çankaya.

Bir arkadaş Dehanın kitabının açık ve anlaşılır olduğunu söylerken başka bir arkadaş Dehanın kitabında hatalar olduğunu söyledi.İki arkadaş Nurettin Bilici ve Tesmerin kitabını öneriyor.Şimdi iyice muğlaklaştı durum :oEn kısa sürede şu kitabı alıp çalışmak istiyorum çünkü Mart son hakkım ve tek kalan dersim vergi.Haliyle iyice strese girdim.Beklemektense dehanınkini alayım diyorum ama son kez önerilerinizi almak istiyorum arkadaşlar.

Teşekkürler :-\ :-\

sana bu sınavı verdirecek kitap nurettin bilicinin 2009 baskılı olan mavi kitabıdır.

ikinci kitap ise islam çankayadır.

saygılar sunarım

Teşekkürler sayın Fener_1907.Bu kaynağı bu derece iddealı bir şekilde tavsiye ettiğinize göre vergi sınavını vermiş olmalısınız.Son sınavlarda bildiğiniz gibi sayısal ağırlıklı sorular soruldu,bu kaynak bu yönden de yeterli midir acaba?

Tekrar teşekkürler