Aralık Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elfstrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık Finansal Muhasebe

prof dr nalan akdogan ve prof dr orhan sevilengulun tdhp kitabında aynı ornek var arkadaslar.

gec okunan elektrık faturası icin 373 nolu hesabı kullanmıslar.

Son olarak tek bildiğim martta bu adam bir nebze ben geldim arkadaşlar der gibi bi yokladı , temmuzda bakın ben geldim haaa dedi salladı , Aralıkta ise arkada ben artık burdayım öyle türmob,tesmer baskısıymış yok seçimmiş ıvırmış zıvırmış bunlar hikaye alın size baskı dedi.
Bu hocanın kolay sormasını bekleyenler, Türmobdaki YMM lere güvenipde baskı bekleyenler, darphane moduna girmiş tesmerden baskı bekleyenler artık dosya yakar bu adam 3 dönemdir sınav yapıyor 2 dönemi benim dönemime vurdu ben ve bir kaç arkadaşım bu sınavdan kalırsak gelecek sınava girmemeyi bir nebze sınav hakkını bitirmektense belki sürmen efendinin gitme ihtimalini değerlendirmeyi bile düşünüyoruz bu adam böyle olduğu sürece 17 yevmiye maddesinde 4 hata ile ondada en abuk subuk hesap nedeni ile kalırsakda zaten yapacak birşey yok demektir.

stonhand ' Alıntı:
Son olarak tek bildiğim martta bu adam bir nebze ben geldim arkadaşlar der gibi bi yokladı , temmuzda bakın ben geldim haaa dedi salladı , Aralıkta ise arkada ben artık burdayım öyle türmob,tesmer baskısıymış yok seçimmiş ıvırmış zıvırmış bunlar hikaye alın size baskı dedi.
Bu hocanın kolay sormasını bekleyenler, Türmobdaki YMM lere güvenipde baskı bekleyenler, darphane moduna girmiş tesmerden baskı bekleyenler artık dosya yakar bu adam 3 dönemdir sınav yapıyor 2 dönemi benim dönemime vurdu ben ve bir kaç arkadaşım bu sınavdan kalırsak gelecek sınava girmemeyi bir nebze sınav hakkını bitirmektense belki sürmen efendinin gitme ihtimalini değerlendirmeyi bile düşünüyoruz bu adam böyle olduğu sürece 17 yevmiye maddesinde 4 hata ile ondada en abuk subuk hesap nedeni ile kalırsakda zaten yapacak birşey yok demektir.

373 ile 381 hesabın tanımları bile oyle benzer ki... birinde maliyet demis teblig, bırınde gider
siz cok calismistiniz bence beklediginizden yuksek bir not alabilirsiniz

T leri bile sıralı yaptım ancak sözel sorulardan puan alamayacağımı biliyorum.
Birde şu katılım payı hesabı olmasa garanti geçiyordum ancak o hesap herşeyi berbat etti yoksa diğer kayıtlarım çok temiz şuan kendimi tarttığımda temmuzdaki 29 aldığım sınavla bugün girdiğim sınavın alakası yok ancak hocanın ne yaptığını yada ne yapacağını kestiremiyorum.

stonhand ' Alıntı:
T leri bile sıralı yaptım ancak sözel sorulardan puan alamayacağımı biliyorum.
Birde şu katılım payı hesabı olmasa garanti geçiyordum ancak o hesap herşeyi berbat etti yoksa diğer kayıtlarım çok temiz şuan kendimi tarttığımda temmuzdaki 29 aldığım sınavla bugün girdiğim sınavın alakası yok ancak hocanın ne yaptığını yada ne yapacağını kestiremiyorum.

ama o tesis bilmemnesi hesabı en azından gelir tablosunu etkilemiyor.. diye dusunuyorum.

darkspell ' Alıntı:
ben o iflas 128 atıp sonra 689 tamamına karşılık ayırdım ama 689 a atılcakmış. iflas eden firmadan malların satılınca tahsil edilebilir varsayımına göre öyle yaptım ama yalan oldu bu finansal

Ben de 128' attım, sonra zarara derken en son 128'de karar kıldım. Neticede değersiz alacak sayılmaması lazım. Aciz belgesi de kanaat verici belge sayılıyor ama Danıştay böyle demiyor, adam şu an acze düşmüş olabilir ve bu durum ille de alacağın tahsil edilemeyeceği anlamına gelmez, diyor.

Bizim soruda iflas kararı diyor. Tasfiyenin yapıldığını, iflasın kapandığını değil. Şaşırtmaca olabilir diye üzerinde çok düşündüm.

