Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

sedabaransel ' Alıntı:
orfoz ' Alıntı:
Herkes komisyon değişecek diyor bu bilginin kaynağı nedir acaba ??
orfoz ' Alıntı:
Herkes komisyon değişecek diyor bu bilginin kaynağı nedir acaba ??

valla bende cok merak ediom kim cıkardı bunu ve cıkaranlar nerden bilio :)

ben bu dönem kursa gitmedim.sınava birbuçuk ay kalmıştı ve dehadaki vergi hocasına sınav hakkındaki görüşlerini almak için bir arkadaşla uğradık.bize komisyonun bu dönem son görevi olduğunu söyledi mart döneminde değişeceğini söyledi.yanlız ne kadar doğru bilmiyorum

Minik ' Alıntı:
tugbaak ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Her konunun bitiminde uygulama örnekleri var. Ben almadım arkadaşım almıştı ordan biliyorum.Anlaşılır bir kitap ayrıca.Ama bayağı geniş :/
minik saolasın. bari faydasını gördün mü sınavda????

Kitabı almadım ben, almış birinden gördüğüm kadarıyla güzeldi. Ben dehanın kaynaklarından hazırlandım vergi dersi için.

1. sorum tam. Aciz hali yoktu notlarımızda ama kendim yazdım bişeyler. Diğer soru da karma karışık, hiç anlatmıyım.Kdv oranlarından da 2 tanesi tutuyor. Yani kalıyorum. Birde Maliyetten kesin kalıyorum.

Nalan Akdoğan'ın Maliyet kitabı var mı arkadaşlar, hiç baktınız mı ?
minik aciz haline tam olarak ne yazdın...sanırım kağıtlarımız cok benziyor... benimde 1 soru tam ve 4 soru 2 oran doğru ve listeler yok...minimum 40 diye hesaplıyorum ben puanımı...

nur@L ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
tugbaak ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Her konunun bitiminde uygulama örnekleri var. Ben almadım arkadaşım almıştı ordan biliyorum.Anlaşılır bir kitap ayrıca.Ama bayağı geniş :/
minik saolasın. bari faydasını gördün mü sınavda????

Kitabı almadım ben, almış birinden gördüğüm kadarıyla güzeldi. Ben dehanın kaynaklarından hazırlandım vergi dersi için.

1. sorum tam. Aciz hali yoktu notlarımızda ama kendim yazdım bişeyler. Diğer soru da karma karışık, hiç anlatmıyım.Kdv oranlarından da 2 tanesi tutuyor. Yani kalıyorum. Birde Maliyetten kesin kalıyorum.

Nalan Akdoğan'ın Maliyet kitabı var mı arkadaşlar, hiç baktınız mı ?
minik aciz haline tam olarak ne yazdın...sanırım kağıtlarımız cok benziyor... benimde 1 soru tam ve 4 soru 2 oran doğru ve listeler yok...minimum 40 diye hesaplıyorum ben puanımı...

Ben de aynı durumdayım sizinle

1.soru iş ortaklıkları eksik, 2.soru aciz vesikası, borçlarını ödeyememe gibi birşeyler yazdım, yanlış. 3.soruda ters kaydı düzelttim, sigorta giderini 365 yerine 12 aya böldüm, KKE gideri de zarardan düşeceğime yanlışlıkla ekledim, 27.873.33 buldum. 4.soruda da 2 ya da 3 oran doğru. Kaç alabilirim, ben 40 dan yukarı çıkamıyorum.

hakankrl ' Alıntı:
1.soru iş ortaklıkları eksik, 2.soru aciz vesikası, borçlarını ödeyememe gibi birşeyler yazdım, yanlış. 3.soruda ters kaydı düzelttim, sigorta giderini 365 yerine 12 aya böldüm, KKE gideri de zarardan düşeceğime yanlışlıkla ekledim, 27.873.33 buldum. 4.soruda da 2 ya da 3 oran doğru. Kaç alabilirim, ben 40 dan yukarı çıkamıyorum.

