personel maaş programı

Artık Eksik Gün Bildirimi Uygulaması Kalkıyor mu ?

01.07.2012 den itibaren iş göremezlik raporları evrak üzerinden değil direk sgk nın sitesi üzerinden onaylanıyor. 30.07.2012 tarihinde rapor alan çalışanımızın raporunu yeni uygulamaya uygun olarak sistemde bulup onayladım. şimdi eksik gün bildirimlerini yapacağım. çalışanımıza rapora ilişkin herhangi bir evrak verilmediği için eksik gün bildirimi ekinde ne sunacağım. sgk nın sistemine baktım rapora ilişkin alabileceğim hiç bir bilgi yok.

eksik gün bildirimleri kalkıyor diye bir haber duymuştum doğru mudur acaba?

saygılar

SSİY 102.Maddesinde 14.Fıkrasında düzenlemeye gidilmişti.
Genel bütçeye dahil dairelerin, özel bütçeli idarelerin, döner sermayelerin, fonların, belediyelerin, il özel idarelerinin, belediyeler ve il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmelerin, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşların, kamu iktisadi teşebbüslerinin ve bunların bağlı ortaklıkları ile müessese ve işletmelerinde ve sermayesinin %50'sinden fazlası kamuya ait olan diğer ortaklıklarının, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve üst kuruluşlarının, sendikaların, vakıfların, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamındaki kuruluşların işyerleri ve toplu iş sözleşmesi yapılan işyerleri ile 50 ve üzerinde sigortalının çalıştırıldığı aylara ilişkin özel sektör işyerlerinde eksik gün bildirim nedenlerinin aylık prim ve hizmet belgesinde belirtilmesi yeterlidir. Bu işyerleri için ayrıca eksik gün bildirim formu ile eki belgeler aranmaz.(16/06/2011 Tarihli RG.)
17/04/2012 günü RG yayınlanan SSİY değişiklik ile;
On dördüncü fıkrasında yer alan “50” sayısı “30” olarak değiştirilmiştir.
Böylece 50 ifadesi 30 olduğundan , 30 kişi üzerinde sigortalının çalıştırıldığı aylara ilişkin özel sektör işyerlerinde eksik gün bildirim nedenlerinin aylık prim ve hizmet belgesinde belirtilmesi yeterlidir.
30 İşçiden az işçi çalıştıran İşyerleri SSİY yer alan EK/10 belgesini düzenlemeleri gerekecektir.

Rapor alabilenler de oluyor sanırım.
Rapor vermiyorsalar bile Ek-10' u vermek gerekir, herhangi bir cezaya muhatap olmamak için.
Ekinde belki iş göremezlik raporunu onayladığınız ekran görüntüsünün çıktısı eklenebilir diye düşünüyorum.

biraz evvel ben de bu konuyu sgk görevli memurla görüştüm.henüz bazı eksiklikler var dedi.ama onayladığınız raporun çıktısını alıp ekleyebileceğimizi söyledi.bu arada ben de birşey sormak istiyorum 06.08.2012 tarihinde işçi iş kazası geçirdi.gerekli evraklar hazırlanıp ilgili kurumlara verildi.ilk müdahalesi kaza geçirdiği an acil serviste yapılmış acil servisteki doktor rapor veremeyeceğini ertesi gün gelip raporu uzman doktordan alması gerektiğini söylemiş.işçide bir sonraki gün gidip 07.08.2012 tarihli raporunu almış ama bizim tutanakla rapor arasında 1 günlük boşluk var.asıl sgkyı bundan aramıştım.o da acil servisten epikriz raporu alması gerektiğini söyledi.böyle bir rapor alabilir mi ya da başka bir belge alabilir mi acil yanıtlarsanız sevinirim.

epikriz raporu

hastaya yapılan müdahaleleri anlatan müdahaleyi yapan doktor tarafından imzalı bir rapordur. dolayısıyla tarih kazanın olduğu tarihi ispatlayacaktır.

biraz evvel ben de bu konuyu sgk görevli memurla görüştüm.henüz bazı eksiklikler var dedi.ama onayladığınız raporun çıktısını alıp ekleyebileceğimizi söyledi.bu arada ben de birşey sormak istiyorum 06.08.2012 tarihinde işçi iş kazası geçirdi.gerekli evraklar hazırlanıp ilgili kurumlara verildi.ilk müdahalesi kaza geçirdiği an acil serviste yapılmış acil servisteki doktor rapor veremeyeceğini ertesi gün gelip raporu uzman doktordan alması gerektiğini söylemiş.işçide bir sonraki gün gidip 07.08.2012 tarihli raporunu almış ama bizim tutanakla rapor arasında 1 günlük boşluk var.asıl sgkyı bundan aramıştım.o da acil servisten epikriz raporu alması gerektiğini söyledi.böyle bir rapor alabilir mi ya da başka bir belge alabilir mi acil yanıtlarsanız sevinirim.