Biraz araştırdım. Biraz evvel hukukçuya danıştım, bir de YMM görüşü buldum netten. İkisi de değersiz alacak olması için iflas kararını yeterli bulmuyor. Hukukçunun dediği, iflas masasında işler değişebilir. YMM'nin dediği de, iflas kararı alacağın tümünü değersiz hale getirmez, iflas kapandıktan sonra icradan verilen aciz belgesinin de alacağı değersiz hale getirmekten ziyade borçluya karşı kuvvetlendirilmiş bir şekilde devam ediyor alacak.

Sanırım TESMER'in cevap anahtarını beklemek gerekecek.

sleepingcat ' Alıntı:
darkspell ' Alıntı:
ben o iflas 128 atıp sonra 689 tamamına karşılık ayırdım ama 689 a atılcakmış. iflas eden firmadan malların satılınca tahsil edilebilir varsayımına göre öyle yaptım ama yalan oldu bu finansal

Ben de 128' attım, sonra zarara derken en son 128'de karar kıldım. Neticede değersiz alacak sayılmaması lazım. Aciz belgesi de kanaat verici belge sayılıyor ama Danıştay böyle demiyor, adam şu an acze düşmüş olabilir ve bu durum ille de alacağın tahsil edilemeyeceği anlamına gelmez, diyor.

Bizim soruda iflas kararı diyor. Tasfiyenin yapıldığını, iflasın kapandığını değil. şaşırtmaca olabilr diye çok düşündüm.

Biraz araştırdım. Biraz evvel hukukçuya danıştım, bir de YMM görüşü buldum netten. İkisi de değersiz alacak olması için iflas kararını yeterli bulmuyor. Hukukçunun dediği, iflas masasında işler değişebilir. YMM'nin dediği de, iflas kararı alacağın tümünü değersiz hale getirmez, iflas kapandıktan sonra icradan verilen aciz belgesinin de alacağı değersiz hale getirmekten ziyade borçluya karşı kuvvetlendirilmiş bir şekilde devam ediyor alacak.

bu tezlerinizi sınav kagidina yazsaydınız hocayla fikir alisverisi gibi olurdu ve bence olumlu kanaate donebilirdi, umarı not olarak bir seyler yazmissinizdir.

merhaba arkadaşlar,
Ben stonhand arkadaşın notlarından çalıştım. Ellerine kollarına sağlık diyorum kendisine. hocanın notlarıda vardı elimde onlara hesap planına genel olarak okudum. sınava girdim.ve bende 12 civarında doğru yevmiye kaydı çıkardım.ve bu 3.girişim benimde tek finansal kaldı.off nereye kadar gidicek böyle bilemiyorum.yani çalışmasak tamam da,çalışıyoruzda hoca bile bile hem kıyı köşe den bir hesap soruyor. biliyorki çuvallıcaz bide onu tutup başka soru ile bağlıyor.kafadan 2 hata.el insaf hocam ne diyeyim.... sabırla yanıtları bekliyorum

finansal muhasebe konusunda uzman arkadaşlarımız soruları yanıtlayabilir mi..??

Arkadaşlar ayrı bir başlık açmak istemediğim için buraya yazıyorum... Aralık 2010 sınavı benim ilk Yeterlilik sınavım oldu, çeşitli sorunlar yüzünde ders çalışamadım ve sadece Meslek Hukukundan sınava girdim. Fena geçmedi ama yine de emin değilim.Diğer girmediğim sınavlar hakkında sınav haklarımı kaybetmiş mi oluyorum yoksa hala diğerleri için haklarım devam ediyor mu? Mart sınavında hepsinde girmem gerekiyor mu? Bilgisi olanların yazmasını rica ediyorum.Hepinize geçmiş olsun, umarım herşey gönlümüzce olur.

Kesin olmamakla birlikte ilk sınava katılmak zorunlu olduğundan kaldığınız derslerden kalan hakkınızın 4 e düştüğünü düşünüyorum.

teşekkür ederim, denetim sorularını sonradan gördüm ve girmediğime pişman oldum aynı şekilde vergi içinde :(
sağlık olsun. Mart umarım iyi geçer :)

zarar 27.530 olması gerekiomuş, ben 27.030 buldum. Çünkü 500 TL gecikme faizini gider yazmadım.Bunun haricinde iflas kararında şüpheli alacağa alıp, karşılık ayırdım.
tesis katılım payını 380'e aldım, itfasını 649'a gelir kaydettim.
amortismanı 26.400 TL olarak bulup ,tamamını 760'a kaydettim.
su tüketim bedeline karşılık olarak da 381 veya 373'ü değilde 379'u kullandım :)
diğer tüm hesaplar doğru. yansıtmalar ,kapanış kaydı, bilanço , gelir tablosu hepsini yaptım
düzenede çok önem verdim ama saydığım hatalar çok önemli hatalar mıdır?
yani geçme şansım var mı sizce?

battibalikyangider ' Alıntı:
sleepingcat ' Alıntı:
darkspell ' Alıntı:

Bizim soruda iflas kararı diyor. Tasfiyenin yapıldığını, iflasın kapandığını değil. Şaşırtmaca olabilir diye çok düşündüm.

bu tezlerinizi sınav kagidina yazsaydınız hocayla fikir alisverisi gibi olurdu ve bence olumlu kanaate donebilirdi, umarı not olarak bir seyler yazmissinizdir.

