Arge Olarak Çalışıyorum Prim Tutarı Tam Görünüyor Fakat Prim Günü 0 Görünüyor.

Üyelik
12 Eki 2015
Mesajlar
2
Konum
İSTANBUL
Merhaba,

Arge kapsamında çalışıyorum. Herhangi bir rapor vs. almadım. Bazı aylar prim günü 0 fakat prim tutarı tam görünüyor. Bazı aylar ise aynı ay içinde prim günü hem 30 gün hemde 0 olarak görünüyor. Eksik gün nedenlerinin yanında 13 yazıyor. Sgk hizmet dökümünde bu günlere ait 2 yıl içinde 210 gün eksik görünüyor. Emekli olurken eksik görünen 210 gün görünür mü? Bu konu ile ilgili ne yapabilirim?

Saygılarımla.
 
Alla alla bu işte bir yanlışlık var. Ayrıca siz tam ay gelip çalıştıysanız 30 gün olarak göstermek zorundalar sizi. İşvereniniz ile bir görüşün bence veya muhasebe ile.
 
Son düzenleme:
Alla alla bu işte bir yanlışlık var çünkü 13 kodu kullanılmıyor artık eksik gün sebebi olarak. Ayrıca siz tam ay gelip çalıştıysanız 30 gün olarak göstermek zorundalar sizi. İşvereniniz ile bir görüşün bence veya muhasebe ile.

Merhaba,

İş yeri ile görüştüm biz mevzuata uygun yapıyoruz dedi. Ar-ge olarak çalışıldığında 2 bildirim yapılıyor. Bu sgk bazen göremeyebiliyor. Ama emekli olunurken günler gözüküyor dedi. Bana da pek anlamlı gelmedi. Bu sebepten dolayı burada sormak istedim. Neden prim tutarı tam görünüyorken gün sayısı (0) sıfır görünüyor?

Saygılarımla.
 
Eğer her ay tam çalışıyorsanız ve ay içinde toplam prim gün sayınız 30 ise sorun yoktur.
5746 sayılı kanun uyarınca Arge çalışmalarınıza ilişkin hak ettiğiniz ücretlerin prim tavanını aşmamasına karşın, Arge dışındaki çalışmalarınıza ilişkin hak ettiğiniz ücretler ve ücret dışı ödemeler(prim,ikramiye vb.) toplamı prime esas kazanç tavanını aşması durumunda aynı ay içerisinde iki ayrı bildirgede ;
(5746) 0 gün ve ilgili kazanç tutarının sgk matrahı,
(5510) 30 gün ve ilgili kazanç tutarının sgk matrahı gibi görebilirsiniz.
30 günden eksik olan ilgili bildirgede eksik gün nedeni de 13-Diğer Nedenler olarak bildirilir. Uygulama doğrudur.
Bknz:
2008-85 sayılı Sgk genelgesi
2009-21 sayılı Sgk genelgesi
 

Benzer konular

Üst