Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

Arkadaşlar benim vergi son hakkımdı.İlk sorum tamdı. Gelir vergisini hesaplarken 365 değilde 12 ye yani 360 bölerek buldum. KKG doğru yaptım. Sonucum 7-8 lira farklı çıktı. Burdan kaç puan kırarlar bilmiyorum. KDV oranı sorusunda a şıkkı yanlış. b şıkkında da 4 oran tutuyo. Burdan 5 puan gelir heralde. Aciz haline de kamu borcunun birtakım sebeblerle ödenmemesi falan filan zırvaladım.Borcun ödeme süresi uzar diye yazdım. Sizce 50 alabilirmiyim. Kafayı yiyecem. Son hakkım. Kalırsam yıkılırım. Sınav kağıdına son hakkım falan da yazmadım. Sizce hatta mı yaptım acaba.

altunnay ' Alıntı:
Arkadaşlar benim vergi son hakkımdı.İlk sorum tamdı. Gelir vergisini hesaplarken 365 değilde 12 ye yani 360 bölerek buldum. KKG doğru yaptım. Sonucum 7-8 lira farklı çıktı. Burdan kaç puan kırarlar bilmiyorum. KDV oranı sorusunda a şıkkı yanlış. b şıkkında da 4 oran tutuyo. Burdan 5 puan gelir heralde. Aciz haline de kamu borcunun birtakım sebeblerle ödenmemesi falan filan zırvaladım.Borcun ödeme süresi uzar diye yazdım. Sizce 50 alabilirmiyim. Kafayı yiyecem. Son hakkım. Kalırsam yıkılırım. Sınav kağıdına son hakkım falan da yazmadım. Sizce hatta mı yaptım acaba.

bence geçersiniz
2 soru neredeyse tam bir soruda yarım

Altunay aynı sorun bende de var,
gün değil ay esasını kullandım,
4. soruda a doğru b şıkkında 3 doğrum var,
1.soruda da verdiğim şirket ismini spbk şirket yerine spbk şirketin komantide ortağı yazdım bence önemli bi ynlış ,
bir kaç vergi hocasına danıştım 55-65 arası bir not mutlaka alırsın diyorlar,

ama nedense ben hala çok korkuyorum:(((

ya ben 1. sorum tam diyom ama ben spk şirketleri falan yazmadım. Dehanın cevap anahtarında var gerçi. Offf valla çıldırcam. 1. sorudan eksik puan alırsam kesin kalıyom zaten.

berry ' Alıntı:
Teşekkürler sayın Fener_1907.Bu kaynağı bu derece iddealı bir şekilde tavsiye ettiğinize göre vergi sınavını vermiş olmalısınız.Son sınavlarda bildiğiniz gibi sayısal ağırlıklı sorular soruldu,bu kaynak bu yönden de yeterli midir acaba?

Tekrar teşekkürler

vergi sınavına girdim ama bu dönem ilk girişimdi.sonucunu bilemiyorum. vergiden kaynak alıp,çalışmamıştım.sadece 2 sene önce vergi hukukuna merak sardığım için 2007 basım nurettin bilicinin kitabını almıştım. ayrıca bu kitaptan çalışıp vergi dersini veren bir çok arkadaşım mevcuttur.

bazı konularda sayısal olarak değinilmiş ama oda nınhangi sayısal soruyu sorabileceğini kestirmek çok zor.
bana kalırsa siz bu kitabı alın,fiyatı 12 lira gayet uygundur . bunun yanında islam çankaya yı alırsanız işi bitirirsiniz derim

altunnay ' Alıntı:

kanunen kabul edilmeyen gideri eklediğiniz takdir de 7-8 liralık fark çıkıyor. eklememeniz gerekiyormuş

Fener_1907 ' Alıntı:
berry ' Alıntı:
Teşekkürler sayın Fener_1907.Bu kaynağı bu derece iddealı bir şekilde tavsiye ettiğinize göre vergi sınavını vermiş olmalısınız.Son sınavlarda bildiğiniz gibi sayısal ağırlıklı sorular soruldu,bu kaynak bu yönden de yeterli midir acaba?