Maalesef yazmadım, onun da bu noktaları hesaba katacağını umut etmekten başka çare kalmadı.

Nursimel ' Alıntı:
Arkadaşlar ayrı bir başlık açmak istemediğim için buraya yazıyorum... Aralık 2010 sınavı benim ilk Yeterlilik sınavım oldu, çeşitli sorunlar yüzünde ders çalışamadım ve sadece Meslek Hukukundan sınava girdim. Fena geçmedi ama yine de emin değilim.Diğer girmediğim sınavlar hakkında sınav haklarımı kaybetmiş mi oluyorum yoksa hala diğerleri için haklarım devam ediyor mu? Mart sınavında hepsinde girmem gerekiyor mu? Bilgisi olanların yazmasını rica ediyorum.Hepinize geçmiş olsun, umarım herşey gönlümüzce olur.
Girmediğin derslerden hakkını kaybetmiyorsun.Mart sınavında da hepsine girmen gerekmiyor.İyi çalışmalar.

brellin ' Alıntı:
zarar 27.530 olması gerekiomuş, ben 27.030 buldum. Çünkü 500 TL gecikme faizini gider yazmadım.Bunun haricinde iflas kararında şüpheli alacağa alıp, karşılık ayırdım.
tesis katılım payını 380'e aldım, itfasını 649'a gelir kaydettim.
amortismanı 26.400 TL olarak bulup ,tamamını 760'a kaydettim.
su tüketim bedeline karşılık olarak da 381 veya 373'ü değilde 379'u kullandım :)
diğer tüm hesaplar doğru. yansıtmalar ,kapanış kaydı, bilanço , gelir tablosu hepsini yaptım
düzenede çok önem verdim ama saydığım hatalar çok önemli hatalar mıdır?
yani geçme şansım var mı sizce?

Amortisman konusunu yanlış hatırlıyorsam düzeltin.Sadece birikmiş amortismanlarda
demirbaş kalemini 4.000-TL olarak vermişti.Başka bir kalem yoktu.Demirbaş kaleminde
de ayrıntılı olarak faks ve fotokopi makinası yazmıştı.O faks ve fotokopi makinasını da
bir yevmiye kaydında bakıma gönderip,pazarlama bölümünde kullanıldığı söylemişti.
Ben amortisman gideri olarak 2.400-TL'sını 760 hesaba yolladım.Başka duran varlıkların
birikmiş amortismanında devir yoktu.

evet. tesis makine ve cihazlar içinde amortisman hesapladım. makineler için 24.000 TL, demirbaşlar içinde 2.400 TL
760 'a 2.400 770'e 24.000 'e gider kaydı yapılması gerekiomuş, fakat ben tamamını 760'a aldım...

brellin ' Alıntı:
evet. tesis makine ve cihazlar içinde amortisman hesapladım. makineler için 24.000 TL, demirbaşlar içinde 2.400 TL
760 'a 2.400 770'e 24.000 'e gider kaydı yapılması gerekiomuş, fakat ben tamamını 760'a aldım...

Tesis makine ve cihazlara amortisman bence hesaplanmayacaktı.

amortismana konu olan MDV'lar diyor soruda. hesaplanması gerektiğini düşünüyorum.
kurs hocası da hesaplanması gerektiğini söyledi.
Fakat çoğu kişi sadece demirbaşlara amortisman ayırmış sanırım.
Eğer dediğiniz gibiyse zarar hocanın bulduğu 27.530 olmaz zaten. hiç hiç şansım yok demektir.. :(

sınavda çok şansızdım 3 saat yeter diye rahat rahat çözdüm ama süre yetmedi kapanışı yaptım gelir tablosu ile bilanço kaldı bir 30 dakikam daha olsaydı geçerdim tesise katılma payıo ve itfasını bile yaptım düşünün ama ortalarda basit hatalarım var oyüzden kalabilirim.30 dakikada kontrollerimi yapar gelir tablosu ile bilançoyuda bitirirdim.sınav tecrübesizliğim işte,ilk girişimdi şansızlığıma bağlıyorum.

şunuda belirtmek isterimki aparman dairesi yerde bizi sınava sokan,dışarda donup sınava girilen tek sınav budur heralde,hangi zihniyet oraya sınavı vermiş bilmemki akıl karı değil,dışarıda adam gibi oturmaya çay içmeye yer bile yok