personel maaş programı

Artık Eksik Gün Bildirimi Uygulaması Kalkıyor mu ?

Sayın ANKDENETÇİ,
Durumu açıklayalım.Sigortalı 30 gün rapor aldı.İşveren buna rağmen sigortalının ücretini isterse ödeyebilir.Bu durumda sigortasını da 30 gün üzerinden bildirmek zorunda.Burada raporlu işçi çalışıtırıldığı savından ziyade,kişinin raporlu olduğu süre içerisinde maaşını aldığı anlaşılır.
Zaten bu tür raporlarda ise çalışmadığına dair bildirimi girişide ayrıca yapıldığından sorun olmuyor.
Tekrar ediyorum önemlidir çünkü.Kişinin raporlu olduğu süre içerisinde sigortasının tam gösterilmesi çalışıtırıldığı değil,raporlu olduğu sürede parasını aldığını gösterir.

arkadaşlar bir sorum olacak,

1 gün ya da 2 gün raporlu olan çalışanın eksik gün bildirimini yapıyormusunuz?

bazı arkadaşlar çalışanın hakkı kaybolmasın diye sgk 2 günün parasını vermediği için 30 gün gösteriyormuş ama bence bu durumda raporlu kişiyi çalıştırmış oluruz ve cezai yaptırımı olur diye düşünüyorum. yasada 5510 86-4/5'de eksik günün sayısı hakkında bir bilgi yok. ayrıca bir genelge ya da duyuru da var mıdıri bilen varmı ?

Yaklaşık 12 yıldır 1-2 günlük raporları eksik gün olarak bildirmedim,
Bu durumdan olan çalışanları 30 gün olarak beyan ettim ve ücret ödemesini yaptım herhangi bir sorunla karşılaşmadım..

Sanırım alo170 teki elemanın kendi yayınladıkları duyurulardan haberleri yok.Aşağıya 27.05.2010 tarihli 2010/66 nolu genelgeye ait duyurudan bir kısım alıntılıyorum. Takdir okuyucularındır.
"Bu nedenle, istirahat raporu iş kazası veya meslek hastalığına bağlı nedenlerle düzenlenmiş ise istirahat gün sayısı üzerinde durulmaksızın, hastalık sebebiyle düzenlenmiş ise 3 gün ve daha uzun süreli istirahatli bırakılan sigortalıların, istirahat süresince işyerinde çalışmadıklarına dair bildirimin elektronik ortamda ve öngörülen süre içinde yapılması gerekmektedir.
Buna göre, hastalık sebebiyle 3 günden az süreli düzenlenen istirahat raporlarına istinaden çalışılmadığına dair bildirimlerin yapılmasına gerek bulunmamaktadır"

Bu duyurudan sonra yeni uygulama açıklamalarında "bir gün dahi olsa bildirin" şeklinde bir şeyler vardı.

Sayın kar.tal rica etsem bu açıklamayı bulabilirmisiniz?Zira gerçekten merak ediyorum.Ben daha önce sgk nın bildirilmeyebilceğine dair bir duyurusunu okuduğumu hatırladığımdan araştırıp zorda olsa buldum.

Part-time çalışmalarda eksik gün bildirim süreci nasıl olmalıdır ? Ay boyunca 10gün çalışacak bir personel var , 20gün de farklı bir kurumda sigortalı olarak çalışıyor. Her ay sonunda kuruma gidip elden eksik gün bildirimi mi vermeliyiz ? İlk defa uygulayacağım için süreci bilmiyorum.

Her ayın 23' üne kadar elden veya i.t.posta yoluyla Ek-10 vereceksiniz. Ekine işçi ve işveren kaşe imzalı puantaj listesi ile sözleşme örneğini koyacaksınız.

Daha önce çıkmış olan arkadaşlarında rapor bilgileri geliyor.Hatta mail geldi bende çalışmayan kişiye ait bilgiler yazıyor..
Sistem tam oturmadı galiba..Düzeltirler diye umuyorum.

raporlu olduğu halde tam gösterilme durumu

Sayın ANKDENETÇİ,
Durumu açıklayalım.Sigortalı 30 gün rapor aldı.İşveren buna rağmen sigortalının ücretini isterse ödeyebilir.Bu durumda sigortasını da 30 gün üzerinden bildirmek zorunda.Burada raporlu işçi çalışıtırıldığı savından ziyade,kişinin raporlu olduğu süre içerisinde maaşını aldığı anlaşılır.
Zaten bu tür raporlarda ise çalışmadığına dair bildirimi girişide ayrıca yapıldığından sorun olmuyor.
Tekrar ediyorum önemlidir çünkü.Kişinin raporlu olduğu süre içerisinde sigortasının tam gösterilmesi çalışıtırıldığı değil,raporlu olduğu sürede parasını aldığını gösterir.

3-4 gün veya 2 gün raporlu olan kişiyi tam gösterebilirsiniz. eksik gösterirseniz nedenini bildirimeniz gerekir eksik gün ekine raporu eklersiniz. fakat tam gösterirseniz herhangibir bildirime gerek yok.
çalışmayan kişiyi çalıştı göstermek değil sigortasının tam yatmasıyla ilgili durumdur
çalışmayan kişinin çalışmadığını veya çalışan kişinin çalıştığını gösteren tablo puantaj kaydıdır.
puantaj kaydı tutup çalışmadı raporlu olarak gösterirsiniz rapor dönüşü puantajını imzalar. ilerde tek lazım olabilecek yer mahkeme yani raporluyken işyerinde olmadığının ıspatlanması durumunda puantaj kaydı çıkartılıp verilmelidir.
30 günden eksik çalışan kişiyi 30 gün gösterdiğinize sigorta bişey demez. diyecek yer mahkemedir.