Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

ben yaklaşık 3 saatten beri giremiyorum yoksa ...?

ilkeraktas217 ' Alıntı:
Komisyonun son sınavı olduğu için belki hızlı hızlı okumş bol bol puan vermişlerdir :) ne dersiniz hoş olmaz mı ?

arkadaşlar tesmere bilgiler şu an yükleniyormuş , saat gece 1 gibi açıklanacakmış

kaynak : asılsız :D

Bilen arkadaşlarım varsa lütfen yazsın.

Sınav komisyonu kaç yılda bir değişiyor ?? Yeni komisyon Mart/2010'dan itibaren mi göreve başlayacak.

delkem ' Alıntı:
Bilen arkadaşlarım varsa lütfen yazsın.

Sınav komisyonu kaç yılda bir değişiyor ?? Yeni komisyon Mart/2010'dan itibaren mi göreve başlayacak.

sınav komisyonu 2 yılda bir değişir
.

arkadaşlar aralık 5-6 sınavından cevapları kanundaki kelimelerle birebir uyuşmasımı gerekiyor..mesela genel hukuk için ?

sinanyucel ' Alıntı:
şafak 26 çok erken değilmi? demekki ocak 22 de açıklanır diyorsunuz? ::)

evet ocağın son haftası açıklanacağına inandırdık kendimizi

arkadaşlar açıklanan 7 kasım staja baslama itiraz sonuçları herhalde ondan sisteme baglantı yoktu.

herkese selam,şimdiden çalışmaya başlayan ya da kursa yazılan oldu mu?konuşmalarınızdan anladığım kadarı ile çalışanlar var ama sonuçlar açıklanmadan motive olamıyorum aklım hep sınavda :)vergi ve hukuktan belirsiz durumum o nedenle çalışsam iyi olacak ama kimi dior ben 40 beklerken geçtim kimi dior 60 beklerken kaldım,iyice çöktüm maalesef hele smlerin sorularını görünce hepten koptum sinirden.moraliniz bozduysam kusuruma bakmayın ama her ne kadar site aktivasyonum düşük olsada sürekli sizlerin yazdıklarınızı okuyorum.umarım hepimiz sınavı vermişizdir,,

Kursa giden arkadaşlar acaba değişen/değişecek sınav komisyonu ile ilgili bir yorum var mı ve de sınava yönelik tavsiyelerde bulundular mı acaba??

Teşekkürler

eike ' Alıntı:
gaçen hafta sonu yapılan özel smmm soruları MESLEK HUKUKU ETİK

1- Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik için aranan özel şartları sayınız.

2- Disiplin cezalarını sayınız.

3- Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliğinde düzenlenmiş olan genel mesleki standartlar nelerdir?

4- Mecburi Meslek Kararlarım sayınız.

5- ?

HUKUK

1- Kıdem tazminatına hak kazanmanın koşulları nelerdir ?

2- Ticari defterlerin ve belgelerin saklanmasını kısaca açıklayınız ?

3- Şahıs şirketi ve Sermaye şirketi arasındaki fark?

4- Anonim Şirketlerde Genel Kurulun devredemeyeceği yetkiler.

5- Çek hakkında bildiklerinizi yazınız?

amacım kimseyi rencide etmek değil ama soruları görünce çok şaşırdım.zamanında sm belgesi alıp bi şansımı deneyeyim diyen bir insanla senelerimi üniversite okuyup o sınavı geç bu sınavı geç diyerek geçiren bir insan olarak şu saatten sonra bu mesleğe verdiğim emekten pişman oldum doğrusu.adalet bunun neresinde anlamak mümkün değil.

yok artık yaa , günler gecelere karışıyor ders çalışırken sorulara bak .... erken alınmış bir karar sanırım bu mesleği seçmek ,sonra mesleği sevmekten bahsederler sevsem ne olacak , şu durum ortada oku oku oku ve sonunda bir kesime de verilen kolaylık... sorumlu kim acaba !!

şafak 24 ;)

arkadaşlar keyifler nasıl umarım hepiniz iyisinizdir.
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Amin cümlemizin...

Gel teskere ;D

Kurbanlık koyun gibi gün saymaya başlamış herkes ;D Gün saymaya başlayınca hiç gelmeyecekmiş gibi geliyor :-\

herkeze selamlar arkadaşlar sitedeki mailleri okudukça öncelikle herkezin çok bunaldığını anladım...geceleri kafasında puanlama yapan benim gibi bir sürü insan varmış :) benim vergi ve analiz kalmıştı analiz fena değil ama vergiden bi türlü 40 veya 45 in üzerine çıkamıyorum çıldırmak üzereyim günler geçmiyor... ben 2 . hakkımda vergiden 41 le kalmıştım hesaplamalara görede 40 almam gerekiyodu zaten :) inşallah bu sefer biraz cömert davranırlar

şafak cephesinde değişen bir şey yokkk
24....... ;)

komisyonun son sınavı olsada pek cömertlik bekleyip kendimiz inandırmayalım arkadaşlar sonrası hüsran olabilir ;) gönlümden geçen inşallah ya hiç hasar almayalım yada en asgari hasarı alalım inşallah gönlümüze göre olur.

sinanyucel ' Alıntı:
komisyonun son sınavı olsada pek cömertlik bekleyip kendimiz inandırmayalım arkadaşlar sonrası hüsran olabilir ;) gönlümden geçen inşallah ya hiç hasar almayalım yada en asgari hasarı alalım inşallah gönlümüze göre olur.

tahmindir sadece bu.en az 4 dersten geçtin gibi geliyor bana