çıktı alınmadan rapor onaylandığı taktirde rapora bir daha ulaşılamıyor.....

Bugün yeni bir rapor geldi, "Rapor İşlemleri" başlığı altından T.C. kimlik numarası ile rapor bilgisi çıkmıyor.En alttaki "Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri" 'nden raporun girişini yapmaya devam edebiliriz demi? İlla raporu "Rapor İşlemleri" 'nden mi seçmemiz gerekiyor?

Bu sistemi düzgün kullanabilen var mı?

sayın zindan dediğiniz gibi çıktı alınmadan onaylanırsa ne yazıkki bir daha o rapora ulaşamıyoruz.bir de mutlaka ayrıca çalışılmadığına dair bildirim girişinden de rapor girişi yapmamız gerekiyor.bana sgkda görevli süpervizör yardımcısının attığı bir mail var onu buraya aktarayım.umarım faydalı olur.

Merhabalar kolay gelsin. Yeni e- ödenek sisteminde işverenlerin yapması gerekenler aşağıda kısaca anlatılmıştır. İlgililerin dikkatine önemle duyurulur.

Herhangi bir e-raporu onaylamadan önce lütfen sonuna kadar okuyun. Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.

Aşağıdaki ekran görüntüleri işveren sisteminden alınmış olup E-Ödenek siteminde yapılması gerekenleri göstermek için örnek olarak kullanılmıştır.

ANA SAYFA > E-SGK > Diğer Uygulamalar > Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi adımları takip edilerek

ya da doğrudan Vizite Giriş Sistemi yazılarak vizite ekranına girilir.

İşveren kendi bilgileriyle giriş yapar. Soldaki menüden Rapor İşlemleri > Tarihe Göre Rapor Arama Seçilir.

Burada her gün için tek tek rapor kontrolü yapılması gerekmektedir.

Acilden alınan raporlar olabileceği için hafta sonlarını da kontrol etmeniz gerekiyor.

Kontrol edilen tarihte rapor yoksa kırmızı renkli uyarı ekranı çıkar. Fakat bazı hastanelerin başhekim onay işlemlerini yeni yapmaya başlamalarından dolayı geçmiş tarihlere ait raporlar da zaman içinde düşebileceği için en geç haftada bir geçmişe dönük yeni rapor gelip gelmediğini kontrolünü yapmanızda fayda var.

Eğer o tarihte hastaneden alınan raporlar başhekimlik onayından da geçmişse aşağıdaki gibi liste halinde görünür.

İlgili tarihe ait raporlar tek tek seçilerek onaylanacaktır.

Rapor seçildikten sonra Detay Görüntüle butonuna tıklayınca aşağıdaki gibi rapor ekranı açılır.

Buradaki bilgileri mutlaka kontrol ediniz:

1- Raporlu olduğu tarihlerde fiilen çalışıp çalışmadığını puantaj kayıtlarınızdan kontrol edin.

2- Her ne kadar bunun doğruluğunu SGK sisteminden kontrol edemesek de Sigortalının Prim Ve Ücret Dışındaki Kazançları kısmını kontrol etmenizde var.

3- Rapor onaylandıktan sonra tekrar görüntüleme imkanı olmuyor. Bu sebeple işçinin dosyasına koymak için yada kendiniz için çıktısını alıp saklayınız.

Onaylanan raporların tekrar görüntülenme ve güncellenme imkanı şimdilik bulunmamaktadır.

Kırmızı renkli bölümdeki boş kutuya Rapor Bitiş Tarihi yazılacaktır. Çalışılmadığına dair bildirim girişinde ise rapor bitiş tarihinden bir gün sonrası olan işbaşı yada kontrol tarihi giriliyordu. E-Ödenek siteminde işbaşı tarihi girildiğinde

Örneğin 24.07.2012 yerine 25.07.2012 gibi bir tarih yazıldığında

“Seçtiğiniz Tarih, Rapor Bitiş Tarihinden Sonra Olamaz” şeklinde bir hata veriyor.

Gerekli kontroller yapıldıktan sonra kırmızı alandaki boş kutuya rapor bitiş tarihi yazılır.

Puantaj kayıtlarına göre sigortalının raporlu olunan günlerde;

- Çalışılmadığı doğrulanmışsa alttaki kutudan ÇALIŞMAMIŞTIR seçilerek sayfa sonundaki ONAY butonuna basılır.