Tekrar teşekkürler

vergi sınavına girdim ama bu dönem ilk girişimdi.sonucunu bilemiyorum. vergiden kaynak alıp,çalışmamıştım.sadece 2 sene önce vergi hukukuna merak sardığım için 2007 basım nurettin bilicinin kitabını almıştım. ayrıca bu kitaptan çalışıp vergi dersini veren bir çok arkadaşım mevcuttur.

bazı konularda sayısal olarak değinilmiş ama oda nınhangi sayısal soruyu sorabileceğini kestirmek çok zor.
bana kalırsa siz bu kitabı alın,fiyatı 12 lira gayet uygundur . bunun yanında islam çankaya yı alırsanız işi bitirirsiniz derim

Çok teşekkürler Fener_1907.Fiyatı da fazla değilmiş madem bu kitabı alıp elimdeki 2007 basım İslam Çankaya kitabı ile çalışsam yeter gibi.Dediğiniz gibi sınavdan ne çıkacağı meçhul.Martta komisyon değişmiş olacak,bakalım şansımıza ne çıkacak.

İyi akşamlar

Arkadaşlar , sınavdan beri moralim çok bozuk.Sınav aklımdan bir türlü çıkmıyor.Tek dersim vergiden sınava girdim ve son hakkımdı.Sürekli kafamda puanlama yapıyorum.Ama kafam daha çok karışıyor.Ben de vergiye deli gibi çok çalıştım ve sınavda soruları görünce panikledim ve iyice dağıldım.

1.sorum tam
2. soru için bir şeyler yazdım ama tutmadı.
3. soruda kayıdın hatalı olduğunu belirttiğim halde yanlış işlem yaptım, primi 2 ay olarak hesapladım (12 ay a böldüm), kkeg ise matrah kar bulduğum için ekledim ama bunun uygulanması ile ilgili açıklama yaptım.
4.soruda ise a şıkkı yarısı doğru, b şıkkında 3 tanesinin oranları ve listeleri doğru

sizce geçme şansım var mı?

akkaya ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
tugbaak ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Her konunun bitiminde uygulama örnekleri var. Ben almadım arkadaşım almıştı ordan biliyorum.Anlaşılır bir kitap ayrıca.Ama bayağı geniş :/
minik saolasın. bari faydasını gördün mü sınavda????

Kitabı almadım ben, almış birinden gördüğüm kadarıyla güzeldi. Ben dehanın kaynaklarından hazırlandım vergi dersi için.

1. sorum tam. Aciz hali yoktu notlarımızda ama kendim yazdım bişeyler. Diğer soru da karma karışık, hiç anlatmıyım.Kdv oranlarından da 2 tanesi tutuyor. Yani kalıyorum. Birde Maliyetten kesin kalıyorum.

Nalan Akdoğan'ın Maliyet kitabı var mı arkadaşlar, hiç baktınız mı ?
Nalan hocanın maliyet kitabı var. Maliyet muhasebesi uygulamaları diye, 1116 sayfa fiyatı 43-47 TL arası.
Ben birde odayı aradım sordum. Öneri almak için. Şöyle dediler.
Bazen tesmer bize kitapları yollar satışını yaparız. ama şu anda öyle birşey yok. Size maliyette yardımcı kitap budur diyemem dedi.
Önceki dönemlerde gelenleri sordum. Nalan Akdoğan ve Yurdakul Çaldağ kitapları geldi diyor.
Bence bu ikisi arasında karar vermek lazım.

Yurdakul'un bende soru çözümleri var. Ama konu anlatımlı istiyorum ben, Nalan hocanın kitabını alıcam sanırım.
Teşekkür ederim akkaya..

Vergi de Ateş Oktar hoca da tavsiye ediliyor. Bir inceleyin derim.

Neden ki ?

Anlattığı gibi yazamamış mı ? ::)

Minik ' Alıntı:
Neden ki ?

Anlattığı gibi yazamamış mı ? ::)

Kurs zamanında arkadaşların çoğu,hocanın tavsiyesi üzerine almıştı.Ben derslerde inceleme fırsatı buldum.VUK ağırlıklı bir kitap.Uygulamaya derslerde de değinmediği gibi kitaplarda da değinmemiş ve çok ayrıntı gereksiz bilgiler mevcut.Yine de siz bilirsiniz ancak bizim dönemde alanlar pişman olmuşlardı.Kanun açısından cep kitapçığı fazlasıyla yeter siz uygulamaya yönelik kitaplar araştırın derim.

Anladım şimdi, sağolasın kardeşim.

Minik ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
tugbaak ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Her konunun bitiminde uygulama örnekleri var. Ben almadım arkadaşım almıştı ordan biliyorum.Anlaşılır bir kitap ayrıca.Ama bayağı geniş :/

Kitabı almadım ben, almış birinden gördüğüm kadarıyla güzeldi. Ben dehanın kaynaklarından hazırlandım vergi dersi için.

