Asansör Alımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

beyza

Katkı Sunan Üye
çalıştığımız şirketin binasına asansör yapildi ve maliyeti baya yuksek. bu asansörün muhasebe kaydi nasil olmali ?

Asansör Alimi

Bina kira ise özel maliyet(264 Hesap), mülkiyet şirketinse demirbaş(253 hesap) a yazıyoruz.

Asansör Alimi

Sevgili beyza

çalıştığın şlirkete yapılan asansörün giderlerini bunlara nakliye işçilik v.s.

dahil direk özel maliyetlere atıp buradan amortisman ayırarak giderleştirebilirsin

Saygılar
Ferhat

Asansör Alimi

Sn. beyza,
Sorunuz bana biraz baştan savma geldi. Yani aklıma geldi soruvereyim cinsinden. Lütfen kusura bakmayın ama sorunuzu daha net sormalısınız. Biz oradaki binayı, kurulan asansörü sizin kadar iyi bilmiyoruz. Bu yüzden detaylar önem arz ediyor. Dediğim gibi galiba biraz aceleye geldi. Binanın mülkiyetinin şirkete ait olduğunu belirtmişsiniz. Bu durumda özel maliyet söz konusu değildir. Mevcut binanızın değerini yükseltci bir yatırım olduğundan tabiki sabit kıymet olarak değerlendireceksiniz.

Asansör Alimi

Amortisman oranı da sanırım aşağıdaki gibi asansör olarak bulamadım.

3.52. Yürüyen merdivenler, platformlar, bariyerler ve bunların benzerleri 10 yıl %10

Asansör Alimi

herkese ilgisinden ötürü teşekkür ederim. bu yapılan asansörü 253 hesaba atip yüzde 10 uzerinden 10 yil boyunca amortisman ayiriyorum. yanlis bisey yok dimi ?
bu arada sayin demirkale ozel maliyet ve tesis makine ayrimini bilseydim o sekilde sorardim. formun amaci bu degil mi. yol gostermek degil mi. yolu gordum ve iceri giriyorum. soru bastan savma degildi. bilmeyen insan soruyu da nasil sorucagini bilemez. size de tesekkur ederim.

Asansör Alimi

Sn. beyza,
Dilinizin ucuyla ve birazda sitem içeren teşekkürünüz için sağolun. Tabiki teşekkür etme gibi bir mecburiyetiniz yok. Tıpkı meslektaşların burada her soruya cevap vermek, görüş bildirmek mecburiyeti olmadığı gibi. Alınmayın diye özellikle belirtmeme rağmen demek ki size çok büyük bir haksızlık yapmışım ki yinede alınmışsınız. Ben ne sorduğunuzu bilmiyorsunuz demedim, soru öncesi bilgilendirmeyi eksik yapmışsınız dedim. Lütfen yazımı bir daha okuyunuz. Eğer sorunuzda; aktifimize kayıtlı bina için asansör tesis edilmiştir diye belirtseydiniz soru daha net olacak ve Sn. lion size bina mülkiyeti hakkında soru sormamış olacaktı. Tüm anlatmak istediğim buydu. Siz bunun dışında ne anladınız ki? Ayrıca burada tesis/özel maliyet ayrımını bilmenizi gerektirecek bir durum yok. Zaten sorunuzda nasıl muhasebeleştirmeliyim diyorsunuz, hangi sabit kıymet kodunda değerlendireyim diye sormuyorsunuz ki.

Yapmakta olduğumuz yıllara sari inşaat için asansör alındı bu asansör demirbaş mıdır. Bina satılacak.