- Çalıştığı tespit edilirse ÇALIŞMIŞTIR seçilerek sayfa sonundaki ONAY butonuna basılır.

Onay işlemi tamamlanınca aşağıdaki ekran gelecektir.

Onay işleminden sonra Çalışamazlık Belge Girişi kontrolü yapıldığında sistemin bu girişi otomatik olarak yapmadığı tespit edilmiştir. Bu yüzden sistemde görünen tüm raporlar için 2008/7 sayılı genelgeden beri süregelen 2008/108, 2010/66 ve 2011/50 sayılı genelgelerle devam eden hükümler gereğince ayrıca Çalışamazlık Belge Girişi yapılmaya devam edilecektir.

01.10.2012 tarihine kadar kurumsal bir eposta adresinin SGKya bildirilmesi gerekmekte ve biten raporların beş işgünü içinde onaylanmaması halinde idari para cezası uygulamasına geçileceğinden e-rapor onay işlemlerine gereken hassasiyetinin gösterilmesinde fayda bulunmaktadır.

Bugün yeni bir rapor geldi, "Rapor İşlemleri" başlığı altından T.C. kimlik numarası ile rapor bilgisi çıkmıyor.En alttaki "Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri" 'nden raporun girişini yapmaya devam edebiliriz demi? İlla raporu "Rapor İşlemleri" 'nden mi seçmemiz gerekiyor?

Bu sistemi düzgün kullanabilen var mı?

rapor tarihi bugün ise başhekim daha onaylamamış olabilir.biraz bekleyin isterseniz bende de rapor geldi bir gün sonra görüntüleyebildim.

Arkadaşlar,
Rapor bölümünden tarihe göre rapor aramadan iş kazasını görebiliyorum.
Fakat detayı göremiyorum.Sigortalinin Son 3 Aylik Kazanci Henuz Goruntulenemiyor! diye uyarı veriyor,

bu kobuda fikri olan var mı?
ben iş kazasını altdaki iş kazası bildiriminden girişni yaptım.
Fakat, tarihe göre rapor arama bölümünde sistemden kendiliğinden çıkan iş kazasını onaylamam da mı gerekiyor,
fakat onaylama bölümü yok
detay da göremiyorum,

arkadaşlar bir sorum olacak,

1 gün ya da 2 gün raporlu olan çalışanın eksik gün bildirimini yapıyormusunuz?

bazı arkadaşlar çalışanın hakkı kaybolmasın diye sgk 2 günün parasını vermediği için 30 gün gösteriyormuş ama bence bu durumda raporlu kişiyi çalıştırmış oluruz ve cezai yaptırımı olur diye düşünüyorum. yasada 5510 86-4/5'de eksik günün sayısı hakkında bir bilgi yok. ayrıca bir genelge ya da duyuru da var mıdıri bilen varmı ?

Sigorta 3 gün ve üzeri raporların sisteme islenmesini istiyor. çünkü ödemeyi ancak 3 ve 3 gün üzerine yapıyor. dolayısıyla 1-2 günlük raporların bildirim zorunluluğu yok. sadece işkazası durumunda 1 günlük raporlar dahi sgkya bildirilmelidir.

arkadaşlar bir sorum olacak,

1 gün ya da 2 gün raporlu olan çalışanın eksik gün bildirimini yapıyormusunuz?

bazı arkadaşlar çalışanın hakkı kaybolmasın diye sgk 2 günün parasını vermediği için 30 gün gösteriyormuş ama bence bu durumda raporlu kişiyi çalıştırmış oluruz ve cezai yaptırımı olur diye düşünüyorum. yasada 5510 86-4/5'de eksik günün sayısı hakkında bir bilgi yok. ayrıca bir genelge ya da duyuru da var mıdıri bilen varmı ?

Ben 1-2 gün raporlu çalışanları eksik gün olarak bildirmiyorum. Bildirgeyi 30 gün üzerinden veriyorum. Çünkü SGK 2 günlük raporun parasını ödemiyor. Dolayısıyla çalışan işçilerle karşı karşıya geliyorum. Hem SGK para ödemiyor hem de eksik gösteriliyorum diye. Bizim işyerinde ücret kesintisi çoğunlukla yapılmıyor. Bu konu biraz da işverinin insiyatifine kalmış. Bence ceza gelmez. Çünkü ortada bir hak kaybı yok. Yine de içinizin rahat olmasını istiyorsanız çalışandan raporlu olduğu dönemde çalışmadığına dair yazı alabilirsiniz.