1. sorum tam. Aciz hali yoktu notlarımızda ama kendim yazdım bişeyler. Diğer soru da karma karışık, hiç anlatmıyım.Kdv oranlarından da 2 tanesi tutuyor. Yani kalıyorum. Birde Maliyetten kesin kalıyorum.

Nalan hocanın maliyet kitabı var. Maliyet muhasebesi uygulamaları diye, 1116 sayfa fiyatı 43-47 TL arası.
Bazen tesmer bize kitapları yollar satışını yaparız. ama şu anda öyle birşey yok. Size maliyette yardımcı kitap budur diyemem dedi.
Önceki dönemlerde gelenleri sordum. Nalan Akdoğan ve Yurdakul Çaldağ kitapları geldi diyor.

Yurdakul'un bende soru çözümleri var. Ama konu anlatımlı istiyorum ben, Nalan hocanın kitabını alıcam sanırım.
Teşekkür ederim akkaya..

Peki sende olan kitap nasıl ondan çalıştın mı ? Soru bankası gibi mi?

berry ' Alıntı:
Fener_1907 ' Alıntı:
berry ' Alıntı:

Tekrar teşekkürler

Çok teşekkürler Fener_1907.Fiyatı da fazla değilmiş madem bu kitabı alıp elimdeki 2007 basım İslam Çankaya kitabı ile çalışsam yeter gibi.Dediğiniz gibi sınavdan ne çıkacağı meçhul.Martta komisyon değişmiş olacak,bakalım şansımıza ne çıkacak.

İyi akşamlar

son hak olması insanı gerçekten strese sokar ; allah yardımcın olsun. o stresi anlayabiliyorum

Herkes komisyon değişecek diyor bu bilginin kaynağı nedir acaba ??

akkaya ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
tugbaak ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

Teşekkür ederim akkaya..

Peki sende olan kitap nasıl ondan çalıştın mı ? Soru bankası gibi mi?

Problemler ve çözümleri var. Konu anlatımı yok.Ben çözmeye başlamıştım. Takıldım sorularda ha bire, meğer kendisi yanlışmış. Bulmaca gibi çözülmüyor ki . Yada ben sabredip çözemedim. Bıraktım sonra Murat Ders. sorularını satın alıp onları çözmüştüm.

vergiden son hakkı olan arkadaşlara benim bir kaç tavsiyem olacak.
öncelikle,küçük kanun kitapcığının en son basımını alıp detaylı bir biçimde özetini çıkararak ezberlemenizi tavsiye ediyorum.vuk,gelir,kurumlar ve kdv kanunlarını madde atlamadan bilmemiz gerekiyor.daha sonra gib.gov.'dan değişiklikleride defterimize eklememiz gerekiyor.amme'den ben bu dönem kesin bir soru bekliyordum.bu yüzden geçmiş sınav sorularında çıkan soruları ve ekstra çıkabilecekleri çalıştım.hatta son değişiklikleride ekledim.ama çıka çıka aciz hali çıktı.eğer ammeyi kanun kitabından okusaydım.ve özet çıkartsaydım sınavda daha güzel cevap yazabilirdim.
çıkmış sınav sorularını en az iki kez çözülmesi gerekiyor.birde önemli uzmanların makaleleri takipedilmeli.(şükrü kızılot ,yahya arıkan gibi...)
aslında en önemlisi kendimize güvenmek,'sınava girdiğimde her türlü konudan soru gelebilir ve ben paniğe kapılmadan sakince soruları cevaplayacağım 'diye kendimizi hazırlamamız gerekir.beklentilerle sınava girdiğimizde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz.mesela bu dönem bu hatayı ben yaptım:((
bu sınavlarda her dönem farklı sorularla karşılaşıyoruz.bazı dönemler çalışarak yapılabilecek sorular,bazı dönem çooooook çalışılarak yapılabilecek sorular bazı dönemde çook çalışsanda iş hayatında karşılaşılaşılacak olaylar soru olarak gelmekte bazılarımız için avantaj bazılarımız içinde dez avantaj olmaktadır..inşallah bir dahaki döneme yapabileceğimiz sorular çıkar.

orfoz ' Alıntı:
orfoz ' Alıntı:

valla bende cok merak ediom kim cıkardı bunu ve cıkaranlar nerden bilio :)