Hakan 50 olur bu bence

Zeynep inşallah söylediğin gibi olur da kurtulurum şu dersten :) Yine de çalışmaya başlayacağım, ben pek umutlu değilim. 1.sorudan 20, 3.sorudan 15, 4.sorudan en fazla 5-6 puan gelir diye hesaplıyorum.Son soruda listeleri de yazmadım çünkü.

hakan 4.soru 2 şıklıydı a ve b 12.5 puan sen hangi sıkkı yaptın

A şıkkında toptan ve perakende % 8 yazdım. B şıkkındakilerden 1 ya da 2 si doğru, listeleri de yazmadım.

Benim 1.soru tam 2 .soru attım tutmadı 3.soru yorum yazdım yevmiye mad.yaptım 12 aya böldüm kkeg ekledim 13233,33 buldum 4.soru a şıkkı toptan doğru b şıkkı 2 doğru

Aynı sayılır hemen hemen, umarım bir sürpriz yaparlar da geçeriz.

hakankrl ' Alıntı:
Aynı sayılır hemen hemen, umarım bir sürpriz yaparlar da geçeriz.

Evet yakın birbirine vergiden o kadar soru varken kdv oranlarından gelmesi çok saçma.O kadar ezber yaptık boşa gitti.En çok çalıştığım dersten kalırsam çok üzüleceğim.

hakankrl ' Alıntı:
Zeynep inşallah söylediğin gibi olur da kurtulurum şu dersten :) Yine de çalışmaya başlayacağım, ben pek umutlu değilim. 1.sorudan 20, 3.sorudan 15, 4.sorudan en fazla 5-6 puan gelir diye hesaplıyorum.Son soruda listeleri de yazmadım çünkü.

Hemen hemen aynı cevapları vermişiz. Ve de aynı hataları yapmışız.

Artık bıkkınlık geldi valla. İnşallah verip kurtulmuşuzdur şu dersten.

Ama gönlümden geçen 55 puan.

zeynep aysan ' Alıntı:
Benim 1.soru tam 2 .soru attım tutmadı 3.soru yorum yazdım yevmiye mad.yaptım 12 aya böldüm kkeg ekledim 13233,33 buldum 4.soru a şıkkı toptan doğru b şıkkı 2 doğru

3.soruna 15 verirlerse geçersin

[/quote]minik aciz haline tam olarak ne yazdın...sanırım kağıtlarımız cok benziyor... benimde 1 soru tam ve 4 soru 2 oran doğru ve listeler yok...minimum 40 diye hesaplıyorum ben puanımı...
[/quote]

Herkese günaydın, gün soğuk, gün mübarek Cuma günü :)

Aciz haline mükellefin vergi borcunu ödeyemeyecek durumda olduğunu, ekonomik durumunu kaybettiğini yazdım. 3 satır ancak.Puan gelir mi burada bilmiyorum. Aslında aciz halinden sonraki takip aşamalarını falan yazabilirdim çok sonradan aklıma geldi :(

İnşAllah geçeriz ama yinede ümitlenemiyorum vergiden.

yeterlilik ' Alıntı:
zeynep aysan ' Alıntı:

3.soruna 15 verirlerse geçersin

Yeterlilik vergiden ben de hiç ümitli değilim

Arkadaşlar vegiden bir soruyu tam diğer sorularıda yarım yamalak yapmışsanız geçersiniz.Kendimden ve geçen arkadaşlarımdan biliyorum.

İnşAllah bizde geçeriz pekin81...

sizlerin puan alacağı soru 2 ve 3.sorulardır.Bunlardan ekstra puan gelir duruma göre ilk soru ve son soru puanlama şekli belli zaten. 4.soruda a şıkkında perakande ayrı toptan ayrı yazanlar 6,25*2 olarak puan alır.İkisini beraber yazanlar için bir şey diyemem.B şıkkında ise toplamda 10 madde şeklinde düşünürsek oda 12,5/10=1,25 yapar ki her madde 1,25 olarak dikkate alırdım.Onun için zeynep arkadaşım, ilk sorudan 25 ve son sorudan 9 puanın var yani 34 kesin puanın var.Herşey 3.soruya bağlı ona en fazla 15 en az 10 verirler diye düşünüyorum.10 verirlerse 44 le bırakmazlar bence ümidini yitirme geçersin inşallah.(Hepsi şahsi fikrim geçen dönemde bende kafayı çok yormuştum puanlama sistemine şükür dediğim gibi tuttu geçtim :D ) kısacası kağıdınız 45 ediyorsa içiniz rahat etsin.